pontosnews.gr
Τετάρτη, 1/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το Ηρώδειο περιμένει τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον γιο του Μικρασιάτη που τον προόριζαν για τη λαχαναγορά

13/09/2018 - 6:06μμ
Το Ηρώδειο περιμένει τον Τόλη Βοσκόπουλο, τον γιο του Μικρασιάτη που τον προόριζαν για τη λαχαναγορά
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Έχει επιλέξει συνειδητά να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, γι’ αυτό και οι εμφανίσεις του ενώπιον των δημοσιογράφων είναι σπάνιες. Ο Τόλης Βοσκόπουλος (ο Τόλιος, όπως τον ήξεραν στη γειτονιά του στην Κοκκινιά) αυτή τη φορά είχε έναν πολύ καλό λόγο για να σπάσει τον κανόνα που ο ίδιος έχει βάλει στον εαυτό του: Στις 30 Σεπτεμβρίου το Ηρώδειο ετοιμάζεται να τον υποδεχθεί για πρώτη φορά, για μία και μόνη επετειακή συναυλία για τα 60 του χρόνια στο τραγούδι, τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Έτσι, σήμερα βρέθηκε στον «Διόνυσο», ακριβώς απέναντι από το ρωμαϊκό ωδείο, μαζί με όλους τους συντελεστές της μεγάλης βραδιάς, και δεν δίστασε να μοιραστεί την προσωπική του ιστορία.

Όταν ήταν δέκα ημερών βρέφος ο πατέρας του τύπωσε τις νέες κάρτες του μαγαζιού του στη λαχαναγορά: Χαράλαμπος Βοσκόπουλος και υιός. Πεισματάρης Σμυρνιός ο πατέρας, ήρθε στην Κοκκινιά μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και κατάφερε από το μηδέν να φτιάξει περιουσία. Το πείσμα του, άλλωστε, φαίνεται και από το γεγονός ότι έκανε 19 κόρες προτού αποκτήσει τον γιο και διάδοχό του στην επιχείρηση. «Μεγάλωσα στη γειτονιά με απλούς ανθρώπους», είπε στους δημοσιογράφους ο 80χρονος σήμερα Τόλης Βοσκόπουλος.

Αν και πήγαινε στα λεμονάδικα, εκεί που ο πατέρας του έβλεπε κάθε βράδυ στο κλείσιμο την ταμπέλα και καμάρωνε, εντούτοις μεγαλώνοντας διαπίστωσε ότι η λαχαναγορά δεν του ταίριαζε. Αντίθετα, τα θεατρικά μπουλούκια γοήτευαν τον έφηβο Τόλη. «Φαντάζεστε τι σημαίνει για έναν λαχαναγορίτη να του πει ο γιος του ότι θέλει να γίνει θεατρίνος; Πίστευα ότι θα με σφάξει», εξομολογήθηκε.

Ο Χαράλαμπος Βοσκόπουλος, όμως, διέψευσε τον μονάκριβό του. Όπως πιο πριν είχε φροντίσει ήδη να τον στείλει στο καλύτερο σχολείο του Πειραιά, το Saint Paul, έτσι πήγε και τον έγραψε στο Ωδείο Μανώλη Καλομοίρη, το ίδιο που φοίτησε και η Μαρία Κάλλας. «Δεν το ήξερα. Επιστρέφοντας μου είπε: “Για να μην πεις κάποια μέρα ότι δεν σε άφησα να κάνεις αυτό που ήθελες”. Σας ορκίζομαι ότι ακόμα και τώρα που είμαι πια 80 ετών κάθε φορά που βγαίνω στη σκηνή λέω “κοίτα τώρα!”», ανέφερε, και συμπλήρωσε ότι είναι ευτυχής γιατί κατάφερε να φτάσει εδώ που είναι σήμερα με την απλότητα και τη λαϊκότητά του.

Όμως, για να βγει στη σκηνή του Ηρωδείου και να πει «κοίτα τώρα» στον Σμυρνιό πρόσφυγα, δίπλα στον Τόλη Βοσκόπουλο βρίσκεται μια… dream team. Επιμελητής της συναυλίας είναι ο Γιώργος Λιάνης, ο οποίος τόνισε ότι αν και αρνητής του τραγουδιστή για μεγάλο διάστημα, σήμερα πιστεύει ότι είναι ένας μεγάλος σταρ, «ένας μύθος που δεν έχασε τον εαυτό του, που πορεύτηκε με την αλήθεια του».

Η ιδέα για τη μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο ανήκει στον Γιώργο Μελισσανίδη, γιο του Δημήτρη. «Είναι σημαντικό ότι ο Τόλης μιλά στις καρδιές των νέων», σημείωσε ο εκδότης και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης. Επίσης στη συνέντευξη Τύπου το παρών έδωσαν η Σοφία Σπυράτου που έχει τη σκηνοθετική επιμέλεια, ο Γιάννης Μετζικώφ που έκανε τα σκηνικά και η Ελευθερία Ντεκώ που έχει αναλάβει τους φωτισμούς. Στη σκηνή του Ηρωδείου αναμένεται να βρεθούν ο σολίστας του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης και ο σολίστας του κλαρίνου Θανάσης Βασιλόπουλος.


Γιώργος Λιάνης, Τόλης Βοσκόπουλος, Σάββας Καλεντερίδης

Το λόγο πήρε και η Άντζελα Γκερέκου (εκπροσωπώντας την Κέρκυρα, όπως είπε, από την οποία προέρχονται οι εξαιρετικές ορχήστρες και χορωδίες που βρεθούν στη σκηνή). Η σύζυγος του τραγουδιστή εξήγησε ότι υπάρχουν κομμάτια του Τόλη που ο κόσμος δεν γνωρίζει και είναι τα πιο πολύτιμα, και ότι εκείνος θα είναι στο Ηρώδειο με όλη του την ψυχή. «Ο Τόλης είναι σαν τον Έλληνα σήμερα. Πέφτει και σηκώνεται. Με δύναμη. Χωρίς να δίνει σημασία στα μικρά και τα ευτελή», συμπλήρωσε.

  • Σημεία προπώλησης: www.ticketmaster.gr | Tηλεφωνικό κέντρο: 210 89 38 111 (Δευτ.-Κυρ.: 9:00-21:00) | Δίκτυο καταστημάτων Public.
  • Οι τιμές κλιμακώνονται από 15 έως 95 ευρώ. Το 65% των εισιτηρίων τιμάται 20 ευρώ, ενώ για τους φοιτητές και τα ΑμεΑ η τιμή είναι 15 ευρώ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πανευβοϊκός Σύλλογος Καππαδοκών «Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος»
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Με έντονο αποτύπωμα μνήμης το 7ο Πανελλήνιο Μικρασιατικό Αντάμωμα στη Νέα Ιωνία – Παρών ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Καππαδοκών «Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος»

1/07/2026 - 3:25μμ
Το παρεκκλήσι της Παναγίας Φανερωμένης στη Μυτιλήνη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στρατής Μπαλάσκας)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Η χαμένη Παναγιά του Αϊβαλιού που ζει ακόμη σε ένα αδιέξοδο της Μυτιλήνης

29/06/2026 - 11:43μμ
Στιγμιότυπο από το προσυνέδριο νεολαίας της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, στη Νέα Ιωνία Αττικής (φωτ.: Facebook / Dimitris Pantelas)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

7ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών: Η νεολαία στο επίκεντρο, με προσυνέδριο και νέες πρωτοβουλίες

29/06/2026 - 5:29μμ
Η φωτιά του Κλήδονα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026 (φωτ.:  Facebook / Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Ο Κλήδονας «άναψε» ξανά στην Καισαριανή: Μνήμη, μικρασιάτικοι σκοποί και παραδοσιακό γλέντι στο Σκοπευτήριο

27/06/2026 - 6:42μμ
Τμήμα της αφίσας του 7ου Πανελλήνιου Ανταμώματος Μικρασιατικών Σωματείων
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μικρασία χαίρε: Η Νέα Ιωνία γίνεται η πρωτεύουσα του προσφυγικού ελληνισμού στο 7ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατικών Σωματείων

27/06/2026 - 9:56πμ
Πατινάδα σε παλαιότερο αντάμωμα μικρασιατικών συλλόγων (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Η Νέα Ιωνία μετρά αντίστροφα για το 7ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατικών Σωματείων

26/06/2026 - 4:46μμ
Η Ερμούπολη και η Άνω Σύρος, από το βιβλίο των φωτογράφων Daniel Baud-Bovy / Frédéric Boissonnas, «Des Cyclades en Crète au gré du vent», Γενεύη 1919 (πηγή: travelogues.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Ερμούπολη: Η πόλη που ιδρύθηκε από Μικρασιάτες πρόσφυγες συμπληρώνει δύο αιώνες ιστορίας

24/06/2026 - 2:47μμ
Η ερμηνεύτρια στα ερείπια του ναού, πριν από τη συναυλία (φωτ.: facebook / Μπέττυ Χαρλαύτη)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μπέττυ Χαρλαύτη: Ερμήνευσε το αρχαιότερο τραγούδι του κόσμου στη γη που το γέννησε, την Ιωνία

23/06/2026 - 11:46μμ
Μετά το τέλος της παράστασης «Στ’ Αϊ-Γιαννιού του Κλήδονα, ριζικά και στροβιλίσματα στου θέρους τα γυρίσματα», Σάββατο 14 Ιουνίου 2026 
(φωτ.: Μικρασιατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε»)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Από τη Μικρά Ασία έως την Ικαρία: Τα «ριζικά» του Κλήδονα ξεκλείδωσαν στα Μελίσσια

21/06/2026 - 4:37μμ
Μία από τις όψεις του Πολιτιστικού Κέντρου Μικρασιατικής Μνήμης (φωτ.: Facebook / Νίκος Σταυρέλης)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Κέντρο Μικρασιατικής Μνήμης στην Κόρινθο: Δεκατρία χρόνια μετά, το έργο ψάχνει ακόμη το δρόμο του

18/06/2026 - 11:17πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Χέρσου)

Ο Σύλλογος Ποντίων Χέρσου Κιλκίς διοργανώνει μεγάλο Ποντιακό Πανοΰρ στην κεντρική πλατεία του χωριού

10 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)

Μουντιάλ 2026: Ο Χάρι Κέιν έστειλε την Αγγλία στους «16»

24 λεπτά πριν
Πυροσβέστες ερευνούν στα χαλάσματα τετραώροφης πολυκατοικίας στα Πετράλωνα η οποία κατέρρευσε το μεσημέρι της Τρίτης 30 Ιουνίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Βιτσαράς)

Πετράλωνα: Τα SMS που «καίνε» τους μηχανικούς πριν από την κατάρρευση της πολυκατοικίας – «Θα χρειαστεί μάλλον ακόμη ένα ντουλάπι»

34 λεπτά πριν
Από την έναρξη της 48ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στο Κλίβελαντ του Οχάιο (πηγή: Εθνικός Κήρυκας)

ΗΠΑ: Παραιτείται ο διευθυντής του Οίκου Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ μετά από ένταση με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

58 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΙΟ)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Lightning Youth: «Ασημένιοι» oι Πάλλης, Αγγελιδάκης και Ραγκούσης

1 ώρα πριν
Η καμένη είσοδος της πολυκατοικίας όπου διαμένει η οικογένεια της Αφροδίτης Νέστορα, στην περιοχή της Ανάληψης (Χαριλάου) στη Θεσσαλονίκη.
Τετάρτη 1 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Θεσσαλονίκη: Υπέκυψε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά την εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign