pontosnews.gr
Δευτέρα, 31/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δημήτρης Κούκλατζης: Δεν φοβηθήκαμε ούτε στιγμή

27/08/2018 - 9:03μμ
Δημήτρης Κούκλατζης: Δεν φοβηθήκαμε ούτε στιγμή
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, ο Έλληνας στρατιωτικός που μαζί με τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη πέρασαν μια μεγάλη περιπέτεια 167 ημερών μέσα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, παραχώρησε συνέντευξη για πρώτη φορά μετά την απελευθέρωσή του. Με καθαρό βλέμμα και χαρακτηριστική ηρεμία μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην ανταποκρίτρια του πρακτορείου στην Αλεξανδρούπολη Λαμπρινή Παπαδημητρίου.

Διαβάστε στη συνέχεια ορισμένα από τα κυριότερα σημεία της μεγάλης συνέντευξης του Δημήτρη Κούκλατζη.

  • «Ο στρατός είναι οικογένεια και ξέρεις ότι ποτέ δεν είσαι μόνος. Εμπιστεύεσαι και τη ζωή σου ακόμη σε συναδέλφους, στην ηγεσία. Οπότε δε φοβηθήκαμε ούτε στιγμή».
  • «Αγαπώ την πόλη μου την Ορεστιάδα, πιστεύω ότι είναι η ομορφότερη της Ελλάδας και δεν θα ήθελα να είμαι πουθενά αλλού. Ο στρατός μου δίνει τη δυνατότητα καθημερινά να υπερασπίζομαι αυτά που αγαπώ περισσότερο, την οικογένεια, την πατρίδα, την πόλη. Ίσως σ’ αυτή την επιλογή με επηρέασαν τα ξαδέρφια μου γιατί είναι όλοι στρατιωτικοί. Ίσως μου άρεσαν τα δύσκολα…».
  • «Είχα κάνει ένα ημερολόγιο και έσβηνα την κάθε μέρα που περνούσε. Έτσι δε χάνεται ο χρόνος».
  • «Τα σκεφτόμουν όλα, την οικογένεια, το μέλλον, τη χώρα. Όλα ήταν συνέχεια στη σκέψη μου… Το δυσκολότερο ήταν η αβεβαιότητα για το πότε θα φύγουμε… Όταν πήγαμε στον εισαγγελέα, στο αυτόφωρο, τότε καταλάβαμε ότι δεν θα τελειώσει γρήγορα το θέμα… Σε κάθε αίτημα αποφυλάκισης υπήρχε η ελπίδα, ότι ίσως αυτή είναι η φορά που θα φύγουμε. Μετά από κάθε απόρριψη δεν πέφταμε ψυχολογικά, απλά περιμέναμε την επόμενη αίτηση. Κάθε μήνα περιμέναμε ότι θα γίνει κάτι καινούριο. Είχαμε πάντα την ελπίδα, δεν μας έριχνε ψυχολογικά. Λέγαμε, εντάξει δεν έγινε αυτό το μήνα θα γίνει τον επόμενο, κι έτσι πηγαίναμε από μήνα σε μήνα… Προσωπικά δεν απογοητεύτηκα ποτέ. Κουράγιο και αισιοδοξία μας έδιναν η πρόξενος που μας έλεγε για τις προσπάθειες που γίνονται και  οι γονείς μας. Έτσι ελπίζαμε και περιμέναμε».
  • «Όχι, δεν είχαμε εικόνα για τις διαστάσεις που είχε πάρει η σύλληψή μας. Ξέραμε ό,τι μας έλεγαν οι γονείς στα επισκεπτήρια και η κ. πρόξενος».
  • «Το πρώτο γράμμα που πήραμε στη φυλακή το έστειλε ένας 11χρονος από το Ναύπλιο. Το έστειλε στις 11 Μαρτίου και το πήραμε το Πάσχα. Δεν γνωρίζαμε ότι θα δεχθούμε κάρτες και γράμματα. Μετά είδαμε τον κόσμο που ήταν δίπλα μας. Άγνωστος κόσμος που έστελνε ευχές για Καλή Ανάσταση κ.ά. Κάρτες και γράμματα απ’ όλη τη χώρα, απ’ όλο τον κόσμο, από τον Καναδά, την Αμερική, τη Γαλλία… Τα έχουμε πάρει όλα μαζί μας φεύγοντας…».
  • «Τους πρώτους μήνες, ίσως οι συναντήσεις ήταν λίγο δύσκολες. Μετά το συνηθίσαμε και ήταν πιο εύκολο. Περιμέναμε κάθε Τετάρτη το τηλεφώνημα και την Παρασκευή το επισκεπτήριο. Συζητούσαμε για τη ζωή εκτός της φυλακής, για τους συγγενείς, τους φίλους, όλα όσα μας περίμεναν όταν επιστρέφαμε. Έτσι τελείωνε η εβδομάδα και περιμέναμε την επόμενη».
  • «Όταν απογειώθηκε το αεροπλάνο ακόμη και τότε δεν είχαμε συνειδητοποιήσει τι είχε γίνει. Μόνο όταν ήμασταν στον αέρα και κοίταξα κάτω και είδα ελληνικό χώρο, είδα τον Λευκό Πύργο και την παραλία της Θεσσαλονίκης, τότε σιγουρεύτηκα ότι γυρίσαμε στη χώρα μας, ότι όλα τελείωσαν. Όταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο και είδαμε τον κόσμο που περίμενε ήταν ένα σοκ. Δεν ξέραμε, δεν περιμέναμε ότι θα είναι τόσος κόσμος».
  • «Όχι δεν νιώθω ήρωας. Είναι μία λέξη με μεγάλη βαρύτητα. Είναι άλλη η έννοια του ήρωα και δεν την πλησιάζουμε. Ήρωες είναι οι άνθρωποι που έχουν δώσει το αίμα, τη ζωή τους για σκοπούς ιερούς, για την πατρίδα. Δεν μπορείς να αισθανθείς ήρωας λοιπόν. Δεν συγκρινόμαστε».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ: Για ευνόητους λόγους δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά, στη διάρκεια της συνέντευξης, στις συνθήκες της σύλληψης των δυο στρατιωτικών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από την τελετή υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας για την «Ασπίδα του Αχιλλέα», στο Τελ Αβίβ. Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΓΕΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

Υπεγράφη η «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Θόλος 3,035 δισ. ευρώ απέναντι σε πυραύλους και drones

31/08/2026 - 12:58μμ
Στρατιωτικά οχήματα που παραχώρησε η Ελλάδα στις Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου, στο λιμάνι της Βηρυτού (φωτ.: ΓΕΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

Η Ελλάδα έστειλε δεύτερο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στον Λίβανο – 13 M113 και 10 STEYR

30/08/2026 - 6:37μμ
(Φωτ.: Ναυπηγεία Σαλαμίνας)
ΑΜΥΝΑ

Ναυπηγεία Σαλαμίνας: Παραδόθηκαν νέα τμήματα για την 3η γαλλική φρεγάτα FDI

28/08/2026 - 7:00μμ
Σύστηματα Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων «V-BAT» συνθέτουν μεταξύ άλλων την «Ασπίδα του Αχιλλέα» (φωτ.: ΥΠΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Τη Δευτέρα οι υπογραφές Ελλάδας-Ισραήλ για τον νέο αντιαεροπορικό θόλο

28/08/2026 - 12:20μμ
Τουρκική φρεγάτα (φωτ.: Twitter / T.C. Millî Savunma Bakanlığı)
ΑΜΥΝΑ

Ρόδος, drones και Patriot: Η πάγια στρατηγική της Άγκυρας στο Αιγαίο

27/08/2026 - 10:04μμ
(Φωτ. αρχείου: Hunini / commons.wikimedia.org)
ΑΜΥΝΑ

Σαουδική Αραβία: Επιτυχής κατάρριψη εχθρικών drone από την ελληνική πυροβολαρχία Patriot

27/08/2026 - 10:59πμ
Σύστημα αεράμυνας Patriot (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Intracom Defense)
ΑΜΥΝΑ

ΥΠΕΘΑ: Εξετάζεται το ενδεχόμενο επιστροφής των Patriot από τη Σαουδική Αραβία

23/08/2026 - 6:22μμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / ΓΕΣ)
ΑΜΥΝΑ

Στρατιωτική θητεία: Μειώνεται στους 9 μήνες για όσους καταταγούν χωρίς αναβολή

20/08/2026 - 8:32πμ
Τανκ σε γραμμή παραγωγής (πηγή: naftemporiki.gr)
ΑΜΥΝΑ

Μεγάλα deals με στολή παραλλαγής

12/08/2026 - 6:36μμ
Ενημέρωση των συντακτών άμυνας από τον Νίκο Δένδια, για τις αποφάσεις μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Δένδιας: Αποκτάμε τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας

26/07/2026 - 3:54μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Δύο ασημένια μετάλλια η Στρατουδάκη

20 λεπτά πριν
Η Σμύρνη στις φλόγες, σε καρέ από το επεισόδιο «Έξοδος» της σειράς ιστορικών ντοκιμαντέρ «Το Ρίζωμα». Η εικόνα έχει υποστεί τεχνική επεξεργασία ως προς τα χρώματα και την ποιότητα (πηγή: Αρχείο ΕΡΤ)

Κρύφτηκαν σε νεκροταφεία, μεταμφιέστηκαν σε γυναίκες: Μαρτυρίες από τη φλεγόμενη Σμύρνη

44 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τη «Μικρασία των Αρμενίων» στο θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι. Δευτέρα 30 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Festival Rematias/Φεστιβάλ Ρεματιάς)

Η Μικρασία των Αρμενίων «ζωντάνεψε» στη Ρεματιά Χαλανδρίου – Από τον Ελία Καζάν στον Σαρλ Αζναβούρ

1 ώρα πριν
Σε πολυκατοικία στην οδό Θάσου στην Κυψέλη, σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης βρέθηκε σορός βρέφους, κατεψυγμένη. Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κυψέλη: Πάνω από 10 τραύματα από μαχαίρι στο βρέφος – Τι εξετάζεται για τα ανήλικα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Eurokinissi/Δανάη Δαυλοπούλου)

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 51χρονος με Ερυθρά Αγγελία της Τουρκίας για σοβαρά αδικήματα

2 ώρες πριν
Παύλος Παλαιολόγος, ο σπουδαίος χρονικογράφος της Μικρασιατικής Καταστροφής (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Παύλος Παλαιολόγος – Η Σμύρνη του 1922 μέσα από την πένα ενός σπουδαίου Κωνσταντινουπολίτη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV