pontosnews.gr
Τρίτη, 16/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες που έκλεβαν οχήματα και διέπρατταν διαρρήξεις σε καταστήματα και οικίες στην Αττική

1/02/2020 - 5:29μμ
Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες που έκλεβαν οχήματα και διέπρατταν διαρρήξεις σε καταστήματα και οικίες στην Αττική
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην εξάρθρωση δύο εγκληματικών ομάδων που δραστηριοποιούντο συστηματικά στις κλοπές οχημάτων και στις κλοπές και διαρρήξεις από οικίες, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Οι δύο υποθέσεις, τις οποίες χειρίστηκε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφενός λόγω της μεθοδολογίας που εφάρμοζαν οι σπείρες και αφετέρου λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της δράσης τους, ιδίως στο στάδιο της προπαρασκευής και της προετοιμασίας των παράνομων ενεργειών τους.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, κατά την παρουσίαση των δύο υποθέσεων, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πρώτης υπόθεσης, που αφορά στις κλοπές οχημάτων, είναι ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους προμηθεύονταν ειδικό τεχνικό εξοπλισμό: laptops που συνδέονται με το διαγνωστικό των οχημάτων καθώς και λογισμικό (software) για τη δημιουργία κλειδιών, προγραμματισμένα με τα στοιχεία των οχημάτων-στόχων.

Πρόκειται για εξοπλισμό ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ο οποίος είναι δυσεύρετος στην Ελλάδα και τις περισσότερες φορές εισάγεται από το εξωτερικό.

Ο εξοπλισμός αυτός προϋποθέτει εξειδικευμένες γνώσεις, ενώ καταδεικνύει επαγγελματικού τύπου τεχνογνωσία και ανάλογη υποδομή στην προπαρασκευή και τη διάπραξη τέτοιων κλοπών. Μάλιστα, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, είναι η πρώτη φορά που εντοπίστηκε εγκληματική ομάδα η οποία διέθετε τέτοιου τύπου υποδομή στην κατασκευή κλειδιών από οχήματα.

Για την υπόθεση αυτή, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, έγιναν οκτώ συλλήψεις, μεταξύ των οποίων είναι και το αρχηγικό μέλος της σπείρας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ. Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί 39 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι οι συλληφθέντες έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές και για το λόγο αυτό οι έρευνες συνεχίζονται. Επίσης, εντοπίστηκαν 5 κλεμμένα αυτοκίνητα, πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας κλεμμένων αυτοκίνητων καθώς και πλήθος εξαρτημάτων και ανταλλακτικών οχημάτων, τα όποια ήταν αποθηκευμένα σε χώρους που διατηρούσαν συνεργαζόμενα μέλη της οργάνωσης, που συνελήφθησαν.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, διοχέτευαν τα οχήματα, αυτούσια ή σε ανταλλακτικά-εξαρτήματα, σε δίκτυο που είχαν συστήσει το οποίο επεκτείνονταν και εκτός Αττικής: σε Πάτρα, Χαλκίδα, Καλαμάτα, Καστοριά, Βόλο και Ιωάννινα.

Η δεύτερη υπόθεση
Στη δεύτερη περίπτωση, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις σε καταστήματα και οικίες στην Αττική, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων να υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ. Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν ότι, προκειμένου να αποκτήσουν ειδικό εξοπλισμό και ανάλογη τεχνογνωσία και εμπειρία, διέρρηξαν (με τη μέθοδο ριφιφί) δύο κλειθροποιεία, από τα οποία αφαίρεσαν όλο τον τεχνολογικό εξοπλισμό που διέθεταν (μήτρες κατασκευής κλειδιών ασφαλείας, κλειδαριές ασφαλείας κλπ). Στη συνέχεια δημιούργησαν δικό τους πλήρες εργαστήριο-κλειθροποιείο, όπου κατασκεύαζαν κλειδιά θυρών ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας, τα όποια χρησιμοποιούσαν στις διαρρήξεις των χώρων που επέλεγαν, για να παρακάμπτουν τα μέτρα ασφαλείας.

Από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, άλλα διατηρούσαν στην κατοχή τους και τα χρησιμοποιούσαν στις διαρρήξεις και άλλα τα μεταπωλούσαν, ενώ ορισμένα τα διοχέτευαν στην αγορά της Ρουμανίας, αποκομίζοντας μεγάλο οικονομικό όφελος. Για την υπόθεση αυτή, απογευματινές ώρες της 28ης Ιανουαρίου, έγιναν τέσσερις συλλήψεις σε Πατήσια και Κυψέλη, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, μέλη της σπείρας, ενώ μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί 8 περιπτώσεις διαρρήξεων. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ηλιοφάνεια την Τρίτη, η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο

16/09/2025 - 8:08πμ
Η παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης (φωτ.: 'Ελλη Τσολάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Δύο νεκροί στα νερά του Θερμαϊκού

15/09/2025 - 10:51μμ
Πλακάτ έξω από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Να μην κλείσει η υπόθεση ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων – Καταγγέλλουν κενά και παραλείψεις

15/09/2025 - 9:24μμ
Αποδίδοντας φόρο τιμής στον Τσάρλι Κερκ, στο Πρόβο της Γιούτα (φωτ.: EPA / Lindsay D’ addato)
ΕΛΛΑΔΑ

Το DNA του «προδίδει» τον αμίλητο δολοφόνο του Τσάρλι Κερκ

15/09/2025 - 8:31μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή τρεις Αλβανοί για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Πυλαία

15/09/2025 - 5:41μμ
Eργαζόμενοι του ΟΠΑΠ μοιράζουν τσάντες με σχολικά είδη στα παιδιά του Οργανισμού
ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΟΠΑΠ γεμίζει τις σχολικές τσάντες με ελπίδα – Στηρίζει τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών του Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας ΜΚΟ «Θεόφιλος»

15/09/2025 - 4:16μμ
(Φωτ. αρχείου: Pixabay/Matteo Baronti)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Έκλεβε καύσιμα από την εταιρεία στην οποία δούλευε

15/09/2025 - 1:53μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύτηκαν χρήματα, Ferrari, Porsche και ακίνητα της Πόπης Σεμερτζίδου

15/09/2025 - 1:24μμ
(Φωτ.: facebook / Εύξεινος Λέσχη Αθηνών)
ΕΛΛΑΔΑ

Εύξεινος Λέσχη Αθηνών: Όλα έτοιμα για τη νέα καλλιτεχνική περίοδο 2025-2026 – Ήρθε η ώρα του αγιασμού

15/09/2025 - 12:27μμ
(Φωτ.: twitter.com /Novartis)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Novartis: Ένοχοι για ψευδείς καταθέσεις και ψευδή καταμήνυση ο Φιλίστορας Δεστεμπασίδης και η Μαρία Μαραγγέλη

15/09/2025 - 11:17πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Καιρός: Ηλιοφάνεια την Τρίτη, η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο

12 λεπτά πριν
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο (φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο/John Mindala /Archons/Orthodox Observer)

Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Ντόναλντ Τραμπ

8 ώρες πριν
Παλαιστίνιοι ερευνούν ανάμεσα στα ερείπια συγκροτήματος κατοικιών μετά από ισραηλινό πλήγμα στην πόλη της Γάζας (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου καλεί τις ΗΠΑ να «φρενάρουν» το Ισραήλ

9 ώρες πριν
Η παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης (φωτ.: 'Ελλη Τσολάκη)

Θεσσαλονίκη: Δύο νεκροί στα νερά του Θερμαϊκού

9 ώρες πριν
«Χορεύουμε για τον Ηλία» ο τίτλος της εκδήλωσης που ήταν αφιερωμένη στον Ηλία Ιορδανίδη (φωτ.: Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης)

Για τον Ηλία – Η μνήμη του Ιορδανίδη στην Αργυρούπολη, στο δημαρχείο αλλά και παντού

10 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης ο Κουγιουμτσίδης!

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign