pontosnews.gr
Σάββατο, 11/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Τρέξτε, μπείτε μέσα»: Νέο βίντεο και μαρτυρίες από τη Χαλκιδική

12/07/2019 - 9:46πμ
«Τρέξτε, μπείτε μέσα»: Νέο βίντεο και μαρτυρίες από τη Χαλκιδική
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τον πανικό που επικράτησε κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που έπληξε τη Χαλκιδική κατέγραψε σε βίντεο ένα ζευγάρι Βρετανών το οποίο το βράδυ της Τετάρτης δειπνούσε σε εστιατόριο της περιοχής. «Οι άνεμοι σήκωναν τις τζαμαρίες σαν χαρτοπετσέτες» είπαν στη Daily Mail ο 48χρονος Άντρι Τζίλκραϊστ και η 43χρονη σύζυγός του Κέιτι.

Όπως περιέγραψαν, μέσα σε λίγη ώρα θαμώνες και προσωπικό άρχισαν να τρέχουν προκειμένου να προστατευτούν, ενώ άλλοι προσπαθούσαν να μαζέψουν μπουκάλια και ποτήρια. Σε κατάσταση πανικού οι σερβιτόροι φώναζαν στον κόσμο να τρέξει και να μπει μέσα, και παράλληλα πηδούσαν πάνω από τα τραπέζια προκειμένου να κλείσουν τις τζαμαρίες.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, με τίποτε. Αν βρισκόσουν εκεί έξω δεν θα είχες καμία τύχη. Αν ήσουν στο μπαλκόνι οι άνεμοι θα σε πέταγαν 100 χιλιόμετρα μακριά μέχρι να τελειώσει όλο αυτό», δήλωσε ο Άντρι Τζίλκραϊστ. Βλέποντας την κατάσταση που επικρατούσε το ζευγάρι μαζί με την 9χρονη κόρη τους τελικά κατέφυγαν στην τουαλέτα του εστιατορίου προκειμένου να προστατευτούν.

«Η καταιγίδα κράτησε πάνω από μισή ώρα, ίσως 40 λεπτά. Μείναμε στο εστιατόριο μία-μιάμιση ώρα μέχρι να μπορέσουμε να φύγουμε. Και το προσωπικό ήταν τρομοκρατημένο, δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τους δικούς του στο τηλέφωνο. Μου είπαν ότι όχι μόνο οι ίδιοι, αλλά ούτε οι γονείς τους δεν είχαν ξαναδεί κάτι τέτοιο», σημείωσε ο Βρετανός τουρίστας.

Ο απολογισμός της πρωτοφανούς κακοκαιρίας είναι επτά νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες.

Ο διευθυντής προγνώσεων του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς παρομοίασε τη φονική κακοκαιρία με το μπουρίνι του Ιουλίου του 1983 με τους εννέα νεκρούς στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι οριζόντιες ταχύτητες των ανέμων έφτασαν τα 100 χλμ την ώρα, όμως δημιουργήθηκαν έντονα ανοδικά και καθοδικά ρεύματα, με τους ανέμους μέσα στους στροβίλους να φτάνουν τα 400 χλμ την ώρα. «Τα ρεύματα αυτά αναπτύσσονται σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα και οι καταστροφές που αφήνουν πίσω τους είναι τεράστιες», εξήγησε.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ένας από τους τραυματίες παρομοίασε αυτό που έζησε με τσουνάμι. «Σαν τσουνάμι, τζάμια, έπεσαν πάνω μου, δεν έβλεπα τίποτα, έτρεχε αίμα, σε δευτερόλεπτα έγιναν όλα», περιέγραψε. Ένας ακόμη τραυματίας σημείωσε ότι «στα 10 μέτρα πήγα να πλησιάσω το αυτοκίνητο, άκουσα ένα μπαμ, δεν κατάλαβα».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στο βάθος διακρίνεται ο καπνός από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο. Σάββατο 11 Ιουλίου 2026 (φωτ.: firefightingreece.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Ασπρόπυργο, κοντά στο κανάλι του Μόρνου

11/07/2026 - 7:00μμ
Στα δικαστήρια οι κατηγορούμενοι για τις εμπρηστικές επιθέσεις και τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα στη Θεσσαλονίκη. Σάββατο 11 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Βαριές κατηγορίες για τους τρεις της επίθεσης στο σπίτι Νέστορα

11/07/2026 - 5:50μμ
Δικαστική αίθουσα (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 14χρονης από γαστρικό δακτύλιο: Κάθειρξη 7 ετών στον γιατρό

11/07/2026 - 4:40μμ
Καπνός από τη φωτιά στο Περιβολάκι Λαγκαδά, Σάββατο 11 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Lia Vavoura)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Λαγκαδά: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής κοντά στο Περιβολάκι

11/07/2026 - 4:16μμ
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου που φιλοξενήθηκε στο δημαρχείο Ανθηρού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Απ. Ζώης)
ΕΛΛΑΔΑ

Το σχέδιο για να ξαναζωντανέψουν τα ελληνικά βουνά: Πώς η Αργιθέα θέλει να φέρει πίσω νέους κατοίκους

11/07/2026 - 3:29μμ
Στην Ευελπίδων οι συλληφθέντες για  εμπρηστική επίθεση σε τραπεζικό κατάστημα της Marfin το 2010 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Μαρφίν: Πώς η ΕΛΑΣ έφτασε στους δύο 42χρονους – Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης και το νέο αποδεικτικό υλικό

11/07/2026 - 2:41μμ
Από τις τραγικές στιγμές που έζησαν οι εργαζόμενοι στη Marfin το 2010 (φωτ.: PHASMA / Αντώνης Πασβάντης)
ΕΛΛΑΔΑ

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη –Επικοινώνησε αυτοβούλως με τις ελληνικές Αρχές

11/07/2026 - 11:53πμ
«Αλληλέγγυοι» των συλληφθέντων έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ενώπιον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη φονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα

11/07/2026 - 10:55πμ
Από την πυρκαγιά στον αύλειο χώρο εργοστασίου ανακύκλωσης, στο Ομορφοχώρι (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Οριοθετήθηκε η φωτιά σε επιχείρηση ανακύκλωσης στο Ομορφοχώρι

11/07/2026 - 9:58πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θερινές εκπτώσεις: Αρχίζουν τη Δευτέρα 13 Ιουλίου – Τι πρέπει να γνωρίζουν καταστήματα και καταναλωτές

11/07/2026 - 8:37πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Σε τροχιά νέας επικίνδυνης σύγκρουσης ΗΠΑ και Ιράν – Απειλές για αντίποινα, προειδοποιήσεις και εύθραυστες διπλωματικές ισορροπίες

7 λεπτά πριν
(Φωτ.: efkozani.gr)

2ος Μαραθώνιος Ποντιακού Στίχου – Το Πρωτοχώρι Κοζάνης καλεί τους δημιουργούς να δώσουν ζωή στον ποντιακό λόγο

32 λεπτά πριν
Βόσνιοι μουσουλμάνοι μεταφέρουν φέρετρο θύματος της γενοκτονίας της Σρεμπρένιτσα, στο Μνημείο του Ποτοτσάρι. Σάββατο 11 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Hazim Aljovic)

Σρεμπρένιτσα: 31 χρόνια μετά, συνεχίζουν να θάβουν τα θύματα της γενοκτονίας

59 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο μετά την τελετή των εγκαινίων του κοιμητηριακού ναού Παναγία Σουμελά στην Απιδεώνα Αχαΐας. Σάββατο 11 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Γρηγόρης Αλεξόπουλος - Δήμαρχος Δήμου Δυτικής Αχαΐας)

Ακόμη μία Παναγία Σουμελά στην Ελλάδα: Συγκίνηση στα εγκαίνια του νέου ναού στην Απιδεώνα Αχαΐας

1 ώρα πριν
Αχρησιμοποίητοι σωλήνες αγωγού φυσικού αερίου (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)

Κύπρος: Σφοδρή αντίδραση για τον αγωγό φυσικού αερίου Τουρκίας-Κατεχομένων – «Παραβιάζει την κυριαρχία μας»

2 ώρες πριν
Στο βάθος διακρίνεται ο καπνός από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο. Σάββατο 11 Ιουλίου 2026 (φωτ.: firefightingreece.gr)

Φωτιά στον Ασπρόπυργο, κοντά στο κανάλι του Μόρνου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign