pontosnews.gr
Κυριακή, 6/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το γήπεδο της Αγια-Σοφιάς ένα χρόνο μετά την έναρξη των εργασιών στη Νέα Φιλαδέλφεια (βίντεο)

15/03/2019 - 6:13μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ένας χρόνος έχει περάσει από την ημέρα που μπήκε η πρώτη πλάκα στην Αγια-Σοφιά, το γήπεδο της ΑΕΚ που χτίζεται στη Νέα Φιλαδέλφεια, και σήμερα η Ένωση έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που αποδεικνύει την επίτευξη του «στόχου του πρώτου χρόνου», δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο να μην υπάρχει χώμα στο οικόπεδο. Η επέτειος συνοδεύτηκε και από την είδηση για προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ για τη χρηματοδότηση της δεύτερης φάσης των εργασιών του γηπέδου με 20 εκατ. ευρώ. 

Η σύμβαση «κλείνει όλα τα ανοιχτά θέματα και καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της Αγια- Σοφιάς το 2020», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Χρήστος Καραμάνος.

Το σημαντικότερο σημείο της, πρόσθεσε, είναι η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος που επιτυγχάνεται με τη μεταφορά της χρήσης και εκμετάλλευσης του γηπέδου στην ερασιτεχνική ομάδα η οποία αποδεσμεύεται πλήρως από την ΠΑΕ και τους ιδιώτες.

Απαγορεύεται η εκχώρηση του γηπέδου
«Συνεπώς το γήπεδο ανήκει εσαεί στην ερασιτεχνική ΑΕΚ της οποίας η θέση και ο ρόλος θα ισχυροποιηθεί μέσα από διαδικασίες που θα ρυθμίσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την ενδυνάμωση και λειτουργική εξυγίανση των Αθλητικών Σωματείων. Το Σωματείο πλέον, είναι ο ιδιοκτήτης του γηπέδου που με τον τρόπο αυτό αποκτά ένα ισχυρό περιουσιακό στοιχείο και μπορεί να το εκμεταλλευτεί για «να εισπράξει χρήματα τα οποία θα διαθέσει στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού» διευκρίνισε ο Χρήστος Καραμάνος.

Μέσω της συμφωνίας «απαγορεύεται με ρήτρα επιστροφής των χρημάτων, η εκχώρηση του γηπέδου σε άλλους φορείς προς εκμετάλλευση».

Επίσης, το Σωματείο υποχρεούται να παραδώσει στην Περιφέρεια όλες τις μελέτες που έχει εκπονήσει (περιβαλλοντικών επιπτώσεων, εδαφοτεχνικές, ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας, τοπογραφικές, χωροταξικές κ.λπ.) καθώς και όλες τις έρευνες που τυχόν απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου. Ο αντιπεριφεριάρχης τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι για την επίτευξη της συμφωνίας προηγήθηκε επίμονη και ισχυρή διαπραγμάτευση «επιβάλαμε και τελικά πετύχαμε στις 28 Φεβρουαρίου τη λύση της σύμβασης με την εταιρεία που είχε τη δικαιοδοσία της μετάλλευσης του γηπέδου».

Κρίσιμη η παρέμβαση της Περιφέρειας για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ
Ο Χρήστος Καραμάνος σημείωσε ότι η Περιφέρεια σε όλη αυτή τη διαδικασία λειτούργησε με πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και «σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που ακολουθήθηκε για το γήπεδο Καραϊσκάκη» (όπου ως γνωστόν η πολυετής εκμετάλλευση του ανήκει σε δύο μεγαλοπαραγοντες της ΠΑΕ).  Χαρακτήρισε κρίσιμη τη συνολική παρέμβαση της Περιφέρειας για την κατασκευή του γηπέδου αναφερόμενος στην καθοριστική συμβολή της τόσο στην έκδοση της άδειας όσο τώρα και στην αποπεράτωση μιας κτιριακής υποδομής «τοπόσημο ιστορικής μνήμης για την Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και πρωτεύοντα αθλητικού πόλου για διεθνείς διοργανώσεις που θα ενισχύσει την αθλητική παράδοση και την ιστορική, κοινωνική και πολιτιστική ταυτότητα της ευρύτερης περιοχής», σημείωσε ο ίδιος.

Ο αντιπεριφερειάρχης υπενθύμισε ότι το έργο είχε εγγραφεί από το 2013 στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας το οποίο «η νέα διοίκηση της αποφάσισε να προχωρήσει με πλήρη διαφάνεια και απόλυτο σεβασμό».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Δρόμεια 2025»: Το έκανε ξανά στο τελευταίο του άλμα ο Τεντόγλου

5/07/2025 - 10:20μμ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δημήτρης Παπαδόπουλος στο PS Blog: «Μεγάλωσα σε δύσκολες συνθήκες, αλλά ως Πόντιος, έμαθα να επιβιώνω»

4/07/2025 - 5:24μμ
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

McLaren Racing Live: Η Trafalgar Square γέμισε με το papaya color της McLaren

4/07/2025 - 4:28μμ
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών στο ΟΠΑΠ Game Time: «Όνειρό μας να σηκώσουμε το Κύπελλο»

4/07/2025 - 3:33μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI - MEGA PRESS / Παύλος Μακρίδης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η κλήρωση των ομίλων του Eurocup – Έμαθαν αντιπάλους Άρης και Πανιώνιος

4/07/2025 - 3:00μμ
(Φωτ.: ΚΟΕ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο κορασίδων: «Ασημένια» η Εθνική

3/07/2025 - 10:01μμ
(Φωτ.: ΚΟΕ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων: Χάλκινο μετάλλιο ο Ρούτουλας στη Σλοβακία

3/07/2025 - 9:05μμ
(Φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Wimbledon: Η Σάκκαρη… παραδόθηκε στην Ριμπάκινα

3/07/2025 - 7:13μμ
Ο Ντιόγκο Ζότα σε αγώνα της Λίβερπουλ με την Παρί Σεν Ζερμέν τον περασμένο Μάρτιο (φωτ.: EPA/Adam Vaughan)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Νεκροί σε τροχαίο ο Ντιόγκο Ζότα της Λίβερπουλ και ο αδερφός του

3/07/2025 - 12:22μμ
Στο βάθρο της κατηγορίας U20 -72kg της πάλης ανέβηκαν ο Γεωργιανός Αλεξάντερ Ρουσιτασβίλι (χρυσό), ο Αρμένιος Γκασπάρ Τερτεριάν (ασημένιο), ο Ουκρανός Ανατόλι Πασνάκ (χάλκινο) και ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος (χάλκινο) (φωτ.: elop.gr)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αρίωνας Κολιτσόπουλος: Επιστρέφει με χάλκινο μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης U20

2/07/2025 - 10:55μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουρίστες στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου (φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)

Κυριακή με καύσωνα σε όλη τη χώρα

25 λεπτά πριν
Ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ (φωτ.: EPA/Allison Robbert)

Ο Μασκ ανακοίνωσε τη δημιουργία κόμματος με την ονομασία America Party

8 ώρες πριν
(Πηγή φωτ.: facebook.com/nea.trapezounta.eleusina)

Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα»: Να προσφέρετε ο κάθε ένας από το μετερίζι του στην Ποντιακή Παράδοση

9 ώρες πριν
(Πηγή φωτ.: facebook.com/syllogos.rizochoriou)

Οι Πόντιοι του Ριζοχωρίου αποχαιρετούν τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου τους Παύλο Παρασκευά

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

«Δρόμεια 2025»: Το έκανε ξανά στο τελευταίο του άλμα ο Τεντόγλου

10 ώρες πριν
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI)

Πυροσβεστική: 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

11 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign