Τα αίτια του δυστυχήματος στη Μεταμόρφωση, που στοίχισε τη ζωή σε έναν 73χρονο, προσπαθεί να εξακριβώσει η Τροχαία. Στις 8:20 το πρωί ένα ΙΧ εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείου. Ο άτυχος άνδρας περίμενε στη στάση μαζί με άλλα άτομα, όταν ένα αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ένας 44χρονος άνδρας αλβανικής καταγωγής έπεσε πάνω στη στάση.
Ο 73χρονος έχασε τη ζωή του, ενώ ο 78χρονος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπως και ο οδηγός με την 9χρονη κόρη του, που επέβαινε στο ΙΧ, χωρίς να φορά ζώνη.
Οι αξιωματικοί της Τροχαίας προσπαθούν να βρουν τα αίτια του δυστυχήματος, με βάση τις καταθέσεις των μαρτύρων. Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει εμπλοκή άλλου αυτοκινήτου, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι ο οδηγός είχε αναπτύξει υψηλή ταχύτητα και έχασε το έλεγχο του αυτοκινήτου.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ και το κοριτσάκι στο νοσοκομείο Παίδων. Ο 78χρονος υποβλήθηκε σε εξετάσεις και πήρε εξιτήριο, δηλώντας εξερχόμενος του νοσοκομείου: «Αν καθόμουν στην άλλη πλευρά στο παγκάκι, θα ήμουν νεκρός. Καθόμουν ήρεμος και περίμενα το λεωφορείο που συνήθως αργεί. Καθόμουν στη δεξιά πλευρά στο παγκάκι. Το αυτοκίνητο έπεσε στην αριστερή πλευρά. Αν καθόμουν εκεί θα ήμουν νεκρός. Με χτύπησε στα πόδια. Το παγκάκι έπεσε προς τα πίσω και εγώ μαζί. Δεν κατάλαβα τί είχε συμβεί. Στα δύο μέτρα είχε σκοτώσει τον άνθρωπο».
Ο 44χρονος οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου νοσηλεύεται φρουρούμενος στο ΚΑΤ έχοντας κάταγμα στην κλείδα και εκτιμάται ότι εντός της ημέρας μπορεί να πάρει εξιτήριο. Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε για να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή είχε πάρει κάποια φάρμακα που επηρέασαν την ικανότητά του να οδηγεί. Η 9χρονη κόρη του οδηγού φέρει ελαφρά τραύματα και νοσηλεύεται στο Παίδων, έχοντας στο πλευρό της τη μητέρα της.