Σε ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση προχώρα ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης και επικοινωνίας του Διοικητικού Συμβουλίου με τα σωματεία-μέλη που τον απαρτίζουν. Η Γενική Συνέλευση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 11:00, στα γραφεία του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού (Ιασωνίδου 78, Ελευθέριο), ενώ σε περίπτωση μη απαρτίας η διαδικασία θα επαναληφθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 11:00, στον ίδιο χώρο.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν την Γενική Συνέλευση είναι τα εξής:
- Εκλογή προέδρου και γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης.
- Διοικητικός απολογισμός από τον πρόεδρο του ΣΠΟΣ.
- Οικονομικός απολογισμός από τον ταμία του ΣΠΟΣ.
- Συζήτηση επί της λογοδοσίας, τοποθετήσεις, ερωτήσεις, προτάσεις συνέδρων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που συνυπογράφεται από τον πρόεδρο του ΣΠΟΣ Θεόδωρο Κουνατίδη και τον γενικό γραμματέα Ιωακείμ Χατζηθεοδωρίδη, τα σωματεία-μέλη εκπροσωπούνται στη Γενική Συνέλευση από δύο άτομα, τον πρόεδρο ή τον αναπληρωτή του και ακόμη ένα μέλος του συλλόγου που θα ορίζεται από το ΔΣ. Σύμφωνα με τον ΣΠΟΣ δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου έχουν όσα μέλη τακτοποιηθούν οικονομικά μέχρι την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης, ενώ όσα μέλη πρόκειται να τακτοποιηθούν οικονομικά πριν από τη συνέλευση καλούνται να προσέλθουν στο χώρο μισή ώρα πριν από την έναρξη των εργασιών.
Τέλος, τα σωματεία-μέλη που θα λάβουν μέρος στη συνέλευση οφείλουν να προσκομίσουν αντίγραφο πρακτικού συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου τους σε σώμα (με στοιχεία επικοινωνίας των μελών) και απόφαση του ΔΣ με την οποία να ορίζονται οι αντιπρόσωποί τους για τη συγκεκριμένη ΓΣ.
















