pontosnews.gr
Τετάρτη, 4/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Υπόθεση Κασόγκι: Οι τουρκικές διαρροές με τις φρικιαστικές λεπτομέρειες

17/10/2018 - 12:11μμ
Υπόθεση Κασόγκι: Οι τουρκικές διαρροές με τις φρικιαστικές λεπτομέρειες
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην Άγκυρα βρίσκεται σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της Ουάσινγκτον για την υπόθεση Κασόγκι. Ο Μάικ Πομπέο, ο οποίος χθες είχε συνομιλίες στο Ριάντ, σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η εξαφάνιση του Σαουδάραβα αντιφρονούντα δημοσιογράφου έχει πάρει μεγάλη έκταση στον διεθνή Τύπο ενώ απασχολεί πολύ έντονα και τους δυτικούς ηγέτες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται από τουρκικές πηγές κυρίως στα αμερικανικά μέσα, ό,τι συνέβη στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη ίσως είναι ένα από ειδεχθέστερα κρατικά εγκλήματα στη νεότερη πολιτική ιστορία. Τούρκος αξιωματούχος είπε στο CNN ότι βασικό συμπέρασμα της πολύωρης έρευνας που έγινε είναι ότι ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε και στη συνέχεια τεμαχίστηκε.

Επιπλέον, τουρκική πηγή που μίλησε στο Middle East Eye είπε ότι οι Σαουδάραβες πράκτορες έκλεισαν τον Τζαμάλ Κασόγκι σε ένα δωμάτιο και τον έβαλαν πάνω στο τραπέζι. Ο πρόξενος βγήκε έξω και δεν υπήρξε καμία προσπάθεια για ανάκριση, κατά την ίδια πηγή. Τα ουρλιαχτά του φέρονται να ακούγονταν σε όλο το κτήριο. Οι πράκτορες έκαναν ένεση με άγνωστη ουσία στον δημοσιογράφο και στη συνέχεια ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του τμήματος Ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας (ο Τύπος δημοσίευσε το όνομα Σαλάχ Μουχάμαντ αλ Τουμπάιγκι και αναφέρει ότι έφτασε με ιδιωτικό τζετ στην Κωνσταντινούπολη) τεμάχισε τον συμπατριώτη του σε μόλις επτά λεπτά ακούγοντας μουσική. Οι τουρκικές Αρχές φέρονται να έχουν στην κατοχή τους ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ο ιατροδικαστής παροτρύνει τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των πρακτόρων να ακούνε και εκείνοι μουσική όταν κάνουν μια παρόμοια «δουλειά».


Ζωντανές συνδέσεις έξω από το προξενείο (φωτ.: EPA / Sedat Suna)

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο επικαλείται σήμερα για πρώτη φορά και η Yeni Şafak η οποία αναφέρει ότι ο δημοσιογράφος βασανίστηκε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Οι πράκτορες φέρονται να του έκοψαν τα δάχτυλα και στη συνέχεια να τον αποκεφάλισαν. Η τουρκική εφημερίδα τονίζει ότι στο ηχητικό ακούγεται ο πρόξενος Μοχάμαντ αλ Οτάιμπι να λέει στους πράκτορες ότι θα του δημιουργήσουν προβλήματα και εκείνοι να τον προτρέπουν να σταματήσει να μιλάει αν θέλει να ζήσει.

Επισήμως η τύχη του 59χρονου δημοσιογράφου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν συνεργάτης της Washington Post, αγνοείται από τις 2 Οκτωβρίου όταν μπήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας για να πάρει την άδεια γάμου με την Τουρκάλα σύντροφό του. Από το 2017 ήταν αυτοεξόριστος και θεωρούνταν «μαύρο πρόβατο» για τον Σαουδάραβα διάδοχο. Οι υπουργοί Εξωτερικών των G7 ζήτησαν επισήμως να διενεργηθεί μια έρευνα αξιόπιστη, διαφανής και σε βάθος. Ταυτόχρονα η Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε ότι αναβάλει το ταξίδι της στη Μέση Ανατολή, το οποίο περιλάμβανε και τη Σαουδική Αραβία.

Μέχρι στιγμής η μόνη πληροφορία που θεωρείται βέβαιη είναι ότι ο δημοσιογράφος μπήκε στο προξενείο. Όλες οι διαρροές και η εικασία ότι πρόκειται για δολοφονία προέρχονται από τουρκικές πηγές, κυρίως ανώνυμες. Επίσης, αν και πολλοί επικαλούνται το ηχητικό ντοκουμέντο, κανείς δημοσιογράφος δεν το έχει ακούσει. Κατά κάποιες πληροφορίες τις τελευταίες στιγμές του δημοσιογράφου τις κατέγραψε το «έξυπνο» ρολόι που φορούσε, κατ’ άλλες πηγές επιβεβαιώνεται ότι η Τουρκία είχε βάλει κοριούς στο προξενείο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε τουρνουά γκολφ, το 2023 (φωτ.: EPA / Justin Lane)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισόβια στον δράστη για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ λίγο πριν τις εκλογές του 2024

4/02/2026 - 10:23μμ
Yποστηρίκτρια του Εκρέμ Ιμάμογλου κοντά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βαριές κατηγορίες για πολιτική κατασκοπεία στον Ιμάμογλου – Ποινές έως 20 έτη ζητά η Εισαγγελία

4/02/2026 - 8:31μμ
Ασθενοφόρα παραλαμβάνουν τραυματίες στο λιμάνι της Χίου για να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο του νησιού, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Κούργιας)
ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: «Πόλεμος. Ήταν 40 πάνω στο φουσκωτό» – Συγκλονιστική μαρτυρία δύτη, συνελήφθη ο φερόμενος διακινητής

4/02/2026 - 7:43μμ
Κορβέτα F265 «Köln» του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού στις εγκαταστάσεις της ναυπηγικής εταιρείας Blohm & Voss στο Αμβούργο (φωτ.: EPA / Focke Strangmann)
ΕΛΛΑΔΑ

Ροδόπη: Κρατούμενος ο 55χρονος Έλληνας που κατηγορείται για σαμποτάζ σε γερμανικές κορβέτες – «Το παιδί μου, ο καλύτερος άνθρωπος»

4/02/2026 - 6:49μμ
Το λεωφορείο των ΚΤΕΛ που τυλίχθηκε στις φλόγες στη Σίνδο, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: thestival.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Φλεγόμενα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη: Ξηλώθηκε η διοίκηση του ΟΣΕΘ μετά το νέο περιστατικό

4/02/2026 - 6:24μμ
Γερμανοί αστυνομικοί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έλληνας λαθρεπιβάτης έδειρε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

4/02/2026 - 5:36μμ
Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Χίου, Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Αναγνώστου)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ για την τραγωδία με τους 15 νεκρούς στη Χίο – Σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα

4/02/2026 - 3:59μμ
Σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, στη Νίκαια Λάρισας, Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Στο τραπέζι νέες κινητοποιήσεις – «Δεν δόθηκαν απαντήσεις, τα προβλήματα παραμένουν»

4/02/2026 - 3:35μμ
Από την αυτοψία που έγινε στον Αλφειό, Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2026 (πηγή: ilialive.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε αυξημένο συναγερμό η Ηλεία ενόψει της νέας κακοκαιρίας

4/02/2026 - 2:48μμ
Στις Βρυξέλλες (φωτ.: Facebook / European Commission)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωβαρόμετρο: Απαισιόδοξοι οι Ευρωπαίοι για το μέλλον, θέλουν ισχυρότερη ΕΕ – Η ακρίβεια «καίει» τους Έλληνες

4/02/2026 - 2:24μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

ENBL: Άνετο πέρασμα του Ηρακλή από την Τσεχία

5 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Κύπελλο Ελλάδας: Πρώτο βήμα του ΠΑΟΚ για τον τελικό – Ανοιχτοί λογαριασμοί στην Κρήτη

19 λεπτά πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε τουρνουά γκολφ, το 2023 (φωτ.: EPA / Justin Lane)

Ισόβια στον δράστη για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ λίγο πριν τις εκλογές του 2024

34 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

EuroCup: Νέα ήττα του Πανιωνίου στη Λιθουανία

1 ώρα πριν
Καρτ ποστάλ του προηγούμενου αιώνα δείχνει την προέλαση του ελληνικού στρατού στο Εσκισεχίρ

Μαρτυρία Βασιλικής Μπονάνου: Ήμασταν μέσα στα χιόνια. Τριών χρονών χιόνια είχε το βουνό αυτό

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Super League: «Διπλό» κορυφής στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign