pontosnews.gr
Τετάρτη, 30/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Προεδρικό βέτο στα νομοσχέδια που απαγόρευαν πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία

26/07/2019 - 12:21πμ
ΗΠΑ: Θετικός στον κορονοϊό ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοους
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Γερουσία θα ψηφίσει ξανά εντός ημερών για το εάν κατά πόσον θα παραμερίσει το βέτο που άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε σχέδια νόμου που είχαν σκοπό να εμποδίσουν πωλήσεις όπλων, κυρίως πυρομαχικών ακριβείας, στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του σώματος Μιτς Μακόνελ.

Ο Ρεπουμπλικανός Μακόνελ διευκρίνισε ότι η διαδικασία της ψηφοφορίας θα διεξαχθεί πριν από τις 2 Αυγούστου, όταν οι κοινοβουλευτικοί εγκαταλείπουν την Ουάσινγκτον καθώς το Κογκρέσο διακόπτει τη λειτουργία του για πέντε εβδομάδες.

Τα τρία κείμενα πάντως δεν αναμένεται να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία ⅔ που απαιτείται στη Γερουσία των 100 εδρών για να ανατραπεί το προεδρικό βέτο. Ελάχιστοι από τους Ρεπουμπλικανούς, του κόμματος του Τραμπ, που κατέχει 53 έδρες στο σώμα, είχαν ταχθεί υπέρ των νομοσχεδίων τον περασμένο μήνα. Τα κείμενα μεταξύ άλλων προέβλεπαν την απαγόρευση της πώλησης βομβών ακριβείας της Raytheon.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, ενέκρινε τα σχέδια νόμου την περασμένη εβδομάδα, σε μια ψηφοφορία το αποτέλεσμα της οποίας θεωρήθηκε πως συνάδει με τις κομματικές γραμμές, και τα έστειλε στον Λευκό Οίκο όπου τα περίμενε το προαναγγελθέν βέτο του Τραμπ. Η Γερουσία τα είχε εγκρίνει, μαζί με άλλα 19 που η Βουλή δεν έχει ακόμη εξετάσει, πριν από έναν μήνα.

Οι υποστηρικτές της απαγόρευσης των πωλήσεων εναντιώνονται στην απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ τον Μάιο να προχωρήσει στην πώληση όπλων και πυρομαχικών αξίας 8 και πλέον δισ. δολαρίων παρακάμπτοντας τη διαδικασία εξέτασής τους από το Κογκρέσο, επικαλούμενη την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» που αποτελεί κατ’ αυτήν η κλιμάκωση της έντασης με το Ιράν.

Κοινοβουλευτικοί απαιτούν η Ουάσινγκτον να ασκήσει πίεση στο Ριάντ ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αποφεύγονται οι απώλειες μεταξύ των αμάχων στην εμπόλεμη Υεμένη, όπου η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ ενεπλάκησαν στη σύρραξη πριν από τέσσερα χρόνια εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται από την Τεχεράνη.

Μετά την επέμβαση της συμμαχίας αραβικών κρατών στη σύρραξη στην Υεμένη έχουν σκοτωθεί δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ενώ στη χώρα εκτυλίσσεται σύμφωνα με τον ΟΗΕ η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο, με εκατομμύρια ανθρώπους στα πρόθυρα της λιμοκτονίας.

Οι αντιδράσεις πολλαπλασιάστηκαν πέρυσι μετά τη δολοφονία και το διαμελισμό μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, αυτοεξορισμένου στις ΗΠΑ αρθρογράφου της εφημερίδας The Washington Post.

Αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ επαναλαμβάνει συνεχώς πως εννοεί να διατηρήσει αλώβητη τη στενή στρατηγική σχέση των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία, που θεωρεί απαραίτητο εταίρο στη Μέση Ανατολή κι αντίβαρο στην επιρροή του Ιράν. Ο Τραμπ βλέπει εξάλλου τις πωλήσεις αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού στο εξωτερικό ως τρόπο δημιουργίας θέσεων εργασίας στη χώρα του.

Σε μήνυμά του με το οποίο ανήγγειλε πως ασκεί το βέτο που διαθέτει, ο Τραμπ τόνισε ότι τα νομοσχέδια θα αποδυνάμωναν την «ανταγωνιστικότητα» των ΗΠΑ και θα έβλαπταν στρατηγικές σχέσεις της Ουάσινγκτον με «συμμάχους και εταίρους» τους, ενώ θα δημιουργούσαν επίσης την εντύπωση πως «εγκαταλείπει» τους συμμάχους της ενώ οι «απειλές» εναντίον τους «εντείνονται».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η καθηγήτρια Gonda Van Steen, κάτοχος της Έδρας Κοραή Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Φιλολογίας στο King’s College London (πηγή: thenationalherald.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 500 υιοθετημένα παιδιά της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου ζητούν την ελληνική ιθαγένεια

29/09/2026 - 11:20μμ
Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός του Μαρόκου Φατίμα Εζάχρα Ελ Μανσούρι (φωτ.: moroccoworldnews.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Μαρόκο: Η Φατίμα Εζάχρα Ελ Μανσούρι έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας

29/09/2026 - 10:51μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αλέξανδρος Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Μαζωνάκη: Υπέρ της άρσης απορρήτου επικοινωνιών ο Εισαγγελέας – Κατάθεσε για πρώτη φορά νοσηλεύτρια του ιατρείου της Καρνεάδου

29/09/2026 - 5:23μμ
Η επόμενη μέρα στο Μάτι... το 2018 (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι: «Όχι» του Εφετείου σε ελαφρυντικό για τους καταδικασθέντες που οδηγήθηκαν στη φυλακή

29/09/2026 - 4:27μμ
(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αναβολή στη δίκη για τη καθυστερημένη διάγνωση καρκίνου που κατήγγειλε αστυνομικός

29/09/2026 - 3:58μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα»: Ξεκινούν τα μαθήματα ποντιακών χορών

29/09/2026 - 1:06μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Λουκέτο μπαίνει σήμερα στην ιδιωτική κλινική, μετά τις καταγγελίες για παράνομο ογκολογικό τμήμα – Τι απαντά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

29/09/2026 - 12:07μμ
(Φωτ.: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για τα Τέμπη: Ανοίγει ο δρόμος για την εξέταση του κινητού του σταθμάρχη

29/09/2026 - 11:13πμ
(Φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Μαζωνάκη: Τι σημαίνει η διαφοροποίηση στην υπεράσπιση των δύο γιατρών – Η νέα κρίσιμη κατάθεση εργαζόμενης στο ιατρείο

29/09/2026 - 10:19πμ
(Φωτ.: x.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Άνω Λιόσια: Βίντεο με διευθύντρια νηπιαγωγείου να φωνάζει σε παιδιά 4 και 5 ετών «Σας έφαγα τα χέρια» – Μετακινείται σε άλλο σχολείο, καταγγέλλοντας επίθεση εναντίον της

29/09/2026 - 8:34πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook.com/lesxipontionnkavalas?locale=el_GR)

Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας: Αγιασμός και παραδοσιακό γλέντι για τη νέα πολιτιστική χρονιά

1 ώρα πριν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)

«Ελλάδα 2.0»: Υποβλήθηκε το τελευταίο αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

EuroCup: Ξεκίνημα με νίκη στη Γαλλία για τον Άρη

2 ώρες πριν
Η καθηγήτρια Gonda Van Steen, κάτοχος της Έδρας Κοραή Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Φιλολογίας στο King’s College London (πηγή: thenationalherald.com)

Θεσσαλονίκη: 500 υιοθετημένα παιδιά της περιόδου του Ψυχρού Πολέμου ζητούν την ελληνική ιθαγένεια

3 ώρες πριν
Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός του Μαρόκου Φατίμα Εζάχρα Ελ Μανσούρι (φωτ.: moroccoworldnews.com)

Μαρόκο: Η Φατίμα Εζάχρα Ελ Μανσούρι έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Rokas Lukosevicius)

Euroleague: Νίκη στο Κάουνας για τον Ολυμπιακό

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV