pontosnews.gr
Τετάρτη, 28/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το γήπεδο της Αγια-Σοφιάς ένα χρόνο μετά την έναρξη των εργασιών στη Νέα Φιλαδέλφεια (βίντεο)

15/03/2019 - 6:13μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ένας χρόνος έχει περάσει από την ημέρα που μπήκε η πρώτη πλάκα στην Αγια-Σοφιά, το γήπεδο της ΑΕΚ που χτίζεται στη Νέα Φιλαδέλφεια, και σήμερα η Ένωση έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που αποδεικνύει την επίτευξη του «στόχου του πρώτου χρόνου», δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο να μην υπάρχει χώμα στο οικόπεδο. Η επέτειος συνοδεύτηκε και από την είδηση για προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ για τη χρηματοδότηση της δεύτερης φάσης των εργασιών του γηπέδου με 20 εκατ. ευρώ. 

Η σύμβαση «κλείνει όλα τα ανοιχτά θέματα και καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της Αγια- Σοφιάς το 2020», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Χρήστος Καραμάνος.

Το σημαντικότερο σημείο της, πρόσθεσε, είναι η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος που επιτυγχάνεται με τη μεταφορά της χρήσης και εκμετάλλευσης του γηπέδου στην ερασιτεχνική ομάδα η οποία αποδεσμεύεται πλήρως από την ΠΑΕ και τους ιδιώτες.

Απαγορεύεται η εκχώρηση του γηπέδου
«Συνεπώς το γήπεδο ανήκει εσαεί στην ερασιτεχνική ΑΕΚ της οποίας η θέση και ο ρόλος θα ισχυροποιηθεί μέσα από διαδικασίες που θα ρυθμίσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την ενδυνάμωση και λειτουργική εξυγίανση των Αθλητικών Σωματείων. Το Σωματείο πλέον, είναι ο ιδιοκτήτης του γηπέδου που με τον τρόπο αυτό αποκτά ένα ισχυρό περιουσιακό στοιχείο και μπορεί να το εκμεταλλευτεί για «να εισπράξει χρήματα τα οποία θα διαθέσει στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού» διευκρίνισε ο Χρήστος Καραμάνος.

Μέσω της συμφωνίας «απαγορεύεται με ρήτρα επιστροφής των χρημάτων, η εκχώρηση του γηπέδου σε άλλους φορείς προς εκμετάλλευση».

Επίσης, το Σωματείο υποχρεούται να παραδώσει στην Περιφέρεια όλες τις μελέτες που έχει εκπονήσει (περιβαλλοντικών επιπτώσεων, εδαφοτεχνικές, ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας, τοπογραφικές, χωροταξικές κ.λπ.) καθώς και όλες τις έρευνες που τυχόν απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου. Ο αντιπεριφεριάρχης τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι για την επίτευξη της συμφωνίας προηγήθηκε επίμονη και ισχυρή διαπραγμάτευση «επιβάλαμε και τελικά πετύχαμε στις 28 Φεβρουαρίου τη λύση της σύμβασης με την εταιρεία που είχε τη δικαιοδοσία της μετάλλευσης του γηπέδου».

Κρίσιμη η παρέμβαση της Περιφέρειας για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ
Ο Χρήστος Καραμάνος σημείωσε ότι η Περιφέρεια σε όλη αυτή τη διαδικασία λειτούργησε με πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και «σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που ακολουθήθηκε για το γήπεδο Καραϊσκάκη» (όπου ως γνωστόν η πολυετής εκμετάλλευση του ανήκει σε δύο μεγαλοπαραγοντες της ΠΑΕ).  Χαρακτήρισε κρίσιμη τη συνολική παρέμβαση της Περιφέρειας για την κατασκευή του γηπέδου αναφερόμενος στην καθοριστική συμβολή της τόσο στην έκδοση της άδειας όσο τώρα και στην αποπεράτωση μιας κτιριακής υποδομής «τοπόσημο ιστορικής μνήμης για την Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και πρωτεύοντα αθλητικού πόλου για διεθνείς διοργανώσεις που θα ενισχύσει την αθλητική παράδοση και την ιστορική, κοινωνική και πολιτιστική ταυτότητα της ευρύτερης περιοχής», σημείωσε ο ίδιος.

Ο αντιπεριφερειάρχης υπενθύμισε ότι το έργο είχε εγγραφεί από το 2013 στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας το οποίο «η νέα διοίκηση της αποφάσισε να προχωρήσει με πλήρη διαφάνεια και απόλυτο σεβασμό».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Στην «οκτάδα» και ο Ηρακλής

28/01/2026 - 6:48μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Basketball Champions League: Δεύτερη ήττα για την Καρδίτσα

27/01/2026 - 11:57μμ
Πολίτες και αθλητές του ΠΑΟΚ έσπευσαν να αφήσουν κεριά και λουλούδια έξω από το γήπεδο της Τούμπας σε ένδειξη πένθους για τους οπαδούς που χάθηκαν (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ: 55χρονος έπαθε καρδιακή προσβολή μόλις έμαθε για το τραγικό δυστύχημα στη Ρουμανία – Αίτημα αναβολής των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τις προσεχείς ημέρες

27/01/2026 - 11:31μμ
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Νέος… περίπατος κόντρα στη Γαλλία για την Ελλάδα

27/01/2026 - 11:00μμ
(Φωτ.: paokfc.gr)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ: Μια ακόμα ανείπωτη τραγωδία – Η ψυχή τους θα αναπαύεται πάντα κάτω από τις φτερούγες του Δικέφαλου Αετού

27/01/2026 - 8:51μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί τους 7 φίλους του ΠΑΟΚ

27/01/2026 - 7:21μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ: Στη Ρουμανία μέλος της ΠΑΕ και νομικοί – Συνδρομή για τη διαλεύκανση των αιτιών του δυστυχήματος

27/01/2026 - 6:29μμ
Η νταλίκα πάνω στην οποία καρφώθηκε το μαύρο βαν με τους Έλληνες οπαδούς, Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026 (πηγή: stiriletransilvaniei.eu)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πολύνεκρο τροχαίο με οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία – Πήγαιναν στη Λιόν για το Europa League

27/01/2026 - 4:00μμ
(Φωτ.: paokfc.gr)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπήκαν οι υπογραφές ΠΑΕ-ΑΣ ΠΑΟΚ για τη Νέα Τούμπα

26/01/2026 - 7:54μμ
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Άνετη νίκη για την Εθνική γυναικών στην πρεμιέρα

26/01/2026 - 2:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Κύπελλο Ελλάδας: Στην «οκτάδα» και ο Ηρακλής

13 λεπτά πριν
Ο Μακάριος Λαζαρίδης στην Ολομέλεια της Βουλής, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Ποιος φταίει για τα Ίμια; Χαμός στη Βουλή ανάμεσα στον Μακάριο Λαζαρίδη και το ΠΑΣΟΚ

23 λεπτά πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς επιβιβάζεται στο Marine One (φωτ.: Facebook / The White House)

Τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν: Τελειώνει ο χρόνος – Συμφωνία για τα πυρηνικά ή επίθεση

47 λεπτά πριν
Από αριστερά: Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Τίτος, Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων Ιωακείμ. Στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)

Νέοι μητροπολίτες στην Εκκλησία Κρήτης, «νέα εποχή» σύμφωνα με τον πρωθυπουργό

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από τα «Τραπέζια Αγάπης» της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Δράμας, Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας)

Η αγάπη… σερβίρεται, στο τραπέζι που στρώνει η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας

2 ώρες πριν
Η είσοδος των κεντρικών της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη (φωτ.: EPA / Ronald Wittek)

Γερμανία: Έφοδος στην Deutsche Bank για τον Ρώσο ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign