pontosnews.gr
Παρασκευή, 27/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ποιος είναι ο Ιμάμογλου, που «έκλεψε» την Κωνσταντινούπολη από τον Ερντογάν

Πρόσωπο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Τουρκία

1/04/2019 - 5:48μμ
Τουρκία: Δημοσκόπηση δείχνει πρόεδρο τον Ιμάμογλου

(Φωτ.: Twitter / Ekrem Imamoglu)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Εάν υπάρχει ένας πολιτικός που θεωρείται το πρόσωπο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Τουρκία αυτός δεν είναι άλλος από τον Εκρέμ Ιμάμογλου, που εκτός απροόπτου θα είναι ο νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

Ο γεννημένος στην Τραπεζούντα κεμαλιστής, και μέχρι πρότινος άγνωστος στο ευρύ τουρκικό κοινό, κατάφερε να αλώσει το κάστρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – η Κωνσταντινούπολη σηματοδοτεί την αρχή της πολιτικής καριέρας του νυν προέδρου, ο οποίος στη μάχη των εκλογών έριξε τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου Σαντί Γκιουβέν, ο Εκρέμ Ιμάμογλου προηγείται με μόλις 28.000 ψήφους διαφορά.

Αν και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η καταμέτρηση και τα 200.000 άκυρα ψηφοδέλτια στρώνουν το έδαφος ώστε η εκλογική νίκη να κριθεί από το εκλογοδικείο, εντούτοις ακόμα και η φιλοκυβερνητική Sabah φιλοξενεί το προφίλ του υποψηφίου του CHP, σε μια έμμεση παραδοχή της νίκης του.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου γεννήθηκε το 1970 στα Πλάτανα των Ελλήνων στην επαρχία της Τραπεζούντας (Ακτσάαμπατ στα τουρκικά). Τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση την ολοκλήρωσε στην Τραπεζούντα, ενώ διοίκηση επιχειρήσεων σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, από το οποίο πήρε και το μάστερ του.

Είναι παντρεμένος με την Ντιλέκ Ιμάμογλου με την οποία έχουν τρία παιδιά. Τα social media τα… παίζει στα δάχτυλα, και μάλιστα φρόντισε να αλλάξει τις πληροφορίες στο λογαριασμό του στο Twitter γράφοντας ότι είναι δήμαρχος του μητροπολιτικού δήμου Κωνσταντινούπολης.

(Φωτ.: Twitter / Ekrem Imamoglu)

Την επαγγελματική του καριέρα, όμως, την ξεκίνησε από την οικογενειακή επιχείρηση κατασκευής και ανάθεσης έργων. Το 2008 εντάχθηκε στο CHP και το 2014 εξελέγη δήμαρχος του Μπεϊλίκντουζου, ενός δήμου στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, συγκεντρώνοντας το 50,44% των ψήφων.

Για να διεκδικήσει τον μητροπολιτικό δήμο το χρίσμα το πήρε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο· η προεκλογική του καμπάνια ήταν εστιασμένη σε διάφορα κοινωνικά θέματα, όπως η αύξηση των επιδομάτων και οι φθηνότερες μεταφορές, αλλά και στις επενδύσεις και στα φιλικά προς το περιβάλλον πρότζεκτ.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου είναι και μέλος πολλών μη κυβερνητικών οργανώσεων, και σε σχέση με τον αντίπαλό του Μπιναλί Γιλντιρίμ σχετικά νέος στην πολιτική. Το κοινό του στοιχείο με τον Ταγίπ Ερντογάν είναι η αγάπη του για το ποδόσφαιρο: μικρότερος έπαιξε σε ημιεπαγγελματικό επίπεδο, ενώ έχει ενεργό συμμετοχή στην Τράμπζονσπορ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κούτες και ένας εκτυπωτής μεταφέρονται έξω από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών της Τσαπάκουα αφότου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, κατέθεσε στην Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής σχετικά με την υπόθεση του Τζέφρι Έπστιν (φωτ.:  EPA/OLGA FEDOROVA)
ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Έπστιν: Θύματα κατέθεσαν αγωγή κατά της αμερικανικής κυβέρνησης και της Google για την αποκάλυψη της ταυτότητάς τους

27/03/2026 - 2:06μμ
Εξωτερική άποψη του κατεστραμμένου οικιστικού συγκροτήματος Chamran, το οποίο επλήγη από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Τεχεράνη (φωτ. αρχείου: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Παιδιά θα ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη και συλλέγουν πληροφορίες

27/03/2026 - 12:19μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο και τον υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ μετά από υπουργικό συμβούλιο στον Λευκό Οίκο (φωτ.:   EPA/ WILL OLIVER / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναβάλλει για 10 μέρες τις επιθέσεις σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του Ιράν

26/03/2026 - 11:16μμ
Η φωτογραφία απεικονίζει το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου Altura, το οποίο παλαιότερα ανήκε στον στόλο της Besiktas Maritime με την ονομασία Besiktas Dardanelles (φωτ.: VesselFinder)
ΚΟΣΜΟΣ

Εύξεινος Πόντος: Επίθεση με drones σε δεξαμενόπλοιο τουρκικής διαχείρισης – Συναγερμός στην Άγκυρα

26/03/2026 - 9:05μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αραγτσί δεν αποτελεί πλέον στόχο του Ισραήλ – Τραμπ: «Ιρανοί διαπραγματευτές ικετεύουν για συμφωνία»

26/03/2026 - 4:23μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα συνεργασίας από την Άγκυρα: Η Ελλάδα επενδύει σε διάλογο και σταθερότητα με την Τουρκία

26/03/2026 - 12:29μμ
Φωτογραφία από έκρηξη σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο στον εύξεινο Πόντο, τον περασμένο Νοέμβριο (φωτ. αρχείου: ΕΡΑ/Τουρκική Γενική Διεύθυνση Ναυτιλιακών Υποθέσεων)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο στον Εύξεινο Πόντο – Συστάσεις Πακιστάν στο Ισραήλ: «Αν τους σκοτώσετε όλους, δεν θα έχετε με ποιους να διαπραγματευτείτε»

26/03/2026 - 10:25πμ
Ιρανοί με σημαίες και αφίσες του νέου ανώτατου ηγέτη της χώρας, Μοτζταμπά Χαμενεΐ μετέχουν σε συγκέντρωση στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Οι Ιρανοί που διαπραγματεύονται φοβούνται να το πουν για να μην τους σκοτώσουν – «Τα μηνύματα δεν είναι διαπραγμάτευση» απαντά ο Ιρανός ΥΠΕΞ

26/03/2026 - 8:37πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου/ EPA/GRAEME SLOAN / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Καμία διαπραγμάτευση με ΗΠΑ» – Με «κόλαση» απειλεί ο Τραμπ, αρνητικό στην εκεχειρία το Ισραήλ

25/03/2026 - 11:55μμ
Κατεστραμμένο κτήριο στην Τεχεράνη μετά από ισραηλινό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν απορρίπτει τους 15 όρους των ΗΠΑ και προτείνει 5 δικούς του – «Σοκ για την πραγματική οικονομία, ίσως η χειρότερη βιομηχανική κρίση»

25/03/2026 - 6:46μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: poe.org.gr)

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος καταγγέλει τη δημόσια προβολή συμβόλων του Μουσταφά Κεμάλ – «Η μνήμη της Γενοκτονίας δεν θυσιάζεται στο βωμό της φιλοξενίας»

29 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/garten-gg-201217/)

Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα ενόψει του Πάσχα 2026

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου EPA)

Γιούρι Γκαγκάριν: Ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα, σκοτώθηκε σαν σήμερα σε συντριβή αεροπλάνου

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

ΟΠΕΚΑ: Την Τρίτη τα κοινωνικά επιδόματα σε 987.379 δικαιούχους

2 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/worldpontianfolk)

Παγκόσμιος Ποντιακός Λαογραφικός Οργανισμός: Μια διεθνής πρωτοβουλία για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πόντου και της Ανατολίας

3 ώρες πριν
Το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Δίκη οπαδών του ΠΑΟΚ: Νέα αναβολή στην υπόθεση προπηλακισμού δημοσιογράφων στην Τούμπα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign