Αντετοκούνμπο επί… τρία για την Εθνική Μπάσκετ, σύμφωνα με τη 18άδα που ανακοίνωσε ο Θανάση Σκουρτόπουλος ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας. Έτσι, εκτός από τον Γιάννη και τον Θανάση, για πρώτη φορά θα δώσει το παρών και ο 21χρονος Κώστας. Κλήση για την Εθνική έλαβε και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, παρότι δεν έχει βρει ακόμη ομάδα στο ΝΒΑ, όχι όμως ο Κώστας Κουφός.
Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, προτού ανακοινώσει τα ονόματα των παικτών είχε κατ’ ιδίαν επαφές μαζί τους.
Η προετοιμασία της Εθνικής θα ξεκινήσει στις 24 Ιουλίου και το μεγαλύτερο μέρος της θα γίνει στην Αθήνα. Από τις 5 έως τις 11 Αυγούστου η ομάδα θα λάβει μέρος σε διεθνές τουρνουά στην Κρήτη, στις 16, 17 και 18 Αυγούστου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, την Τουρκία και τη Σερβία στο «Ακρόπολις Eurobank», και στις 21 Αυγούστου θα αναχωρήσει για την Κίνα με πρώτο σταθμό την πόλη Σουτσόου για διεθνές τουρνουά.
Τη 18άδα του Θανάση Σκουρτόπουλου αποτελούν οι: Γιάννης Αθηναίου, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κώστας Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Νικ Καλάθης, Αντώνης Κόνιαρης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Ντίνος Μήτογλου, Γιάννης Μπουρούσης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Πρίντεζης, Χρήστος Σαλούστρος, Κώστας Σλούκας.