pontosnews.gr
Τρίτη, 6/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

96 χρόνια ΑΕΚ, 96 χρόνια πάθος για μια ιδέα (βίντεο)

13/04/2020 - 10:16πμ
96 χρόνια ΑΕΚ, 96 χρόνια πάθος για μια ιδέα (βίντεο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σαν σήμερα, στις 13 Απριλίου 1924, μια ομάδα Κωνσταντινουπολιτών και προσφύγων έβαζε τα θεμέλια ενός συλλόγου που έμελλε να αγαπηθεί πολύ και να αποκτήσει διεθνή αναγνώριση με τις επιτυχίες στο μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινούπολης έγινε το σπίτι επιφανών πολιτών και σπουδαίων αθλητών.

Η ιδρυτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου έγινε στις 30 Μαΐου 1924 και πρώτος πρόεδρός του ήταν ο Κωνσταντίνος Σπανούδης.

Τα όνειρα της ομάδας στεγάστηκαν αρχικά στη ΧΑΝ, μετά από πρωτοβουλία του αντιπροέδρου και καθηγητή του Κολλεγίου Αθηνών Νίκου Ελεόπουλου. Το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια εγκαινιάστηκε το 1930 και δύο χρόνια μετά η ομάδα κατέκτησε τον πρώτο ποδοσφαιρικό τίτλο της, το Κύπελλο Ελλάδας.

Ενενήντα έξι χρόνια μετά, οι άνθρωποι της ΑΕΚ περιμένουν με αγωνία το νέο γήπεδο, το νέο σπίτι της ομάδας, την «Αγια-Σοφιά». «Η επιστροφή στο σπίτι μας θα αποτελέσει την μοναδική έκφραση σεβασμού και τιμής στη μνήμη των προγόνων μας για τη μεγάλη Ιδέα που μας κληροδότησαν! Και που έχουμε το ιστορικό χρέος να υπηρετούμε και να τιμάμε καθημερινά!», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ομάδας για τη σημερινή μέρα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Εν μέσω της πολύ δύσκολης και πρωτοφανούς κατάστασης για τη χώρα μας, αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα, η ομάδα μας συμπληρώνει σήμερα 96 χρόνια από την ημέρα, κατά την οποία μία παρέα επιφανών Κωνσταντινουπολιτών και προσφύγων αποφάσισαν για πρώτη φορά να ξαναθυμηθούν και να μιλήσουν για την ιστορία τους! Να τιμήσουν την ένδοξη καταγωγή τους και να ιδρύσουν την ομάδα, μέσω της οποίας θα διατηρούσαν για πάντα ζωντανές τις μνήμες των αλησμόνητων πατρίδων, της Πόλης, της Μικράς Ασίας, του Πόντου και του μεγάλου ξεριζωμού από τις πατρογονικές τους εστίες.

»Αποφάσισαν να ιδρύσουν την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, που θα αποτελούσε διαχρονικά το σύμβολο της υπερηφάνειας μέσω των αγωνιστικών της θριάμβων, αλλά και της συνέχισης μίας πλούσιας και γνήσιας ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς δια μέσω των αιώνων. Η ΑΕΚ αντιπροσωπεύει πολλά. Έγινε κομμάτι του εαυτού μας! Αποτέλεσε τον γνήσιο εκφραστή της προσφυγιάς, της αξιοπρέπειας, της ξεχωριστής και διαφορετικής αθλητικής κουλτούρας, των υψηλών ιδανικών. Και είναι λογικό να μας λείπει πολύ στην τωρινή συγκυρία! Πάνω απ’ όλα, όμως, αντιπροσωπεύει τον αγώνα για την επιβίωση, τη νίκη και τη δικαίωση μέσα από τα δύσκολα, αφού γεννήθηκε όσο έκαιγαν ακόμα οι φλόγες της καταστροφής.

»Αυτά τα δύσκολα, που σήμερα βιώνουμε, θα τα ξεπεράσουμε για μία ακόμα φορά όλοι μαζί, έχοντας μπροστά μας τον μεγάλο στόχο. Έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ημέρα της επιστροφής στην ιστορική μας έδρα, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί που ξεκίνησε να γράφεται η πιο όμορφη ιστορία, που έμελλε να ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα! Η επιστροφή στο σπίτι μας θα αποτελέσει την μοναδική έκφραση σεβασμού και τιμής στη μνήμη των προγόνων μας για τη μεγάλη Ιδέα που μας κληροδότησαν! Και που έχουμε το ιστορικό χρέος να υπηρετούμε και να τιμάμε καθημερινά!»

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΕΛΟΠ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βαλκανικό πρωτάθλημα πάλης U20: Πέντε μετάλλια η Ελλάδα

5/10/2026 - 8:45μμ
(Φωτ.: ΕΟΞ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό Κύπελλο ξιφασκίας U17: Ασημένιο μετάλλιο για την Εθνική ομάδα νεανίδων και χάλκινο για τον Ομηρόλη

5/10/2026 - 7:22μμ
(Φωτ.: EPA / Olga Fedorova)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Λύγισε» από τη Σβιτόλινα η Σάκκαρη στο China Open

5/10/2026 - 2:57μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Nations League: Άντεξε την πίεση και παρέμεινε αήττητη η Ελλάδα

5/10/2026 - 12:10πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Greek Basketball League: Εύκολες νίκες για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

4/10/2026 - 9:05μμ
(Φωτ.: ΕΟΞ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό Κύπελλο ξιφασκίας U17: Τρία μετάλλια για την Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη

4/10/2026 - 7:49μμ
(Φωτ.: ΣΚΟΕ / Δ. Κόντος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σκοποβολής: Χάλκινο στο σόλο σκητ ο Νικολαντωνάκης

4/10/2026 - 6:07μμ
(Φωτ.: ΕΟΞ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό Κύπελλο σπάθης U14: Δύο χρυσά μετάλλια με Αναστασίου και Ντίβη

4/10/2026 - 3:57μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δεν ξεχνά τα έξι αδικοχαμένα αετόπουλα ο ΠΑΟΚ – 27 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη

4/10/2026 - 2:25μμ
(Φωτ. ΕΛΟΠ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βαλκανικό πρωτάθλημα πάλης U17: Επτά μετάλλια η Ελλάδα

4/10/2026 - 1:25μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραπέζι με εδέσματα της Καππαδοκίας, όπως παρουσιάζεται σε παλαιότερη έρευνα για τη γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής (πηγή: Πανεπιστήμιο Καππαδοκίας)

Καππαδοκία: Οι γεύσεις των Καραμανλήδων στο μικροσκόπιο νέας πανεπιστημιακής έρευνας

2 λεπτά πριν
Φάκελοι πληροφοριοδοτών της κομμουνιστικής περιόδου στο Ιστορικό Αρχείο της Ουγγρικής Κρατικής Ασφαλείας, στη Βουδαπέστη. 29 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Zsolt Szigetvary Hungary Out)

Ουγγαρία: Ποιος κατέδιδε ποιον – Ανοίγουν οι φάκελοι της μυστικής αστυνομίας

26 λεπτά πριν
(Φωτ.: argiros_konstantinos/Instagram)

Κωνσταντίνος Αργυρός: Ρεκόρ στη live εμφάνισή του Βοστόνη – Τον αποθέωσαν περισσότεροι από 7.000 ομογενείς

50 λεπτά πριν
Άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου από το σπίτι του Γιώργου Μαζωνάκη παρουσία εισαγγελέα και δικηγόρου, στο ΑΤ Κυψέλης. Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Υπόθεση Μαζωνάκη: Ανοίγει το χρηματοκιβώτιο – Η κόρη των γιατρών στους νέους μάρτυρες

1 ώρα πριν
H Παναγία η Ρεϊσδεριανή, η Ελεούσα στο λάβαρο του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας (φωτ.: Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας)

Ιεράπετρα: Η Παναγιά που έφτασε πρόσφυγας το 1922 – Η Μικρασία μέσα σε ένα εικόνισμα

2 ώρες πριν
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο (φωτ.: EPA / Isaac Esquivel)

O Ρούμπιο στην Αθήνα: Τρεις συμφωνίες, F-35 και ενέργεια στο τραπέζι – Οι συμβολισμοί της επίσκεψης

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV