pontosnews.gr
Πέμπτη, 26/05/2022
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Υπόθεση Κασόγκι: Οι τουρκικές διαρροές με τις φρικιαστικές λεπτομέρειες

17/10/2018 - 12:11μμ
Υπόθεση Κασόγκι: Οι τουρκικές διαρροές με τις φρικιαστικές λεπτομέρειες
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην Άγκυρα βρίσκεται σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της Ουάσινγκτον για την υπόθεση Κασόγκι. Ο Μάικ Πομπέο, ο οποίος χθες είχε συνομιλίες στο Ριάντ, σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η εξαφάνιση του Σαουδάραβα αντιφρονούντα δημοσιογράφου έχει πάρει μεγάλη έκταση στον διεθνή Τύπο ενώ απασχολεί πολύ έντονα και τους δυτικούς ηγέτες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται από τουρκικές πηγές κυρίως στα αμερικανικά μέσα, ό,τι συνέβη στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη ίσως είναι ένα από ειδεχθέστερα κρατικά εγκλήματα στη νεότερη πολιτική ιστορία. Τούρκος αξιωματούχος είπε στο CNN ότι βασικό συμπέρασμα της πολύωρης έρευνας που έγινε είναι ότι ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε και στη συνέχεια τεμαχίστηκε.

Επιπλέον, τουρκική πηγή που μίλησε στο Middle East Eye είπε ότι οι Σαουδάραβες πράκτορες έκλεισαν τον Τζαμάλ Κασόγκι σε ένα δωμάτιο και τον έβαλαν πάνω στο τραπέζι. Ο πρόξενος βγήκε έξω και δεν υπήρξε καμία προσπάθεια για ανάκριση, κατά την ίδια πηγή. Τα ουρλιαχτά του φέρονται να ακούγονταν σε όλο το κτήριο. Οι πράκτορες έκαναν ένεση με άγνωστη ουσία στον δημοσιογράφο και στη συνέχεια ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του τμήματος Ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας (ο Τύπος δημοσίευσε το όνομα Σαλάχ Μουχάμαντ αλ Τουμπάιγκι και αναφέρει ότι έφτασε με ιδιωτικό τζετ στην Κωνσταντινούπολη) τεμάχισε τον συμπατριώτη του σε μόλις επτά λεπτά ακούγοντας μουσική. Οι τουρκικές Αρχές φέρονται να έχουν στην κατοχή τους ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ο ιατροδικαστής παροτρύνει τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των πρακτόρων να ακούνε και εκείνοι μουσική όταν κάνουν μια παρόμοια «δουλειά».


Ζωντανές συνδέσεις έξω από το προξενείο (φωτ.: EPA / Sedat Suna)

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο επικαλείται σήμερα για πρώτη φορά και η Yeni Şafak η οποία αναφέρει ότι ο δημοσιογράφος βασανίστηκε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Οι πράκτορες φέρονται να του έκοψαν τα δάχτυλα και στη συνέχεια να τον αποκεφάλισαν. Η τουρκική εφημερίδα τονίζει ότι στο ηχητικό ακούγεται ο πρόξενος Μοχάμαντ αλ Οτάιμπι να λέει στους πράκτορες ότι θα του δημιουργήσουν προβλήματα και εκείνοι να τον προτρέπουν να σταματήσει να μιλάει αν θέλει να ζήσει.

khashoggi1Επισήμως η τύχη του 59χρονου δημοσιογράφου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν συνεργάτης της Washington Post, αγνοείται από τις 2 Οκτωβρίου όταν μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας για να πάρει την άδεια γάμου με την Τουρκάλα σύντροφό του. Από το 2017 ήταν αυτοεξόριστος και θεωρούνταν «μαύρο πρόβατο» για τον Σαουδάραβα διάδοχο. Οι υπουργοί Εξωτερικών των G7 ζήτησαν επισήμως να διενεργηθεί μια έρευνα αξιόπιστη, διαφανής και σε βάθος. Ταυτόχρονα η Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε ότι αναβάλει το ταξίδι της στη Μέση Ανατολή, το οποίο περιλάμβανε και τη Σαουδική Αραβία.

Μέχρι στιγμής η μόνη πληροφορία που θεωρείται βέβαιη είναι ότι ο δημοσιογράφος μπήκε στο προξενείο. Όλες οι διαρροές και η εικασία ότι πρόκειται για δολοφονία προέρχονται από τουρκικές πηγές, κυρίως ανώνυμες. Επίσης, αν και πολλοί επικαλούνται το ηχητικό ντοκουμέντο, κανείς δημοσιογράφος δεν το έχει ακούσει. Κατά κάποιες πληροφορίες τις τελευταίες στιγμές του δημοσιογράφου τις κατέγραψε το «έξυπνο» ρολόι που φορούσε, κατ’ άλλες πηγές επιβεβαιώνεται ότι η Τουρκία είχε βάλει κοριούς στο προξενείο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Τι αλλάζει στα ΑΕΙ – Όσα περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο «Νέοι Ορίζοντες στα ΑΕΙ»

26/05/2022 - 9:30μμ
Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης (φωτ.: Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Τζωρτζίνας: Στο προσκήνιο το ζήτημα της εκταφής της σορού λόγω του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη

26/05/2022 - 7:45μμ
dikastiria thessalonikis 1 ck
ΕΛΛΑΔΑ

Εφετείο Θεσσαλονίκη: Ένοχος για ασέλγεια σε βάρος 10χρονου μαθητή ο καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης

26/05/2022 - 5:00μμ
(Φωτ.: Instagram / anna korakaki)
ΕΛΛΑΔΑ

Άννα Κορακάκη: Συγκλονιστική κατάθεση ψυχής για τα όσα έζησε λόγω του εμμονικού «θαυμαστή» της

26/05/2022 - 4:13μμ
Επεισόδια μπροστά στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ (Φωτ.: Γιώργος Κωνσταντινίδης/ MotionTeam
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ένταση και πάλι στο ΑΠΘ – Τραυματίστηκε ένας φοιτητής

26/05/2022 - 2:56μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / John Thys / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ: «Κατανόηση» στις αντιρρήσεις της Τουρκίας για Φινλανδία-Σουηδία από τον Στόλτενμπεργκ

26/05/2022 - 12:51μμ
(Φωτ.: Twitter / MEFeater Magazine)
ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Τέξας: Θέλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με όπλα στους εκπαιδευτικούς

26/05/2022 - 10:19πμ
filesekab 477244414
ΕΛΛΑΔΑ

Στην εντατική 5χρονη που εντοπίστηκε στη θάλασσα, στο λιμάνι του Πειραιά – Συνελήφθη η μητέρα της

26/05/2022 - 9:48πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς λεωφορεία σήμερα από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι η Θεσσαλονίκη

26/05/2022 - 8:55πμ
Ερντογάν και Μακρόν σε συνάντηση που είχαν στο Παρίσι (φωτ.: EPA / Ludovic Marin)
ΚΟΣΜΟΣ

Επικοινωνία Μακρόν-Ερντογάν για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

26/05/2022 - 8:24πμ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Τι αλλάζει στα ΑΕΙ – Όσα περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο «Νέοι Ορίζοντες στα ΑΕΙ»

6 λεπτά πριν
(Πηγή: facebook.com/proedrikifrouraevzones)

Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς στην παρέλαση της Νέας Υόρκης, για τα 201 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

45 λεπτά πριν
Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης (φωτ.: Eurokinissi)

Θάνατος Τζωρτζίνας: Στο προσκήνιο το ζήτημα της εκταφής της σορού λόγω του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για το Νομοσχέδιο για το κλίμα. Στο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Εθνικός Κλιματικός Νόμος: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής

3 ώρες πριν
Skaki Chess

1ος Αριστοτέλειος Αγώνας Σκακιού από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης»

3 ώρες πριν
Άποψη του κτηρίου της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών (φωτ. αρχείου: Κώστας Τσενκελίδης)

Επιτροπή Ποντιακών Μελετών: Σαν σήμερα, το 1927, ιδρύθηκε η Κιβωτός του Πόντου

4 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2021 pontosnews.gr
Made by minoanDesign