pontosnews.gr
Τρίτη, 17/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια της πλακέτας για τους δολοφονημένους της Marfin (φωτο)

9/05/2020 - 6:02μμ
Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια της πλακέτας για τους δολοφονημένους της Marfin (φωτο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε μια φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα και παρουσία αρκετού κόσμου πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας προς τιμήν των τριών ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία της Marfin, τον Μάιο του 2010, στον χώρο όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία. Τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας που αφιερώνεται στους Παρασκευή Ζούλια, Αγγελική Παπαθανασοπούλου και Επαμεινώνδα Τσάκαλη, έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, του αντιπροέδρου της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Βιλιάρδου, του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, των οικογενειών των θυμάτων αλλά και συναδέλφων τους.

Τη λιτή τελετή άνοιξε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης που ζήτησε «συγγνώμη» από τους συγγενείς των θυμάτων επειδή «αργήσαμε και γιατί οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι»!

«Επιτρέψτε μου σήμερα να απευθυνθώ στις οικογένειες των τριών αδικοχαμένων συνανθρώπων μας. Της εγκυμονούσας Αγγελικής, της Παρασκευής και του Επαμεινώνδα. Θα ήθελα πρώτα απ’ όλα διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλων των Αθηναίων, να σας ζητήσω μια πάρα πολύ μεγάλη συγγνώμη. Μία πάρα πολύ μεγάλη συγγνώμη, γιατί αυτό που κάνουμε τώρα που είναι το ελάχιστο και το αυτονόητο, έπρεπε να το έχουμε κάνει εδώ και πολλά χρόνια. Θέλω επίσης ως δήμαρχος της πόλης που γέννησε την Δημοκρατία, να σας ζητήσω μία πάρα πολύ μεγάλη συγγνώμη, γιατί οι άνθρωποι σας δεν έχουν δικαιωθεί. Γιατί οι δολοφόνοι τους- τι ντροπή- εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι», είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης.


Συγγενείς των θυμάτων αφήνουν λουλούδια δίπλα από την πλακέτα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Μετά τα αποκαλυπτήρια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με συγγενείς θυμάτων υπογραμμίζοντας πως αυτή η πλακέτα «είναι το ελάχιστο που οφείλουμε όλοι, είναι για τον τόπο σημαντικό. Να τους θυμάστε και πραγματικά να μη ζήσουμε τέτοιες στιγμές». Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός. «Ο συμβολισμός της σημερινής κίνησης είναι σαφής και ξεκάθαρος. Ποτέ ξανά να μην πέσει η χώρα θύμα του τυφλού διχασμού, του μίσους, της βίας η οποία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ποτέ και από όπου κι αν προέρχεται», είπε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ό,τι θα έπρεπε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος να ήταν παρών στην τελετή «ώστε να στείλουμε ενωμένοι ένα μήνυμα ότι αυτές τις δύσκολες εποχές για τον τόπο μας, τις έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας, σχολιάζοντας στην ουσία το ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχαν πάει στον χώρο νωρίτερα για να καταθέσουν στεφάνι, αρνούμενοι να παραστούν στη συγκεκριμένη τελετή.


Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωνσταντίνος Τασούλας, Φώφη Γεννηματά και Κώστας Μπακογιάννης κατά τη διάρκεια της τελετής των αποκαλυπτηρίων της πλακέτας για τους νεκρούς της Marfin (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκφράσει απερίφραστα τη βία αλλά και την υποκρισία. «Την υποκρισία του κ. Μητσοτάκ που αποφάσισε δέκα χρόνια μετά να ανοίξει το φάκελο για να διεξαχθεί έρευνα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτης, από τους ίδιους ανθρώπους που δέκα χρόνια πριν στάθηκαν ανίκανοι να αναζητήσουν και να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν».

Η Φώφη Γεννηματά από την πλευρά της είπε «Οι ψυχές των θυμάτων θα ζητούν πάντα δικαίωση στην αποκάλυψη και τιμωρία των δραστών, στην ενότητα, ενάντια στην πόλωση και στον διχασμό που γεννά βία. Γι’ αυτό είμαι εγώ, είναι η θέση της Δημοκρατικής παράταξης».

Η πλακέτα που έχει τοποθετηθεί στο κτήριο-τάφο για τους τρεις ανθρώπους και το αγέννητο μωρό της Παπαθανασοπούλου, γράφει «Σε αυτό το κτήριο στις 5 Μαΐου 2010 δολοφονήθηκαν η Παρασκευή Ζούλια, η εγκυμονούσα Αγγελική Παπαθανασοπούλου, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης, θύματα του τυφλού μίσους που γεννά ο διχασμός. Τιμούμε τη μνήμη τους. Ποτέ ξανά. Μάιος 2020».


Στιγμιότυπο από την τελετή (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Απολογείται σήμερα ο καθ’ ομολογίαν δράστης

17/03/2026 - 9:06πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα

17/03/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: seismoi.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ ταρακούνησε τα Χανιά

17/03/2026 - 12:16πμ
Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (φωτ.: Λιμενικό Σώμα)
ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Δέκα πλοία με ελληνική σημαία και 160 Έλληνες ναυτικοί στον Περσικό Κόλπο

16/03/2026 - 11:23μμ
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Απολογήθηκαν οι έξι κατηγορούμενοι για την υπόθεση ομαδικού βιασμού 17χρονης

16/03/2026 - 10:55μμ
Φωτογραφία αρχείου από επίσκεψη στην αμερικανική βάση στη Σούδα (φωτ.: Γενικό Επιτελείο Στρατού)
ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Προσωρινά κρατούμενος ο 58χρονος Πολωνός για κατασκοπεία στη Σούδα

16/03/2026 - 6:05μμ
Τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ήταν όλοι ενήμεροι για όσα συνέβαιναν» – Τι κατέθεσε η προϊσταμένη ελέγχων που καθαιρέθηκε

16/03/2026 - 3:42μμ
Από παλαιότερη κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική απεργία των υγειονομικών στις 19 Μαρτίου

16/03/2026 - 2:33μμ
(Πηγή: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Οπαδική βία: Πέντε συλλήψεις για ομαδική επίθεση στον Άγιο Δημήτριο Αττικής

16/03/2026 - 12:07μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ταξί: Πανελλαδική απεργία διαρκείας από την Τρίτη – Δεν αποκλείει τον αποκλεισμό αεροδρομίων ο Θύμιος Λυμπερόπουλος

16/03/2026 - 10:36πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Δώρα Χρυσικού συγκινημένη, με την Νόπη Γαϊτανίδου, technical assistant της παράστασης (φωτ.: The Greek Herald/Βασίλης Βασιλάς)

H Δώρα Χρυσικού συγκλόνισε την ομογένεια στο Σίδνεϊ με την ερμηνεία της στον μονόλογο «18/9» αλλά έκλαψε και εκείνη

55 δευτερόλεπτα πριν
Τοκάτη: Η πλατεία της αγοράς και το κάστρο στις αρχές του 20ού αι. (πηγή: © Υπουργείο Πολιτισμού Γαλλίας, Ίδρυμα Albert Gabriel INHA, Βιβλιοθήκη Πολυμέσων Κληρονομιάς και Φωτογραφίας)

«Τον υιόν του παπα-Λάζαρου, Γαβριήλ, τον κρέμασαν εμπρός στα μάτια του πατρός του»: Η συγκλονιστική μαρτυρία του Πέτρου Γεωργόπουλου

29 λεπτά πριν
Ο Αδάμ και η Εύα στον Παράδεισο, διά χειρός Θεόφιλου Χατζημιχαήλ (πηγή: nationalgallery.gr)

Στη νηστεία (Μέρος Δ’)

58 λεπτά πριν
Από επίθεση εναντίων των ΗΑΕ (φωτ.: EPA)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν πλήττει ξανά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – «Σοκαρισμένος» ο Τραμπ από την αντίδραση της Τεχεράνης

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Απολογείται σήμερα ο καθ’ ομολογίαν δράστης

2 ώρες πριν
Πλημμυρισμένα σπίτια στον Βλοχό Καρδίτσας μετά την κακοκαρία Daniel (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και το 2026 στις περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign