pontosnews.gr
Πέμπτη, 1/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Μίχος «άδειασε» τον Μιχαλολιάκο για τη δολοφονία Φύσσα

18/10/2019 - 3:19μμ
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Μίχος «άδειασε» τον Μιχαλολιάκο για τη δολοφονία Φύσσα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Επεισοδιακά έκλεισε η απολογία του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου, ο οποίος κατά την διάρκεια της εξέτασής του έδωσε διαφορετικές εκδοχές για κομβικές υπερασπιστικές θέσεις του άλλοτε αρχηγού του Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ εξέφρασε και σκεπτικισμό για μια σειρά θεμάτων, όπως η οικονομική διαχείριση αλλά και η χαλαρή αντιμετώπιση από το κόμμα όσων ενεπλάκησαν στη δολοφονία Φύσσα.

Μάλιστα, υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο του συνηγόρου του Νίκου Μίχου με έναν από τους συνηγόρους του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Λίγο προτού ολοκληρωθεί η απολογία του πρώην βουλευτή (ο οποίος αποχώρησε το 2017 από την Χρυσή Αυγή) σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του συνηγόρου του και ενός εκ των συνηγόρων του Νίκου Μιχαλολιάκου, με αφορμή την προτροπή του πρώτου προς τον εντολέα του να αναφερθεί στις ιδεολογικές του διαφορές με το κόμμα. Ο Νίχος Μίχος ξεκίνησε λέγοντας πως δεν είναι μεγάλες, με τον συνήγορο του αρχηγού του κόμματος να του φωνάζει «δεν σου βγήκε ε;».

Ακολούθησε ένταση με τον μεν συνήγορο του Νίκου Μιχαλολιάκου να φωνάζει «γελοίο» τον συνήγορο του Νίκου Μίχου και τον δικηγόρο να απαντά προς όλη την ομάδα των δικηγόρων του αρχηγού της Χρυσής Αυγής («άντε ρε γελοίοι, καραγκιόζηδες», η φράση που χρησιμοποίησε). Απευθυνόμενος δε προς τον συνήγορο που του επιτέθηκε πρώτος τον αποκάλεσε «φασιστάκο».

Το δικαστήριο ζήτησε τη διακοπή της διαδικασίας, ωστόσο οι τόνοι άργησαν να πέσουν. Ο συνήγορος του πρώην βουλευτή κατηγόρησε την Έδρα ότι «τους έχει ασύδοτους τόσα χρόνια», ενώ η άλλη πλευρά ζητούσε να λύσουν εκτός αίθουσας τις διαφορές. Η κλιμάκωση της έντασης αποφεύχθηκε χάρη στην επέμβαση των αστυνομικών.

Ο Νίκος Μίχος για το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα
Απολογούμενος ο Νίκος Μίχος ανέφερε ότι το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα ήταν στην Εύβοια και ειδοποιήθηκε ότι «έγινε ένα περιστατικό με κάποιον Ρουπακιά», τον οποίο, όπως είπε, δεν γνώριζε. «Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα. Όλοι βρίζαμε. Έγινε ένα μπάχαλο εκείνο το βράδυ. Ξυπνήσαμε και δεν ξέραμε τι είχε συμβεί. Ήταν αισχρό. Όσο πολιτικός αντίπαλος και αν είσαι με κάποιον δεν κάνεις τέτοιο πράγμα. Το καταδικάσαμε. Δεν ξέραμε τι έχει γίνει. Μας είπαν στην αρχή για καβγά στο ποδόσφαιρο, μετά είπαν ότι είχαν προηγούμενα, αλλά ό,τι και να ήταν το καταδικάσαμε όλοι. Είχαμε τρελαθεί όλοι γιατί ήταν το κόμμα σε άνοδο και θα έπεφτε από τέτοιο πράγμα. Ήταν χοντρό για εμάς. Μας στοίχισε πολύ», ανέφερε.

Αν και ισχυρίστηκε ότι οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία πρέπει να καταδικαστούν σε ισόβια, εντούτοις σημείωσε ότι δεν μπορούν να καταδικαστούν όσοι δεν έχουν σχέση με την Τοπική του Πειραιά.

Σχετικά με την επίμαχη νύχτα έδωσε διαφορετική εκδοχή για τα γεγονότα απ’ ό,τι η Ελένη Ζαρούλια. Η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, και πρώην βουλευτής, είπε στο δικαστήριο ότι έμαθαν τι είχε συμβεί την επομένη, ενώ ο Νίκος Μίχος κατέθεσε ότι εκείνο το βράδυ μίλησε με όλους, και ότι θυμάται συγκεκριμένα ότι «ο Λαγός έβριζε θεούς και δαίμονες».

Σε ερώτηση για τον αρχηγό απάντησε: «Αν θυμάμαι καλά μου είπε [σ.σ. ο Λαγός] ότι μίλησε με τον Μιχαλολιάκο και έβριζε κι εκείνος. Είχε γίνει χαμός σας λέω. Του λέω ποιος το έκανε, ρε Γιάννη; Μου λέει “εκείνος ο ηλίθιος”».

Αιχμές για τα οικονομικά
Συνεχίζοντας την απολογία του τόνισε ότι ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν έγιναν διαγραφές στην Τοπική, αν και υπήρχε η διαβεβαίωση από το περιβάλλον του Νίκου Μιχαλολιάκου ότι όταν βγει από τη φυλακή «θα γίνουν όσα πρέπει».

Για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης σημείωσε ότι δεν γνώριζε κάτι και ότι έγινε προεκλογικά, σε λάθος χρόνο, χωρίς διαγραφές.

Ο Νίκος Μίχος άφησε και αιχμές για την οικονομική διαχείριση. «Ένα άλλο θέμα που με πείραξε ήταν το πού πήγαιναν τα λεφτά από τις συνδρομές, και όχι μόνο. Οι δράσεις είχαν σταματήσει. Πού πήγαιναν τα χρήματα;», διερωτήθηκε.

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κακοκαιρία στη Κρήτη. Περιοχή Γούβες του Δήμου Χερσονήσου. Πέμπτη 1 0κτωβρίου 2026 (φωτ.: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση συναγερμού η Κρήτη – Η ΕΜΥ διατηρεί την «κόκκινη» προειδοποίηση καθώς αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας

1/10/2026 - 9:22μμ
Περιπολικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τραγικό τέλος για 65χρονο στη Χαλκιδική – Καταπλακώθηκε από δέντρο στη Φούρκα

1/10/2026 - 8:28μμ
Γκράφιτι του Γιώργου Μαζωνάκη σε τοίχο στην ανατολική Θεσσαλονίκη, από τον street artist Hayate (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης_
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Μαζωνάκη: Νέα αλλαγή στην υπεράσπιση της γιατρού

1/10/2026 - 5:24μμ
Το κύμα κακοκαιρίας χτύπησε και τις Γούβες, στο Δήμο Χερσονήσου. Πέμπτη 1 0κτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Ποτάμια λάσπης, απεγκλωβισμοί και μπαράζ 112 – Ένας νεκρός στο Ρέθυμνο

1/10/2026 - 5:00μμ
Τα πλοία παραμένουν δεμένα στο λιμάνι της Ραφήνας λόγω των θυελλωδών ανέμων (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ακτοπλοΐα: Προβλήματα και καθυστερήσεις στα δρομολόγια – Ισχυροί άνεμοι έως 9 μποφόρ

1/10/2026 - 2:27μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Νεκρός εντοπίστηκε κτηνοτρόφος που αγνοοούνταν στις Καρίνες Ρεθύμνου – Στα όριά του ο Ζωνιανός ποταμός

1/10/2026 - 1:31μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Μαζωνάκη: Κατάθεση στον ανακριτή έδωσε η διασώστρια του ΕΚΑΒ

1/10/2026 - 12:47μμ
Ταξιδιώτες (φωτ.: EPA /  Filip Singer)
ΕΛΛΑΔΑ

DiscoverEU: Ανοίγουν σήμερα οι αιτήσεις για δωρεάν ταξιδιωτικά πάσα στην Ευρώπη

1/10/2026 - 11:51πμ
(Φωτ.: facebook / Sitia on line)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Στο έλεος της κακοκαιρίας πολλές περιοχές του νησιού – Κατέρρευσε γέφυρα στο Δήμο Μυλοποτάμου

1/10/2026 - 11:23πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εργατικό δυστύχημα στον Εύοσμο – Μεταλλικός σωλήνας καταπλάκωσε 52χρονο χειριστή κλαρκ

1/10/2026 - 9:59πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

«Αέναο Πυρ»: Στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα για τη χαμένη γνώση της Αλεξάνδρειας

26 λεπτά πριν
Γυναίκα εξετάζει καταλόγους με ονόματα ανθρώπων που αναζητούσαν οι συγγενείς τους, στα παλιά βασιλικά ανάκτορα της Αθήνας, όπου στεγάζονταν γραφεία της Near East Relief (φωτ.: Near East Relief Historical Society)

Αθήνα, 1922: Το γραφείο που αναζητούσε τους ανθρώπους του ξεριζωμού

54 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Κωνσταντινούπολη: Η μετανάστευση γίνεται τέχνη στο DEPO – Ελληνίδα εικαστικός αφηγείται με τα έργα της την ιστορία των παππούδων της, μετά την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Κρίστα Πάικ: Σε νοσοκομείο μετά την αποτυχημένη εκτέλεσή της – Τι αποφάσισε ο κυβερνήτης του Τενεσί

2 ώρες πριν
Κακοκαιρία στη Κρήτη. Περιοχή Γούβες του Δήμου Χερσονήσου. Πέμπτη 1 0κτωβρίου 2026 (φωτ.: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Σε κατάσταση συναγερμού η Κρήτη – Η ΕΜΥ διατηρεί την «κόκκινη» προειδοποίηση καθώς αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Ελαιοχωρίου «Άγιος Γεώργιος»/Facebook)

Νέα χρονιά με Αγιασμό στον Πολιτιστικό Ποντιακό Σύλλογο Ελαιοχωρίου «Άγιος Γεώργιος»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV