Χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμα και αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν στα βόρεια ορεινά, και μεγάλη ύψη βροχής, κυρίως στην Κρήτη, φέρνει το κύμα κακοκαιρίας που ονομάζεται «Ωκεανίς» από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Το πρωί της Δευτέρας η χαμηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε από το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν στο Μεσόβουνο Κοζάνης (-14 βαθμοί Κελσίου). Οι επόμενες χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στον Άγιο Παύλο Ημαθίας (-12,9), στη Βλάστη Κοζάνης (-10), στην Κερασιά Πέλλας (-9,6) και στην Κλεισούρα Καστοριάς (-9,1).
Στη νότια Ελλάδα το κύμα κακοκαιρίας δίνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη, κυρίως στα δυτικά του νησιού που είχαν ήδη επηρεαστεί από την προηγούμενη κακοκαιρία, τη «Χιόνη».
Τα μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως το πρωί της Δευτέρας ήταν στην Ασή Γωνιά των Χανίων (βροχόπτωση 192 χιλιοστών μέσα στις δέκα πρώτες ώρες της ημέρας), στον Σέμπρωνα Χανίων (133), στις Βρύσες Χανίων (84), στον Αλικιανό Χανίων (80) και στους Άγιους Πάντες Χανίων (65).
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία οι βροχές, οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Κρήτη έως και το πρωί της Τρίτης. Τα δυτικά του νησιού αναμένεται να δεχτούν και πάλι πολύ μεγάλα ύψη βροχής – με δεδομένα τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και τον κορεσμό του εδάφους σε νερό συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις και τις εξωτερικές εργασίες.
Βροχές σήμερα αναμένονται και στη νοτιοανατολική Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην ανατολική Πελοπόννησο και στο Αιγαίο, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στο νότιο Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν κατά τόπους στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές των παραπάνω ηπειρωτικών περιοχών. Οι θυελλώδεις και πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι αναμένεται να αρχίσουν να εξασθενούν την Τρίτη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Τρίτη και την Τετάρτη.