pontosnews.gr
Σάββατο, 12/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο κορονοϊός θα επηρεάσει τον τουρισμό; – Τα πρώτα στοιχεία για την Ελλάδα

27/02/2020 - 9:49μμ
Ο κορονοϊός θα επηρεάσει τον τουρισμό; – Τα πρώτα στοιχεία για την Ελλάδα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε αχαρτογράφητα νερά βαδίζει η παγκόσμια αλλά και η ελληνική τουριστική βιομηχανία μετά την εμφάνιση του κορονοϊού, με το πρώτο μεγάλο chrash test για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα το 2020 να είναι η περίοδος των διακοπών του Πάσχα. Μέχρι σήμερα, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσσιος, δεν υπάρχουν προβλήματα ακυρώσεων σε ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, πέραν αυτών σε Σαντορίνη και Αθήνα, ελέω και της διακοπής της πτήσης της Air China από το Πεκίνο.

Ο Γρηγόρης Τάσσιος κάνει λόγο για ασαφές τοπίο και εύχεται να μην υπάρξει εξάπλωση του ιού στην Ευρώπη, σε τέτοιο βαθμό που θα επηρεάζει τις αποφάσεις των υποψήφιων ταξιδιωτών.

«Αν σταματήσει ο κόσμος να ταξιδεύει τελειώνουν οι οικονομίες των χωρών, η πλειονότητα των οποίων στηρίζονται στον τουρισμό», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Μέχρι σήμερα δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο, ωστόσο αν αυτό συμβεί το τρέχον διάστημα θα υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης και διόρθωσης. Αν “κορυφωθεί” τον Απρίλιο εξάπλωση του ιού στην Ευρώπη» κάτι φυσικά που αντεύχεται ο Γρ. Τάσσιος, «τότε θα υπάρχει μεγάλο θέμα».

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το στίγμα τού τι μέλλει γενέσθαι θα δώσει τις επόμενες ημέρες η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση που διεξάγεται στο Βερολίνο. Η ΙΤΒ παραδοσιακά αποτυπώνει τις τάσεις της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, και κάθε χρόνο προσελκύει όλους της εκπροσώπους του παγκόσμιου τουρισμού. Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας (FedHatta) Λύσσανδρος Τσιλίδης, η μη ακύρωση της φετινής ITB είναι ένα θετικό σήμα κόντρα στον πανικό, που δεν χρειάζεται ο τουριστικός κλάδος, όπως αναφέρει.

Για την Ελλάδα το πρώτο τεστ με τον κορονοϊό θα είναι τόσο το καθολικό όσο και το ορθόδοξο Πάσχα φέτος τον Απρίλιο, σημειώνει, και συμπληρώνει ότι και στο παρελθόν η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία δύσκολες καταστάσεις με ιούς, τρομοκρατία κτλ. Αυτή την περίοδο η κίνηση στα τουριστικά γραφεία κρίνεται φυσιολογική, σύμφωνα με τον Λ. Τσιλίδη, ο οποίος εκφράζει την πεποίθηση ότι «αν η Ελλάδα χάσει αυτή την περίοδο τουριστικά μερίδια, θα τα κερδίσει στο τέλος».

Στο μεταξύ έχει δοθεί εντολή στα τουριστικά γραφεία να μην χρεώνουν ακυρωτικά σε τυχόν ακυρώσεις τουριστικών πακέτων, προκειμένου οι πελάτες να επισκεφτούν την Ελλάδα σε άλλη ημερομηνία που θα επιθυμούν.

Πέρυσι, που το Πάσχα των Καθολικών ήταν 21 Απριλίου, οι αεροπορικές αφίξεις που καταγράφηκαν προς την Ελλάδα σημείωσαν άνοδο 18,7% και ανήλθαν σε 1,2 εκατ. έναντι ενός εκατομμύριου αφίξεων το 2018. Μάλιστα πέρυσι τον Απρίλιο καταγράφηκαν και 663.000 οδικές αφίξεις – μειωμένες κατά 6,4% σε σχέση με το 2018. Να τονιστεί ότι φέτος οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στην Ελλάδα τον πρώτο μήνα του έτους κινήθηκαν δυναμικά, καταγράφοντας άνοδο 8,3% (407.000 αεροπορικές αφίξεις), ποσοστό που μεταφράζεται σε 31.000 επιπλέον επιβάτες σε σχέση με πέρυσι.

Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα της ψυχραιμίας και της ηρεμίας είναι αυτό που κυριαρχεί στις τάξεις των εμπλεκομένων με τα τουριστικά πράγματα, και την ίδια στιγμή ο μηχανισμός του υπουργείου Τουρισμού, όπως έχει τονιστεί, είναι σε εγρήγορση και σε στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες υγείας (υπουργείο Υγείας, ΕΟΔΥ κτλ.) αλλά και με τους φορείς του κλάδου, προκειμένου να υπάρχει συντονισμός ενεργειών.

Σε αυτό το πλαίσιο και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων σε ανακοίνωσή του σχετικά με τον κορονοϊό σημειώνει ότι τους επόμενους μήνες η Ελλάδα αναμένεται να υποδεχθεί πάνω από 30 εκατ. επισκέπτες και θα απαιτηθεί από όλους ψυχραιμία, συντονισμός και συνεργασία. Ο ελληνικός τουρισμός έχει τη γνώση, την ωριμότητα και τον επαγγελματισμό να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά και σε αυτή την περίσταση. Μάλιστα ο ΣΕΤΕ, όπως τονίζεται, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα μέλη του, τις αρμόδιες Αρχές και τους φορείς της πολιτείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιολόγηση της κατάστασης, η έγκυρη ενημέρωση και η τήρηση των μέτρων πρόληψης που χρειάζεται να εφαρμοστούν.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γρ. Χαλκιαδάκης.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παιχνίδια στο μοιραίο λούνα παρκ όπου βρήκε τραγικό θάνατο 19χρονος από τη Βέροια (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Μιχάλης Παππούς)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: 6 εγκληματικές παραλείψεις στο μοιραίο λούνα παρκ – Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολυγύρου

12/07/2025 - 8:41πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Με αίθριο καιρό και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας θα κυλήσει το Σάββατο

12/07/2025 - 8:11πμ
(Φωτ.: Hellenic Train)
ΕΛΛΑΔΑ

Προαστιακός Πάτρας: Αύξηση δρομολογίων και νέες υπηρεσίες ανακοίνωσε η Hellenic Train

11/07/2025 - 11:57μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σε ύφεση η φωτιά σε επιχείρηση ανακύκλωσης στη Σίνδο

11/07/2025 - 11:35μμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Αγρίνιο: Κοριτσάκι έχασε τη ζωή του από το αυτοκίνητο του πατέρα του

11/07/2025 - 10:07μμ
Πυροσβέστικό αεροσκάφος που επιχειρούσε στο Ασπροχώρι Ωρωπού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Ωρωπό: Συνελήφθη 72χρονος για εμπρησμό από αμέλεια – Εκτελούσε μελισσοκομικές εργασίες

11/07/2025 - 8:40μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Δακτύλιος: Πότε πάει διακοπές το μέτρο που …ελάχιστοι τηρούν

11/07/2025 - 7:40μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Αναζητείται οδηγός φορτηγού που τραυμάτισε συνάδελφό του με σκεπάρνι

11/07/2025 - 5:46μμ
Γιώργος Καράτζαλης, ιδιοκτήτης καταστήματος ΟΠΑΠ στη Λιβαδειά (φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

Ραντεβού με την τύχη έδωσαν δύο παίκτες του ΣΚΡΑΤΣ σε Λιβαδειά και Τρίκαλα

11/07/2025 - 3:50μμ
Πυκνός καπνός από τη φωτιά στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Επικίνδυνος καπνός πνίγει τη δυτική Θεσσαλονίκη – Καίγεται ξανά εταιρεία ανακύκλωσης

11/07/2025 - 2:37μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο πρόσωπο του μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίου είναι ζωγραφισμένη η αγαλλίαση του ανθρώπου που συναντά την πατρίδα του (φωτ.: facebook)

Κιλκισίου Βαρθολομαίος: Τα άγια χώματα του Πόντου μέσα από τα μάτια του

18 λεπτά πριν
(Εικ.: Χ.Κ)

Μεταεθνοκρατικό αφήγημα των ΗΠΑ για την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή

44 λεπτά πριν
Η θεατρική ομάδα του δήμου Βριλησσίων στο καταπράσινο Ανοιχτό Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης. Στο κέντρο η εγγονή του Δ. Ψαθά, Λένα Νίτσου-Ψαθά ανάμεσα στους πρωταγωνιστές Γιώργο Ασπιώτη (βουλευτή Φερέκη) και Νατάσσα Χαιδά (Τζένη Φερέκη) και Αποστόλη Παπανικολάου (Ψευτοθόδωρο) (φωτ.: Αρχείο δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης/ Ζήσης Κυριακίδης)

Γέλιο και ανατροπές για καλό σκοπό στο «Ζητείται ψεύτης» του Δημήτρη Ψαθά

1 ώρα πριν
Παιχνίδια στο μοιραίο λούνα παρκ όπου βρήκε τραγικό θάνατο 19χρονος από τη Βέροια (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Μιχάλης Παππούς)

Χαλκιδική: 6 εγκληματικές παραλείψεις στο μοιραίο λούνα παρκ – Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολυγύρου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Με αίθριο καιρό και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας θα κυλήσει το Σάββατο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Hellenic Train)

Προαστιακός Πάτρας: Αύξηση δρομολογίων και νέες υπηρεσίες ανακοίνωσε η Hellenic Train

10 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign