pontosnews.gr
Τρίτη, 10/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Λάζαρος Σεμερτζίδης είναι ο καλύτερος νέος αγρότης για το 2018

1/10/2018 - 6:38μμ
Ο Λάζαρος Σεμερτζίδης είναι ο καλύτερος νέος αγρότης για το 2018
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το όνομά του είναι Λάζαρος Σεμερτζίδης, είναι 33 ετών και ζει στην Ξηρολίμνη Κοζάνης, ένα χωριό περίπου 15 χλμ. μακριά από την πρωτεύουσα του νομού. Στο πρόσφατο 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών που έγινε στη Λιβαδειά αναδείχθηκε ως ο καλύτερος νέος αγρότης για το 2018, και πλέον ετοιμάζει βαλίτσες για τις Βρυξέλλες όπου στις 17 και 18 Οκτωβρίου θα διεκδικήσει τον τίτλο του καλύτερου νέου Ευρωπαίου αγρότη.

«Είναι μια ηθική ικανοποίηση για την οικογενειακή προσπάθεια που κάνουμε αυτόν τον καιρό, και γενικά τα τελευταία χρόνια που ασχολούμαστε με την καλλιέργεια της γης», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Λάζαρος Σεμερτζίδης ξεκίνησε να ασχολείται με τη γεωργία πριν από έξι χρόνια, και όπως παραδέχεται δεν ήταν όλα τόσο εύκολα στην αρχή καθώς δεν είχε πλήρη γνώση του αντικειμένου. Πλέον, όμως, είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι η γρήγορη εξέλιξή του οφείλεται στο γεγονός ότι oi καλλιέργειες του είναι πλήρως καθετοποιημένες. «Μπορεί στην αρχή να έφαγα τα μούτρα μου όμως, μετά το πήρα πιο εγωιστικά», τονίζει και σημειώνει ότι το μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι δεν είχε κάποιον να τον βοηθήσει, να τον κατατοπίσει σχετικά με το πώς θα φτιάξει μια καλλιέργεια.

Αυτή τη στιγμή ο Λάζαρος Σεμερτζίδης και η οικογένειά του καλλιεργούν 250 στρέμματα αποκλειστικά με αρωματικά και θεραπευτικά φυτά, και συγκεκριμένα λεβάντα, τσάι του βουνού, ελίχρυσο, τριαντάφυλλα και μελισσόχορτο. Παράλληλα ίδρυσαν την εταιρεία Life Secrets μέσα από την οποία διοχετεύονται στην αγορά αιθέρια έλαια, ανθόνερο, βότανα και φυτικά καλλυντικά. «Έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις και συνεργασίες για εξαγωγές στη Γερμανία, ενώ γίνεται και μια προσπάθεια τα προϊόντα μας να μπουν και στην αγορά της Γαλλίας», σημειώνει.


(Φωτ.: Facebook / Life Secrets Pure Nature Health & Beauty)

Επόμενος στόχος για τον καλύτερο νέο Έλληνα αγρότη του 2018 είναι να αυξήσει τα στρέμματα που καλλιεργεί προκειμένου να μπορεί να διαμορφώνει διαφορετικά την τιμή, ενώ στην εταιρεία του γίνονται και προσπάθειες να δημιουργηθούν καινοτόμα προϊόντα. «Όλα περνάνε από τα χέρια μας, η επεξεργασία, η μεταποίηση, η τυποποίηση», εξηγεί.

Επίσης ο Λάζαρος Σεμερτζίδης θέλει να μπει δυνατά στις αγορές του εξωτερικού, «για να μάθει ο κόσμος την Ελλάδα και τα προϊόντα της».

Σχετικά με το τι… πάει λάθος στον πρωτογενή τομέα απαντά ότι πρέπει να αλλάξουν οι καλλιέργειες διότι το κόστος παραγωγής είναι υψηλό και η τιμή των προϊόντων χαμηλή. Παράλληλα θεωρεί την υψηλή φορολογία ένα σημαντικό αντικίνητρο. Απευθυνόμενος στους νέους που σκέφτονται να ασχοληθούν με την καλλιέργεια της γης, συμβουλεύει να έχουν ένα business plan. «Να ξέρουν από πού θα ξεκινήσουν και πού θέλουν να καταλήξουν. Να μην ξεκινούν στην τύχη και ό,τι γίνει, να τα βάλουν όλα κάτω και να δουν τι χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν χρειάζονται άσκοπα έξοδα. Όποιος κάνει αυτό που του αρέσει με αγάπη και μεράκι, δεν έχει να χάσει τίποτα», καταλήγει.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ελευσίνα: Τραγικό δυστύχημα – Γυναίκα σκότωσε τη μητέρα της κάνοντας όπισθεν

9/02/2026 - 8:12μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον ηθοποιό που κρίθηκε ένοχος για βιασμό και απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών

9/02/2026 - 7:44μμ
Το σιντριβάνι στο οποίο έπεσε το 2 ετών κοριτσάκι (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα: Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει το κοριτσάκι που έπεσε στο σιντριβάνι

9/02/2026 - 7:16μμ
(Φωτ.: ΤΔΕΕ Κιλκίς)
ΕΛΛΑΔΑ

Κιλκίς: Τρεις συλλήψεις για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων των 20 ευρώ

9/02/2026 - 6:21μμ
Στιγμιότυπο από διαμαρτυρία κτηνοτρόφων και αγροτών τον περασμένο Ιανουάριο στη Λάρισα (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αύριο η συνάντηση Μητσοτάκη με τους κτηνοτρόφους

9/02/2026 - 4:28μμ
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την αναβίωση του εθίμου στην Ξάνθη (φωτ.: Δήμος Ξάνθης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Αναβίωσε το έθιμο του «Καλόγερου», ζωντανή μνήμη των προσφύγων της Ανατολικής Θράκης

9/02/2026 - 4:00μμ
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σε παλιότερη επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΓΣΕΕ: Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση της Οικονομικής Εισαγγελίας για τον Γ. Παναγόπουλο, 5 φυσικά πρόσωπα και 6 εταιρείες

9/02/2026 - 3:31μμ
Αστυνομικοί στέκονται μπροστά σε φορτηγό με κούτες γεμάτες από λαθραία τσιγάρα (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: 26 συλλήψεις, 14 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα, 7 εκατ. ευρώ οι διαφυγόντες φόροι – Εμπλέκεται και αστυνομικός

9/02/2026 - 1:16μμ
Αρχαιοελληνική επιγραφή στο Μουσείο της Ακρόπολης (φωτ.: ΧΚ)
ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Επίσημη εκδήλωση από το ΥΠΕΞ με Τασούλα, Μητσοτάκη, Γεραπετρίτη και Μπαμπινιώτη

9/02/2026 - 9:45πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Παναγόπουλου: Οι σκοτεινές διαδρομές του χρήματος – Τι μπαίνει στο μικροσκόπιο των Αρχών

9/02/2026 - 9:10πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δύο νεαροί κρατούν την παλαιστινιακή σημαία ενώ επιστρέφουν στη Γάζα μετά την εκεχειρία (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Βρετανία και ΟΗΕ εκφράζουν έντονη ανησυχία για την επέκταση του ελέγχου του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

7 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Κασσιτερά-Σύλλογος Ποντίων Σαπών)

Ποντιακή βραδιά από τα «Κασσιτερά» με καλεσμένη την Εύξεινο Λέσχη Κέρκυρας

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Κωνσταντινούπολη: Η ελληνική γλώσσα στο επίκεντρο, με διήμερο εκδηλώσεων στον Γαλατά

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος»)

Σε καθαρόαιμο ποντιακό γλέντι εξελίχθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος»

8 ώρες πριν
Ο Στάθης Ευσταθιάδης συναντά τον Βησσαρίωνα στη Νυρεμβέρη

50 χρόνια Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης: Υποτροφία μεταπτυχιακών σπουδών, «Μνήμη Στάθη Ευσταθιάδη»

9 ώρες πριν
Δημητριάδης Οδυσσέας  - Cover Image

Αφιέρωμα στον Πόντιο μαέστρο Οδυσσέα Δημητριάδη από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign