Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες είναι πολύ πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι και από ισχυρούς ανέμους, προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε.
Το Σάββατο τα έντονα φαινόμενα πιθανόν κυρίως τις μεσημβρινές και τις πρώτες απογευματινές ώρες θα επηρεάσουν τη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και πιθανόν πρόσκαιρα το απόγευμα την ανατολική Στερεά.
Την Κυριακή κατά διαστήματα μέχρι και αργά το απόγευμα θα επηρεαστούν η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και οι Σποράδες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές πιθανόν και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως η Στερεά και η Πελοπόννησος.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά και κυρίως στη Μακεδονία, στη δυτική και κεντρική Στερεά και στην Πελοπόννησο.