pontosnews.gr
Δευτέρα, 3/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Όλη η ιστορία των Ποντίων στο λογότυπο της ΠΟΕ για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία – Όλοι οι συμβολισμοί

10/12/2018 - 1:33μμ
Το «σιωπηλό» Άουσβιτς – Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Παρουσιάστηκε χθες ο λογότυπος που θα χρησιμοποιηθεί σε όλες τις μελλοντικές καμπάνιες της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος ενόψει των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων που συμπληρώνονται το 2019. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού του Εγκλήματος, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το συντονιστή της Επιτροπής Γενοκτονίας της ΠΟΕ Αλέξανδρο Εφραιμίδη, η διοργάνωση αυτή σηματοδοτεί και την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων μνήμης για την εκατονταετία της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Παρουσιάστηκαν επίσης όλες οι μελλοντικές δράσεις της ΠΟΕ για το 2019, χωρίς όμως το ακριβές χρονοδιάγραμμά τους.

Όσον αφορά τον επετειακό λογότυπο, εμπνευστής του είναι ο Αλέξανδρος Μυριούνης, ενώ τη γραφιστική του επιμέλεια είχε αναλάβει ο γραφίστας Δημήτρης Διαμαντόγιαννης και μια ομάδα δημιουργίας αποτελούμενη από νέους ανθρώπους. «Ο λογότυπος που επιλέχθηκε ως μια γενική εικόνα είναι το γράμμα “G” από το οποίο ξεκινάει η λέξη Genocide. Αν παρατηρήσεις όμως με λεπτομέρεια, ο λογότυπός αυτός σου λέει συνοπτικά την ιστορία των Ποντίων» αναφέρει στο pontos-news.gr ο Αλέξανδρος Εφραιμίδης.

Για το λόγο που ξεχώρισε αυτός ο λογότυπος έναντι των άλλων 12 που κατατέθηκαν στην ΠΟΕ, ο συντονιστής της Επιτροπής Γενοκτονίας της ΠΟΕ μάς λέει: «Ο συγκεκριμένος λογότυπος θα μας βοηθήσει να απευθυνθούμε και στο εξωτερικό, και μπορεί πιο εύκολα να αγκαλιαστεί από όλο τον κόσμο».

Μέσα στο γράμμα «G» διακρίνουμε μια πορεία ανθρώπων που συμβολίζει την πορεία του ποντιακού ελληνισμού στο χώρο και το χρόνο, και στο τέλος ένα μπουκέτο με αμάραντο.

«Μέσα στον λογότυπο διακρίνονται όλοι οι μεγάλοι σταθμοί του ποντιακού ελληνισμού» τονίζει ο Αλ. Εφραιμίδης. «Σε μεγαλύτερη ανάλυση της φωτογραφίας μπορούμε να δούμε ένα λυράρη που συμβολίζει τη μουσική παράδοση των Ποντίων, την Παναγία Σουμελά και μια γυναίκα να κρατά έναν σταυρό, συμβολίζοντας τη βαθιά θρησκευτικότητα του λαού αυτού. Επίσης βλέπουμε το Φροντιστήριο της Τραπεζούντας που παραπέμπει στην μόρφωση και τον πολιτισμό των Ποντίων, ενώ διακρίνουμε τον μονοκέφαλο αετό –σύμβολο της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας και των Ποντίων από την αρχαιότητα–, φιγούρες παιδιών και γυναικών (τα τραγικότερα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων), και στο τέλος το αγαπημένο λουλούδι των Ποντίων, τον αμάραντο, που αφήνει το μήνυμα ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί και συνεχίζουμε να διαδίδουμε τον πολιτισμό μας», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον εμπνευστή Αλέξανδρο Μυριούνη, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη χθεσινή εκδήλωση, όμως έστειλε την ομιλία του μέσω βίντεο, τονίζοντας ότι ο λογότυπος αυτός είναι αρκετά σύγχρονος. Συνδέει το χθες με το σήμερα και αντιπροσωπεύει όλους τους λαούς που υπέστησαν Γενοκτονία.

Το λογότυπο παρουσίασε στο κοινό ο εκπρόσωπος της ομάδας δημιουργίας Κωνσταντίνος Καρακασίδης.

Ελένη Κάλλη

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Με τα λαμπρότερα χρώματα πέρασαν στην ιστορία τα 28α «Ποντιακά πολιτιστικά δρώμενα»

2/08/2026 - 10:34μμ
Το σιρόν σε γλυκιά εκδοχή, στο 2ο Φεστιβάλ Ποντιακής Γαστρονομίας, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Ακρινής. Σάββατο 1 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ακρινή Κοζάνης: Έκαναν το ποντιακό σιρόν γλυκό, και κέρδισαν το A’ βραβείο

2/08/2026 - 9:45μμ
Αναμνηστική φωτογραφία μετά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στο Κρυονέρι του Δήμου Λαγκαδά, Κυριακή 2 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Apostolis Mishopoulos)
ΠΟΝΤΟΣ

Κρυονέρι Λαγκαδά: Αποκαλύφθηκε μνημείο για τις Γενοκτονίες Ποντίων, Θρακιωτών και Μικρασιατών

2/08/2026 - 8:08μμ
Κιζαριωτών αντάμωμα 2026, το Σάββατο 1 Αυγούστου (φωτ.: paratiritis-news.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Κίζαρι Ροδόπης: Οι Κιζαριώτες αντάμωσαν ξανά στο χωριό των 52 οικογενειών του Πόντου

2/08/2026 - 6:32μμ
Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί μιλά σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στο Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού στη Νίκαια, 18 Μαΐου 2025 (φωτ.: Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη / Ορέστης Νικολαΐδης)
ΠΟΝΤΟΣ

ΠΟΕ: Η διαδικασία της 3ης Αυγούστου ας αποτελέσει την αρχή του τέλους της πολυετούς ταλαιπωρίας για τον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί

1/08/2026 - 2:36μμ
Θαλασσινά μπάνια στη Σαμψούντα, 1903
ΠΟΝΤΟΣ

Αύγουστος ή Αλωνάρτ’ς: Για γάμους και για στύπα – Ο αγαπημένος μήνας των Ποντίων

1/08/2026 - 9:03πμ
(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου: Τι σημαίνει πραγματικά;

31/07/2026 - 7:57μμ
(Φωτ.: Americanimmigrantstories/Facebook)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Η οικογένεια Γκαζαριάν στη Βοστώνη του 1908 – Μια φωτογραφία-ντοκουμέντο λίγο πριν τη Γενοκτονία των Αρμενίων

31/07/2026 - 1:35μμ
(Φωτ.: Flickr / Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης, Καμπανίας / Γεράσιμος Μπεκές)
ΠΟΝΤΟΣ

Η ποντιακή νεολαία υψώνει τη φωνή της: Το ψήφισμα, οι διεκδικήσεις και τα μηνύματα του 28ου Συναπαντήματος

31/07/2026 - 10:24πμ
(Φωτ.: ΠΟΕ)
ΠΟΝΤΟΣ

Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας για 20ή χρονιά – Το μεγάλο αντάμωμα των νέων του Πόντου στη Δράμα

30/07/2026 - 6:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Europa League: Με τον ηττημένο του Λέφσκι Σόφιας – Καϊράτ Αλμάτι ο ΠΑΟΚ – Απέφυγε τα μεγαθήρια ο ΟΦΗ

23 λεπτά πριν
Ο Λάκης Χαλκιάς στη Βαρβάκειο, την Τσικνοπέμπτη του 2016 (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Λάκης Χαλκιάς: Όταν ξεσήκωνε τη Βαρβάκειο αγορά, την Τσικνοπέμπτη του 2016

45 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Champions League: Βατή η κλήρωση της ΑΕΚ στα πλέι οφ – Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού

1 ώρα πριν
Πυροσβέστης κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Τρεις νέες φωτιές σε Πιερία, Κιλκίς και Μεσσηνία – Στη μάχη οκτώ αεροσκάφη

2 ώρες πριν
Πυροσβεστικό αεροσκάφος επιχειρεί σε φωτιά που καίει δασική έκταση στην Αγία Σκέπη, στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων Δυτικής Αττικής.  Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Φωτιά σε Βοιωτία και δυτική Αττική: Βελτίωση χωρίς εφησυχασμό – Κρίσιμη μάχη στο Κανδήλι

2 ώρες πριν
Ελικόπτερο παίρνει νερό προκειμένου να επιχειρήσει στη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Βοιωτία και επεκτάθηκε στο νομό Αττικής. Κυριακή 2 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Ψάθα: Στο «ελληνικό FBI» η ποινική έρευνα για τα ελικόπτερα – Τι μένει να απαντηθεί

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign