pontosnews.gr
Τρίτη, 15/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Με τι καιρό θα γίνουν οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

19/05/2018 - 8:03πμ
Με τι καιρό θα γίνουν οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Καλό θα είναι, όπως όλα δείχνουν, το σκηνικό του καιρού σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, όπου εκατοντάδες Πόντιοι αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Ωστόσο, στη Θεσσαλονίκη, όπου για πρώτη φορά φέτος ΠΟΕ, ΠΟΠΣ και ΠΟΣΕΠ διοργανώνουν κοινή εκδήλωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας, αναμένεται περισσότερη συννεφιά, με πιθανότητα ασθενών βροχών, και λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες στην πρωτεύουσα.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις προγνώσεις των δύο μεγαλύτερων ελληνικών πόλεων για το Σάββατο 19 Μαΐου:

Γενικά στην Αττική, ο καιρός αναμένεται αίθριος, με λίγες παραδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις βραδινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι εκδηλώσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) στην Αθήνα θα ξεκινήσουν στις 19:00 μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με την αλλαγή Προεδρικής Φρουράς (με τους δύο Πόντιους εύζωνες) και την ομιλία του Φάνη Μαλκίδη. Εκείνη την ώρα, στην καρδιά της πρωτεύουσας αναμένεται μερική ηλιοφάνεια και θερμοκρασία στους 26 βαθμούς Κελσίου. Στο επόμενο δίωρο, που έχουν προγραμματιστεί η επιμνημόσυνη δέηση, η κατάθεση στεφάνου και η πορεία προς την τουρκική πρεσβεία, η θερμοκρασία θα έχει πέσει έναν με δύο βαθμούς. 

Για την Κυριακή 20 Μαΐου (ώρα 08:00), όπου έχει προγραμματιστεί επίσημη έπαρση της σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και αργότερα επιμνημόσυνη δέηση στη Μητρόπολη Αθηνών, αναμένεται αραιή συννεφιά και θερμοκρασία γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου.


(Φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

Σήμερα, 19 Μαΐου, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης θα υπάρξουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Ειδικότερα, στο κέντρο της πόλης, στις 18:30 που θα ξεκινήσει η κεντρική εκδήλωση με την επιμνημόσυνη δέηση, την κατάθεση στεφάνων και στη συνέχεια την ομιλία από τον Ταμέρ Τσιλινγκίρ, οι προγνώσεις δίνουν συννεφιά, με πιθανότητα ασθενών βροχών, σχεδόν άπνοια, και τη θερμοκρασία να είναι γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά χαρακτηριστικά
Όσον αφορά τα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού για ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται στα βόρεια τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση θα υπάρξει τις βραδινές ώρες. Στα υπόλοιπα, πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά αναμένεται τις απογευματινές ώρες, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια. 

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις βραδινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα, από νότιες και βαθμιαία τη νύχτα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα εμφανίσει μικρή πτώση στα βόρεια. 

  • Διαβάστε περισσότερα για τη Γενοκτονία των Ποντίων και συγκλονιστικές Μαρτυρίες στις σχετικές ενότητες του pontos-news.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καπνός από τη φωτιά στο Σκαλοχώρι Λέσβου (φωτ.: stonisi.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα στο Σκαλοχώρι Λέσβου

15/07/2025 - 7:51μμ
Πυροσβέστης παίρνει μέρος στην κατάσβεση φωτιάς (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κιλκίς: Τρεις φωτιές, σε Λιθωτό, έξω από την πόλη και στο Πολύκαστρο

15/07/2025 - 5:48μμ
Γιατρός σε χειρουργείο (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Σε αναστολή καθηκόντων ο ιατροδικαστής και ο προϊστάμενος γραμματέας

15/07/2025 - 5:00μμ
(Φωτ.: opap.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Χορός εκατομμυρίων στο ΤΖΟΚΕΡ: Mega τζακ ποτ 12,2 εκατ. ευρώ στην πρώτη κατηγορία

15/07/2025 - 12:45μμ
(Πηγή: YouTube)
ΕΛΛΑΔΑ

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά ο Πέτρος Φιλιππίδης – Καταδικάστηκε σε τρία χρόνια με 3ετή αναστολή

15/07/2025 - 11:48πμ
Ο Πέτρος Φιλιππίδης σε στιγμιότυπο από την παράσταση  «Ψύλλοι στ’ αυτιά»
ΕΛΛΑΔΑ

Ένοχος ο Πέτρος Φιλιππίδης: Ομόφωνη η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου

15/07/2025 - 9:34πμ
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης (Κ) με τους δικηγόρους του προσέρχονται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Σήμερα η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για τις δύο απόπειρες βιασμού

15/07/2025 - 8:40πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Αίθριος και καλοκαιρινός – Χωρίς μεταβολή η θερμοκρασία, μέχρι τους 38°C ο υδράργυρος

15/07/2025 - 8:08πμ
H φωτιά στο Ποικίλο Όρος πάνω από το Καματερό (φωτ.: Facebook / Thanos Gatsis)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα στο Ποικίλο Όρος, πάνω από το Καματερό

14/07/2025 - 11:10μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση 17χρονη που έπεσε από πατίνι

14/07/2025 - 10:17μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν ανταλλάσσει χειραψία με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού της Αρμενίας)

Ο Πούτιν φίλιωσε δύο ορκισμένους εχθρούς – Πώς η Ρωσία «χάνει» τον Νότιο Καύκασο

21 λεπτά πριν
Ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου σε εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Ζάππειο, 22 Δεκεμβρίου 2023 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Γενοκτονία των Αρμενίων: Απάντηση του Ν. Παπανδρέου και ευρωβουλευτών στον Τούρκο πρέσβη

45 λεπτά πριν
Το ψηφιδωτό που έκλεψε από την Πομπηία ο αξιωματικός των Ναζί (φωτ.: Facebook / Pompeii - Parco Archeologico)

Στην Πομπηία επέστρεψε (ερωτικό) ψηφιδωτό – Το έκλεψε αξιωματικός των Ναζί

1 ώρα πριν
Η Κάγια Κάλας κηρύσσει την έναρξη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ (φωτ.: European Union)

Η Σλοβακία μπλόκαρε τις νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας – «Ηλίθια πρόταση της Κομισιόν»

2 ώρες πριν
Πόντιοι αντάρτες (φωτ.: YouTube)

Μαρτυρία Κωνσταντίνου Λαζ. Παπαδόπουλου: Στους ανήμπορους έδιναν από μιαν σπρωξιά και τους έριχναν στους γκρεμούς

2 ώρες πριν
Καπνός από τη φωτιά στο Σκαλοχώρι Λέσβου (φωτ.: stonisi.gr)

Φωτιά τώρα στο Σκαλοχώρι Λέσβου

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign