Χαοτική είναι η κατάσταση στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου για μια ακόμα φορά εκατοντάδες αιτούντες άσυλο κατέβηκαν με όλα τους τα υπάρχοντα από τον καταυλισμό της Μόριας ζητώντας να επιβιβαστούν στο πλοίο που αναχωρεί στις 19:00 για τον Πειραιά. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να απωθήσουν τον κόσμο προς τους δρόμους που οδηγούν στην έξοδο της πόλης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν επεισόδια και συμπλοκές σε κατοικημένες περιοχές.
Στο λιμάνι από τις 11:00 βρίσκεται το αρματαγωγό «Ρόδος» στο οποίο επρόκειτο να επιβιβαστούν 510 οικογένειες προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν στη Λέσβο από την 1η Μαρτίου και μετά.
Η ταυτοποίησή τους γίνεται κατά δεκάδες από αστυνομικούς, και στη συνέχεια οδηγούνται και πάλι στο λιμάνι. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο το πότε θα αρχίσει η επιβίβαση στο αρματαγωγό, καθώς και πότε, εάν και πού θα μεταφερθούν στη συνέχεια.