Την απόφαση να αναβάλλει όλους τους αγώνες σε Α’ και Β’ κατηγορία, καθώς και στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα που ήταν προγραμματισμένα το σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου, πήρε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου.
Η απόφαση σχετίζεται με τα όσα συμβαίνουν στα σύνορα του Έβρου.
Αφενός πολλοί από τους ποδοσφαιριστές των ομάδων είναι στρατιωτικοί και αστυνομικοί, οπότε στην παρούσα φάση δεν μπορούν να παίξουν, αφετέρου η αναβολή αποτελεί ένδειξη συμπαράστασης σε όλους όσοι φυλούν τα σύνορα.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Έβρου, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αφού έλαβε υπ’ όψιν τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στα σύνορα του Νομού μας, τα οποία επηρεάζουν άμεσα όλους τους εμπλεκόμενους στο άθλημα (ποδοσφαιριστές-παράγοντες-διαιτητές), αποφάσισε την αναβολή των αγώνων του Σαββατοκύριακου 7 και 8 Μαρτίου 2020 όλων των κατηγοριών πρωταθλημάτων της αρμοδιότητάς του, δηλώνοντας έτσι την έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του σε όλους όσους νυχθημερόν μοχθούν για τη φύλαξη των συνόρων μας» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΣ’ Ν. Έβρου.