pontosnews.gr
Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δεν φταίει ο Ζάεφ, η Συμφωνία των Πρεσπών φταίει

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

7/12/2018 - 2:15μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τελικά αυτή η χώρα δεν έχει σωτηρία. Εδώ και μήνες, και πριν υπογραφεί η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγαμε και γράφαμε ότι θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα να αναγνωρίσει την ύπαρξη «μακεδονικής» γλώσσας και εθνικής ταυτότητας, και ότι κάτι τέτοιο, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εθνική μας ενότητα, ακόμα και την ίδια την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Κι αυτό γιατί με την αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας και εθνικής ταυτότητας για τους κατοίκους των Σκοπίων, δεν μπορεί η Ελλάδα να αρνηθεί στους Έλληνες πολίτες που μιλούν ένα αντίστοιχο γλωσσικό ιδίωμα ότι αυτό δεν είναι «μακεδονική» γλώσσα, ούτε να τους αρνηθεί ότι είναι «εθνικά Μακεδόνες», όπως δεκαετίες τώρα παλεύουν να αναγνωριστούν, χωρίς επιτυχία.

Τώρα λοιπόν, με την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τη διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στη Φλώρινα, την Πέλλα, την Κοζάνη, τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, την Ημαθία και τη Δράμα, σε πρώτη φάση σε «φροντιστήρια». Σε δεύτερη φάση, όταν θα έχουν αναγνωριστεί ως «μακεδονική μειονότητα» μέσα στην Ελλάδα, θα απαιτήσουν τη διδασκαλία της μητρικής «μακεδονικής» γλώσσας στη δημόσια εκπαίδευση.

Αυτά ήταν προφανή πολύ πριν υπογραφεί η Συμφωνία, και αυτός είναι ο λόγος που εκφράσαμε επανειλημμένα και με κάθε δυνατό τρόπο τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις μας στην υπογραφή της.

Το τι μας έσυραν και με ποιους χαρακτηρισμούς μας έλουσαν οι υποστηρικτές της Συμφωνίας, δεν είναι ανάγκη να το αναφέρουμε εδώ. Όμως το γνωρίζουμε εδώ και δεκαετίες ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να υπηρετείς την πατρίδα και να υπερασπίζεσαι τα εθνικά δίκαια και συμφέροντα στη σημερινή Ελλάδα. Γιατί εκείνοι των οποίων τα συμφέροντα αντιστρατεύεσαι είναι ανήθικοι, αμείλικτοι και αναιδέστατοι.

Πάμε τώρα στις δηλώσεις που έκανε ο Ζάεφ, απαντώντας σε βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO που ρωτούσαν τι θα γίνει με την υποτιθέμενη «μακεδονική» μειονότητα σε Βουλγαρία και Ελλάδα.

Ο… μετριοπαθής Ζόραν Ζάεφ τούς αράδιασε με υπερηφάνεια τα εξής για το τι αλλάζει με τη συμφωνία των Πρεσπών για τους «Μακεδόνες» στην Ελλάδα: «Μιλάτε για τους Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος και αυτό είναι θαυμάσιο. Ας αναρωτηθούμε τι κάνουμε γι’ αυτούς εδώ και 27 χρόνια. Ας είμαστε ειλικρινείς, κάναμε κάτι γι’ αυτούς; Η επίλυση αυτού του προβλήματος που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας».

Συνεχίζοντας, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είπε: «Τώρα έχουμε καλύτερες πιθανότητες, τώρα έχουμε ευκαιρίες για τα παιδιά στη Ελλάδα να μάθουν τη μακεδονική γλώσσα – μέχρι τώρα αυτό απαγορευόταν, ήταν ένα θέμα ταμπού. Η ελληνική γλώσσα ήδη διδάσκεται στη Μακεδονία. Έχουμε μια ευκαιρία να τους βοηθήσουμε αληθινά να απομακρύνουμε τα σύνορα».

Μετά τις δηλώσεις αυτές ξέσπασε σάλος στην Ελλάδα, λες και ο Ζάεφ είπε κάτι που δεν ήταν γνωστό.

Μα αυτό ακριβώς λέγαμε τόσον καιρό, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών και η αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας και εθνικής ταυτότητας θα χρησιμοποιηθεί από τους εν Ελλάδι σλαβόφωνους που επιδιώκουν εδώ και χρόνια την αναγνώριση γλώσσας και ταυτότητας.

Μάλιστα, σε άρθρο μας που δημοσιεύτηκε την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας, γράφαμε τα εξής:

«Δυστυχώς, στη συμφωνία με τα Σκόπια, που υπογράφει ο Έλληνας πρωθυπουργός την ώρα που διαβάζει ο αναγνώστης αυτές τις γραμμές, η Ελλάδα όχι μόνο δεν πήρε τίποτα, αλλά έδωσε τα πάντα.

»Τη στιγμή που δεν υπάρχει γεωγραφική Μακεδονία, γλώσσα και ταυτότητα, με την επαίσχυντη αυτή συμφωνία τα αναγνωρίζουμε, αποδυναμώνοντας την εθνική άμυνα και ασφάλεια της Ελλάδας στη Θράκη και δημιουργώντας προϋποθέσεις ακόμα και διαμελισμού της πατρίδας μας.

»Ιδού οι αποδείξεις. Καταρχάς, η Ελλάδα, προτού υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία, έπρεπε να αναζητήσει και να βρει την απάντηση στο εξής ερώτημα: Γιατί οι Σκοπιανοί, και όλοι εκείνοι που βρίσκονται από πίσω τους, επιμένουν σε κάτι που και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν τους ανήκει; Γιατί επιμένουν στο όνομα Μακεδονία, τη μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, τη στιγμή που γνωρίζουν ότι η περιοχή τους δεν είναι Μακεδονία, ότι η γλώσσα τους είναι η βουλγαρική και ότι οι ίδιοι είναι Σλαβοβούλγαροι;

»Η απάντηση είναι απλή. Γιατί θέλουν να διεκδικήσουν τις περιοχές που διεκδικούσαν στη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα, στις οποίες κατοικούσαν πληθυσμοί που μιλούσαν την ίδια γλώσσα μαζί τους. Πρόκειται για περιοχές των νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών και Δράμας, όπου υπάρχουν χωριά των οποίων οι κάτοικοι μιλούν τη γλώσσα που η ελληνική κυβέρνηση, με την υπογραφή της συμφωνίας, αναγνωρίζει ως “μακεδονική”»…

Αυτά λέγαμε την ημέρα που υπογραφόταν η κατάπτυστη συμφωνία.

Και στην κυριολεξία, «πριν αλέκτορα φωνήσαι», δηλαδή πριν καν κυρωθεί από την Ελλάδα η συμφωνία αυτή, έχουν αρχίσει ήδη οι πρωτοβουλίες και οι κινήσεις σε Φλώρινα και Πέλλα για τη δημιουργία φροντιστηρίων «μακεδονικής» γλώσσας, ενώ οι φωνές των ψευδομακεδόνων να αναγνωριστούν ως «εθνικά Μακεδόνες», έχουν αρχίσει να ηχούν πιο γλυκά στ’ αυτιά εκείνων που μέχρι χθες ούτε ήθελαν να ακούσουν κάτι τέτοιο.

Συνοψίζοντας, κρούομε για άλλη μια φορά των κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση και τα κόμματα και τους καλούμε να αναλογιστούν το μέγεθος της προδοσίας που θα διαπράξουν αν τελικά φέρουν προς ψήφιση και κύρωση αυτήν την κατάπτυστη συμφωνία.

Η λύση δεν είναι ο Νίμιτς, στον οποίον κατέφυγε η ελληνική κυβέρνηση για να συνετίσει τον Ζάεφ.

Όταν κυρωθεί η συμφωνία αυτή από την Ελλάδα, τέτοια προβλήματα θα αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση επί δεκαετίες και αιώνες, αφού δίνουμε τη σφραγίδα της Μακεδονίας σε ένα κράτος το οποίο θα διεκδικεί τη μακεδονική ιστορία και πολιτισμό. Όταν θα έχει γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τότε δεν θα υπάρχει πλέον κανένας τρόπος να σταματήσουμε την καταστροφή.

Ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει τώρα, και η λύση του προβλήματος πρέπει να επιδιωχθεί στην εξής βάση: Δεν υπάρχει γεωγραφική Μακεδονία, γλώσσα και εθνότητα.

Οποιαδήποτε άλλη λύση θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην Ελλάδα και τον ελληνισμό γενικότερα, ενώ θα οδηγήσει σε αλλαγή της παγκόσμιας ιστορίας, αφού οι Σκοπιανοί ως κράτος με το όνομα Μακεδονία, που κατοικείται από «Μακεδόνες» που ομιλούν τη «μακεδονική» γλώσσα, βήμα-βήμα θα διεκδικήσουν την «πατρότητα» της μακεδονικής ιστορίας και πολιτισμού.

Ας αναλογιστούν οι πολιτικοί αν με την υπογραφή και την ψήφο τους θέλουν να πάρουν μια θέση στις δέλτους της ιστορίας ως Λεωνίδες ή ως Εφιάλτες.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΝΩΜΕΣ

Σε δύσκολα νερά η ελληνική εξωτερική πολιτική

5/03/2021 - 6:23μμ
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι επιθεωρούν τιμητικό άγημα Ευζώνων (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΓΝΩΜΕΣ

Συμπτώσεις ανησυχίας ή ανησυχητικές συμπτώσεις;

4/03/2021 - 9:47πμ
Το ταφικό μνημείο για τον Αλέξανδρο Υψηλάντη στο Πεδίον Άρεως, στην Αθήνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Ελληνική Επανάσταση ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 1821

28/02/2021 - 7:22μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΓΝΩΜΕΣ

Στριμωγμένη η Αθήνα, περί άλλα τυρβάζει

27/02/2021 - 9:28πμ
(Φωτ.: EPA / Sedat Suna)
ΓΝΩΜΕΣ

Η Δύση έχει ευθύνη για αυτό που σήμερα είναι η Τουρκία… έναντι της ανθρωπότητας

26/02/2021 - 6:01μμ
(Φωτ.: Twitter / T.C. Millî Savunma Bakanlığı)
ΓΝΩΜΕΣ

Περί κατευνασμού και… ο νοών νοείτω

25/02/2021 - 11:04πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)
ΓΝΩΜΕΣ

Της δευτέρας παρουσίας (Μέρος Β’)

23/02/2021 - 9:54πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΓΝΩΜΕΣ

Όταν η Ελλάδα ακυρώνει τον εαυτό της

21/02/2021 - 6:10μμ
Εξωτερική άποψη του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)
ΓΝΩΜΕΣ

Επικίνδυνα βήματα προς τα πίσω με το νομοσχέδιο για το ΥΠΕΞ

20/02/2021 - 9:00πμ
Το Αφρίν ενώνει τους Κούρδους του νότιου Κουρδιστάν – Αντιπροσωπεία βουλευτών στο μέτωπο
ΓΝΩΜΕΣ

Το Κουρδικό και η Ελλάδα

19/02/2021 - 7:36μμ
Σχολίασε το!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Omer Messinger / Pool)

Μέρκελ σε Ερντογάν: Διάλογος για τα διαφιλονικούμενα θέματα στην Ανατολική Μεσόγειο

55 λεπτά πριν
Συνέντευξη στο ομογενειακό τηλεοπτικό δίκτυο «HELLENIC TV» παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννης Χρυσουλάκης.

Απόδημος ελληνισμός: Ψηφιακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Επανάστασης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: imlarisis.gr)

Ελασσόνα: Η καμπάνα στο σεισμόπληκτο Κουτσόχερο ξαναχτυπά (photo)

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γεωργία Παναγοπούλου)

Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 94-79: Νίκη μετά από πολύ καιρό

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EBU)

Εκτός Eurovision για φέτος η Αρμενία λόγω Ναγκόρνο Καραμπάχ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώτα Κορμπάκη)

Απίθανος Τεντόγλου, «χρυσός» με κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο!

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign