pontosnews.gr
Παρασκευή, 3/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Προεδρικό βέτο στα νομοσχέδια που απαγόρευαν πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία

26/07/2019 - 12:21πμ
ΗΠΑ: Θετικός στον κορονοϊό ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοους
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Γερουσία θα ψηφίσει ξανά εντός ημερών για το εάν κατά πόσον θα παραμερίσει το βέτο που άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε σχέδια νόμου που είχαν σκοπό να εμποδίσουν πωλήσεις όπλων, κυρίως πυρομαχικών ακριβείας, στη Σαουδική Αραβία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του σώματος Μιτς Μακόνελ.

Ο Ρεπουμπλικανός Μακόνελ διευκρίνισε ότι η διαδικασία της ψηφοφορίας θα διεξαχθεί πριν από τις 2 Αυγούστου, όταν οι κοινοβουλευτικοί εγκαταλείπουν την Ουάσινγκτον καθώς το Κογκρέσο διακόπτει τη λειτουργία του για πέντε εβδομάδες.

Τα τρία κείμενα πάντως δεν αναμένεται να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία ⅔ που απαιτείται στη Γερουσία των 100 εδρών για να ανατραπεί το προεδρικό βέτο. Ελάχιστοι από τους Ρεπουμπλικανούς, του κόμματος του Τραμπ, που κατέχει 53 έδρες στο σώμα, είχαν ταχθεί υπέρ των νομοσχεδίων τον περασμένο μήνα. Τα κείμενα μεταξύ άλλων προέβλεπαν την απαγόρευση της πώλησης βομβών ακριβείας της Raytheon.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, που ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, ενέκρινε τα σχέδια νόμου την περασμένη εβδομάδα, σε μια ψηφοφορία το αποτέλεσμα της οποίας θεωρήθηκε πως συνάδει με τις κομματικές γραμμές, και τα έστειλε στον Λευκό Οίκο όπου τα περίμενε το προαναγγελθέν βέτο του Τραμπ. Η Γερουσία τα είχε εγκρίνει, μαζί με άλλα 19 που η Βουλή δεν έχει ακόμη εξετάσει, πριν από έναν μήνα.

Οι υποστηρικτές της απαγόρευσης των πωλήσεων εναντιώνονται στην απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ τον Μάιο να προχωρήσει στην πώληση όπλων και πυρομαχικών αξίας 8 και πλέον δισ. δολαρίων παρακάμπτοντας τη διαδικασία εξέτασής τους από το Κογκρέσο, επικαλούμενη την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» που αποτελεί κατ’ αυτήν η κλιμάκωση της έντασης με το Ιράν.

Κοινοβουλευτικοί απαιτούν η Ουάσινγκτον να ασκήσει πίεση στο Ριάντ ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και να αποφεύγονται οι απώλειες μεταξύ των αμάχων στην εμπόλεμη Υεμένη, όπου η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ ενεπλάκησαν στη σύρραξη πριν από τέσσερα χρόνια εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται από την Τεχεράνη.

Μετά την επέμβαση της συμμαχίας αραβικών κρατών στη σύρραξη στην Υεμένη έχουν σκοτωθεί δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ενώ στη χώρα εκτυλίσσεται σύμφωνα με τον ΟΗΕ η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο, με εκατομμύρια ανθρώπους στα πρόθυρα της λιμοκτονίας.

Οι αντιδράσεις πολλαπλασιάστηκαν πέρυσι μετά τη δολοφονία και το διαμελισμό μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, αυτοεξορισμένου στις ΗΠΑ αρθρογράφου της εφημερίδας The Washington Post.

Αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ επαναλαμβάνει συνεχώς πως εννοεί να διατηρήσει αλώβητη τη στενή στρατηγική σχέση των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία, που θεωρεί απαραίτητο εταίρο στη Μέση Ανατολή κι αντίβαρο στην επιρροή του Ιράν. Ο Τραμπ βλέπει εξάλλου τις πωλήσεις αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού στο εξωτερικό ως τρόπο δημιουργίας θέσεων εργασίας στη χώρα του.

Σε μήνυμά του με το οποίο ανήγγειλε πως ασκεί το βέτο που διαθέτει, ο Τραμπ τόνισε ότι τα νομοσχέδια θα αποδυνάμωναν την «ανταγωνιστικότητα» των ΗΠΑ και θα έβλαπταν στρατηγικές σχέσεις της Ουάσινγκτον με «συμμάχους και εταίρους» τους, ενώ θα δημιουργούσαν επίσης την εντύπωση πως «εγκαταλείπει» τους συμμάχους της ενώ οι «απειλές» εναντίον τους «εντείνονται».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Ραφαήλ Γεωργιάδης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Νέο βίντεο καταγράφει τις φονικές εκρήξεις στην πολυκατοικία της Αφροδίτης Νέστορα – Στο μικροσκόπιο οι δράστες

3/07/2026 - 8:50πμ
(Φωτ.: google.com/maps)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην ανατολική Ινδονησία – Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς

3/07/2026 - 8:23πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία την Παρασκευή – Πού θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες

3/07/2026 - 8:08πμ
Αστυνομικοί στο ανατολικό Λονδίνο (φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Πελικό σε ευρωπαϊκή κλίμακα: Διεθνές δίκτυο που νάρκωνε και κακοποιούσε γυναίκες αποκάλυψαν οι βρετανικές Αρχές

2/07/2026 - 11:52μμ
Μια γυναίκα δροσίζεται με φορητό ανεμιστήρα χειρός στο Βερολίνο, στις 27 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Filip Singer)
ΚΟΣΜΟΣ

Καύσωνας αλά… ευρωπαϊκά: Στη Γαλλία ουρές για κλιματιστικά, στην Ισπανία φόρεσαν «έξυπνα» βραχιολάκια

2/07/2026 - 10:16μμ
Στιγμιότυπο από την αντικυβερνητική συγκέντρωση έξω από το κοινοβούλιο της Αλβανίας, Πέμπτη 2 Ιουλίου 2026 (πηγή: ata.gov.al)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το ξενοδοχείο που συνδέεται με την Ιβάνκα Τραμπ – Νέα επεισόδια έξω από το κοινοβούλιο

2/07/2026 - 7:55μμ
Διασώστες μεταφέρουν τον Ερνάν Χιλ, ο οποίος παρέμεινε εγκλωβισμένος κάτω από τα συντρίμμια επί οκτώ ημέρες, στην πόλη Κατία Λα Μαρ της Βενεζουέλας. 2 Ιουλίου 2026. (φωτ.: EPA / Ronald Pena R)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Το θαύμα μέσα στα συντρίμμια – Ζωντανός έπειτα από οκτώ ημέρες κάτω από 140 τόνους ερειπίων

2/07/2026 - 7:31μμ
Καπνός από τη φωτιά στη Στρογγυλή Άρτας, Πέμπτη 2 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Fire & Weather Hellas)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Άρτα: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

2/07/2026 - 6:22μμ
Η καμένη πιλοτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει η οικογένεια της Αφροδίτης Νέστορα, στην περιοχή της Ανάληψης (Χαριλάου) στη Θεσσαλονίκη.
Τετάρτη 1 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Το αυτοκίνητο είχε τυλιχθεί στις φλόγες» – Συγκλονίζει ο χήρος της Βάγιας Νέστορα

2/07/2026 - 5:58μμ
Στον κύκλο ο άνδρας που κολύμπησε για να προλάβει το πλοίο στη γραμμή Ελαφόνησος-Πούντα. Στιγμιότυπο από βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης
ΕΛΛΑΔΑ

Ελαφόνησος: Δικογραφία και κυρώσεις για το πλοίο με τον ανοιχτό καταπέλτη – Ποιος ήταν στο νερό

2/07/2026 - 5:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας, τον Δεκαπενταύγουστο του 2023 (φωτ.: DHA)

Παναγία Σουμελά: Χωρίς Λειτουργία ο Δεκαπενταύγουστος, για 3η χρονιά – Οι Τούρκοι δίνουν άδεια μόνο για τα Εννιάμερα της Παναγίας

10 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ραφαήλ Γεωργιάδης/EUROKINISSI)

Θεσσαλονίκη: Νέο βίντεο καταγράφει τις φονικές εκρήξεις στην πολυκατοικία της Αφροδίτης Νέστορα – Στο μικροσκόπιο οι δράστες

35 λεπτά πριν
(Φωτ.: google.com/maps)

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην ανατολική Ινδονησία – Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Peter Klaunzer)

Μουντιάλ 2026: Στους «16» η Ελβετία

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Καιρός: Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία την Παρασκευή – Πού θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Eduardo Lima)

Μουντιάλ 2026: Πρόκριση στις καθυστερήσεις με Ράμος η Πορτογαλία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign