Τέλος καλό όλα καλά στην περιπέτεια του 27χρονου αγνοούμενου στην Εύβοια, ο οποίος βρέθηκε ζωντανός. Τα ίχνη του χάθηκαν το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου. Σε αυτή την περιοχή εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ, σε μια νησίδα μέσα στο ποτάμι μεταξύ δύο χειμάρρων. Την Πυροσβεστική ειδοποίησε ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος μπόρεσε να τον δει μόλις υποχώρησαν κάπως τα νερά. Ο 27χρονος είναι εξαντλημένος αλλά επικοινωνούσε με τους πυροσβέστες που ανέλαβαν την επιχείρηση απεγκλωβισμού.
Στο σημείο βρίσκεται και ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στερεάς Ελλάδας αρχιπύραρχος Νίκος Σπαής.
Ο νεαρός έφυγε το Σάββατο από την Αθήνα μαζί με τη φίλη του με προορισμό το χωριό του στην Εύβοια. Όταν το ζευγάρι βρέθηκε αντιμέτωπο με τα ορμητικά νερά προσπάθησε να εγκαταλείψει το αυτοκίνητο. Η κοπέλα τα κατάφερε ανεβαίνοντας σε ένα δέντρο, όχι όμως και ο 27χρονος που δηλώθηκε αγνοούμενος.
Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι προσπάθειες εντοπισμού ενός ζευγαριού (65 και 67 ετών) το οποίο βρισκόταν σε αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα νερά στην περιοχή Σπαθαρίου-Μετοχίου στην Πύλη της Εύβοιας. Στις έρευνες συμμετέχουν πυροσβέστες από την Ιστιαία, τη Χαλκίδα, το Μαντούδι και τη Λίμνη, και πυροσβέστες από την 1η και 7η ΕΚΑΜ. Στη διάθεσή τους έχουν ένα drone και ένα Super Puma της Πυροσβεστικής, καθώς και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή. Την παράκτια περιοχή «χτενίζουν» δύτες του Λιμενικού.
















