pontosnews.gr
Πέμπτη, 28/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Deutsche Welle: Η ψήφος των απόδημων έμεινε στο συρτάρι

6/07/2019 - 3:44μμ
Deutsche Welle: Η ψήφος των απόδημων έμεινε στο συρτάρι
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Παρά τις υποσχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού παρέμεινε στο συρτάρι και έτσι, όπως σημειώνει η Deutsche Welle, ούτε σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουν. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί ότι θα φέρει στη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο, κάτι που τελικά δεν έκανε, παρόλο που η ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε πριν από μήνες το έργο της. «Τον Απρίλιο η επιτροπή παρέδωσε μάλιστα τη σχετική τελική εισήγησή της στον αρμόδιο υπουργό Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος επρόκειτο να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τα κοινοβουλευτικά κόμματα προκειμένου να διασφαλιστεί η απαραίτητη διακομματική συναίνεση (το σύνταγμα επιτάσσει πλειοψηφία 2/3 για τον σχετικό εκτελεστικό νόμο)», σημειώνει η Deutsche Welle, προσθέτοντας πως με αφορμή τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, που οδήγησαν στις αυριανές πρόωρες εκλογές, το θέμα μπήκε και πάλι στο συρτάρι.

Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές «θα παραλάβει εκτός των άλλων και τη σκυτάλη της ανεκπλήρωτης αυτής υποχρέωσης προς τους Έλληνες του εξωτερικού», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Χάθηκε άλλη μια ευκαιρία για τους απόδημους
«45 χρόνια μετά την μεταπολίτευση και δυστυχώς οι Έλληνες απόδημοι της Γερμανίας περιμένουμε ακόμη την υλοποίηση των υποσχέσεων των πολιτικών μας για καθιέρωση της ψήφου στον τόπο διαμονής μας», δήλωσε στη DW ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας Κώστας Δημητρίου. «Δυστυχώς άλλη μια ευκαιρία χάθηκε από την τωρινή αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και παρά τις μεγαλόστομες υποσχέσεις παραμείναμε μόνο στα λόγια. Οι Έλληνες στη Γερμανία προσμένουμε πλέον στην εξαγγελία του αρχηγού της ΝΔ κ. Μητσοτάκη ο οποίος δεσμεύτηκε ότι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα καταθέσει θα είναι και η υλοποίηση αυτού του διαχρονικού αιτήματός μας. Από αυτό ακριβώς θα κριθεί από εμάς τους Έλληνες της Γερμανίας. Ευχόμαστε να τηρήσει την υπόσχεσή του στο ακέραιο και περιμένουμε να γίνει πράξη επιτέλους η ψήφος των αποδήμων», συμπλήρωσε μιλώντας πριν από τη διενέργεια των εθνικών εκλογών.

Επιστολή-φωτιά προς Τσίπρα
Η εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών πάντως (το αίτημα διατυπώθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1960) δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Σε πολλές μεταναστευτικές οργανώσεις παγιώνεται πλέον η αντίληψη ότι δεν υπάρχει ουσιαστική πολιτική βούληση για μια οριστική και μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες διευθέτηση του ζητήματος, αναφέρει η Deutsche Welle.

«Για να έχει η νέα προσπάθεια μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας θα πρέπει να προηγηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Σε αυτόν θα πρέπει να ενταχθούν όμως αυτή τη φορά και οι ίδιοι οι Απόδημοι και οι οργανώσεις τους. Είναι πράγματι άξιον απορίας πώς ο αρμόδιος υπουργός για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Τέρενς Κουίκ έκανε κατά τη διάρκεια της θητείας του δεκάδες ταξίδια στο εξωτερικό, αλλά κανένα δεν τον έφερε στη Γερμανία για να συζητήσει με τις μεταναστευτικές οργανώσεις το μάλλον σημαντικότερο ζήτημα του χαρτοφυλακίου του», επισημαίνει μάλιστα το δημοσίευμα για το ζήτημα της συμμετοχής των απόδημων στις εθνικές εκλογές.

«Στις μεταναστευτικές οργανώσεις της Ευρώπης πάντως επικρατεί οργή. Σε κοινή τους επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα, η ΟΕΚ Γερμανίας και οι κοινότητες Βρυξελλών, Άμστερνταμ, Μάλτας, Νορβηγίας, Ισλανδίας καθώς και ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Κύπρου επιρρίπτουν στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι δεν τήρησε την υπόσχεσή του και γι΄αυτό νοιώθουν εξαπατημένοι. “Ήταν στο χέρι σας να δώσετε δικαίωμα ψήφου για όλους τους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους. Χωρίς δικαιολογίες, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς παραθυράκια. Αυτό ήταν το πραγματικά δίκαιο. Και δεν το κάνατε πράξη”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή των ελληνικών κοινοτήτων εξωτερικού», καταλήγει η Deutsche Welle.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Το επόμενο δεκαήμερο κατατίθεται το νομοσχέδιο για τα ηλεκτρικά πατίνια

27/05/2026 - 3:28μμ
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, Νίκος Ανδρουλάκης (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη

27/05/2026 - 11:24πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΑΣ: Το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα – «Παρουσιάστηκε η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη»

26/05/2026 - 10:04μμ
Συνεδρίαση  του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Τρίτη 26 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Παράταση στην επιδότηση diesel και 150 ευρώ ανά παιδί – «Πολιτική Βαβέλ» βλέπει στην αντιπολίτευση

26/05/2026 - 12:30μμ
Ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη δεύτερη ημέρα εργασιών του 16ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στο Metropolitan Expo, στις 16 Μαΐου 2026 (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια σε μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας

26/05/2026 - 12:02πμ
Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΙΚΗ: Ανανέωση διαβατηρίων με παλαιές ταυτότητες και χωρίς προσωπικό αριθμό

25/05/2026 - 5:14μμ
Σύγκληση, υπό την προεδρία του Γιώργου Γεραπετρίτη, του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυτικά Βαλκάνια και «Γαλάζια Πατρίδα» στο επίκεντρο του ΕΣΕΠ – Οι κινήσεις που ετοιμάζει η Αθήνα

25/05/2026 - 8:38πμ
Το υπουργείο Εσωτερικών (φωτ.: Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Έρχεται η ηλεκτρονική ψήφος από το 2028

23/05/2026 - 5:49μμ
H Λάουρα Κοβέσι βγαίνει από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή-προειδοποίηση Κοβέσι στην Κομισιόν για την Ελλάδα – Στο φόντο ακόμη και «πάγωμα» κονδυλίων

23/05/2026 - 2:21μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Με κεντρικό σύνθημα «Από την κοινωνία, με την κοινωνία, για την κοινωνία» το νέο κόμμα

23/05/2026 - 10:35πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Ξεκινούν οι πληρωμές για τα κοινωνικά επιδόματα Μαΐου από τον ΟΠΕΚΑ – Στα 275 εκατ. ευρώ οι καταβολές

20 λεπτά πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα, με τοπικές απογευματινές βροχές στα ηπειρωτικά

46 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)

Προφυλακιστέοι επτά κατηγορούμενοι στο Ηράκλειο για υποθέσεις ναρκωτικών – Σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Ronald Wittek)

Έγραψε ιστορία η Κρίσταλ Πάλας – Σήκωσε το Conference League!

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης»)

«Συζητώντας το ποντιακό ζήτημα και τη Γενοκτονία του Πόντου» με τον ιστορικό και ερευνητή Βλάση Αγτζίδη

9 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Προθεσμία για το Σάββατο ζήτησαν η μητέρα και ο σύντροφός της για την κακοποίηση της 3χρονης στα Χανιά

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign