pontosnews.gr
Κυριακή, 26/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ικανοποίηση της ΕΚΤ για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα το 2019

7/05/2020 - 1:46μμ
Ικανοποίηση της ΕΚΤ για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα το 2019
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μεγάλη ικανοποίηση για τις θετικές οικονομικές και χρηματοπιστωτικές εξελίξεις που σημειώθηκαν στην Ελλάδα στη διάρκεια του 2019 εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Σε έγγραφό της, με το οποίο απαντά σε παρατηρήσεις που είχε διατυπώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την ετήσια έκθεσή της για το 2018, η ΕΚΤ αναφέρθηκε στο θέμα της συμπερίληψης των ελληνικών τίτλων στο πρόγραμμα της αγοράς κρατικών ομολόγων, το οποίο άρχισε να υλοποιείται το 2015.

«Η διευκολυντική νομισματική πολιτική της ΕΚΤ συνέβαλε σημαντικά στη χαλάρωση των όρων χρηματοδότησης στην Ελλάδα, όπως δείχνουν τα χαμηλά επιτόκια τραπεζικών χορηγήσεων προς τα νοικοκυριά και τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ΕΚΤ κάνει μνεία και στην απόφαση που έλαβε τον Μάρτιο να περιληφθούν τα ελληνικά ομόλογα στο έκτακτο πρόγραμμα αγορών ομολόγων λόγω της πανδημίας (PEPP), αναφέροντας τα εξής: «Η παρέκκλιση χορηγήθηκε υπό το φως των αναταραχών που προκλήθηκαν στις αγορές λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που προκάλεσε ο κορονοϊός και του γεγονότος ότι επί του παρόντος η Ελλάδα τελεί υπό διαδικασία ενισχυμένης εποπτείας».

Όπως τονίζει, στην Ελλάδα αρκετό καιρό πριν από την εξάπλωση του κορονοϊού σημειώθηκαν θετικές εξελίξεις στην πραγματική οικονομία και στις χρηματοπιστωτικές αγορές. «Επιπλέον, ως μέρος της δέσμης προσωρινών μέτρων για τη χαλάρωση των κριτηρίων καταλληλότητας των εξασφαλίσεων που έλαβε πρόσφατα το Διοικητικό Συμβούλιο, τα ελληνικά κρατικά χρεόγραφα γίνονται προσωρινά αποδεκτά ως εξασφαλίσεις στις πιστοδοτικές πράξεις του Ευρωσυστήματος, βάσει παρέκκλισης», καταλήγει.

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α.Χ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, μιλά σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, τον περασμένο μήνα (φωτ.:  EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Αμετάβλητα εκτιμάται ότι θα παραμείνουν τα επιτόκια – Στάση αναμονής με φόντο τον πόλεμο και τις αυξήσεις τιμών στα καύσιμα

26/04/2026 - 9:44πμ
Ο Εμανουέλ Μακρόν στο Ελληνογαλλικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Σάββατο 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μακρόν: Η Ελλάδα αποτελεί υπόδειγμα οικονομικής προόδου – Μήνυμα για επενδύσεις και ευρωπαϊκή αυτονομία

25/04/2026 - 6:51μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Justin Lane)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

S&P: Το αξιόχρεο της Ελλάδας διατηρείται στη βαθμίδα «BBB-» με σταθερές προοπτικές

25/04/2026 - 11:29πμ
(Φωτ.; Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτα μέτρα στήριξης στη Λέσβο για τον αφθώδη πυρετό και άνοιγμα της αγοράς για τους ντόπιους τυροκόμους

24/04/2026 - 12:51μμ
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης και οι υφυπουργοί Θάνος Πετραλιάς και Γιώργος Κώτσηρας. Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέτρα στήριξης: Ποιοι κερδίζουν, τι αλλάζει σε ενοίκια, συντάξεις και χρέη – Όλες οι λεπτομέρειες

22/04/2026 - 4:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: Επιστρέφουμε το πλεόνασμα στην κοινωνία

22/04/2026 - 12:38μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης – Ίσως και αύριο οι ανακοινώσεις

21/04/2026 - 3:47μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογούμενοι στην ΑΑΔΕ: «Έκρηξη» προσφυγών το 2025 – Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

18/04/2026 - 10:33πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Σήμερα η αυτόματη υποβολή από την ΑΑΔΕ – Τι πρέπει να ελέγξετε άμεσα

16/04/2026 - 10:28πμ
«Οικογενειακή φωτογραφία» από την τελετή υπογραφής της Σύμβασης Γεώτρησης για το Block 2 (βορειοδυτικό Ιόνιο), μεταξύ της κοινοπραξίας ExxonMobil - Energean - HELLENiQ Energy και της Stena Drilling στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιόνιο: Υπογράφηκε η σύμβαση για την πρώτη υπεράκτια γεώτρηση μετά από 50 χρόνια

15/04/2026 - 4:51μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκτεταμένες φθορές στην κεντρική είσοδο του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με βαριοπούλες και μπογιές, Κυριακή 26 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Επίθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών – Έσπασαν την είσοδο με βαριοπούλα, προσαγωγές και συλλήψεις

14 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Πρεβολαράκη: Η αγάπη για την πάλη με οδηγεί, μακάρι να αντέξω έως το Λος Άντζελες

43 λεπτά πριν
Φωτογραφία που προβλήθηκε στην εκδήλωση που έγινε στο Ωδείο Αθηνών, για τα 111 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Κυριακή 26 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Όταν οι γενοκτόνοι απολογηθούν

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου Οι Ακρίτες Του Πόντου)

Διήμερο πανηγύρι για την Αγία Τριάδα στον Ασπρόπυργο από τον Σύλλογο Ποντίων «Οι Ακρίτες του Πόντου»

2 ώρες πριν
Η βανδαλισμένη προτομή του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, Κυριακή 26 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Λία Φωκά)

Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν την προτομή του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για τα 111 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, Σάββατο 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: inaoussa.gr)

Αρμένιοι και Πόντιοι μαζί στη Νάουσα: Εκδήλωση για τα 111 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign