Η Εθνική Κωφών Γυναικών στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο μπάσκετ, καθώς επικράτησε 51-42 της Λιθουανίας στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Λούμπλιν της Πολωνίας και κατέκτησε έτσι τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο της απέναντι στη συγκεκριμένη αντίπαλο.
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην Εθνική ομάδα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. «Θερμά συγχαρητήρια για τη νέα μεγάλη, παγκόσμιας εμβέλειας, διάκρισή σας», αναφέρει ο ΠτΔ.
Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στην Εθνική Κωφών Γυναικών για τη μεγάλη τους επιτυχία. «Η επιτυχία αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, δείχνοντας την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται και την αξιέπαινη προσπάθεια που καταβάλουν οι αθλήτριες και όλα τα μέλη της ομάδας», τονίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ.