pontosnews.gr
Τετάρτη, 15/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παυλόπουλος: Νομική υποχρέωση των χωρών της ΕΕ η αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες

17/05/2018 - 9:26μμ
Παυλόπουλος: Νομική υποχρέωση των χωρών της ΕΕ η αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στη στάση που έχουν τηρήσει η Ελλάδα και η Εσθονία στο προσφυγικό ζήτημα που απασχολεί την Ευρώπη στάθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά την προσφώνησή του στο επίσημο δείπνο, που παρέθεσε προς τιμήν της προέδρου της Εσθονίας Κέρστι Καλγιουλάιτ στο Προεδρικό Μέγαρο. Δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα και προς την Τουρκία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου.

«Το παράδειγμα της Ελλάδας και της Εσθονίας πρέπει να θέσει προ των ευθυνών τους εκείνους τους εταίρους μας, οι οποίοι δεν εκπληρώνουν το χρέος Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες. Τους καθιστούμε σαφές ότι το χρέος αυτό συνιστά, με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο, και νομική υποχρέωση, η μη εκπλήρωση της οποίας συνεπάγεται κυρώσεις» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Ελλάδα και Εσθονία έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους ως προς την αντιμετώπιση ενός ζητήματος, στη βάση του οποίου κρίνεται ο ανθρωπισμός, ως θεμελιώδης αξία της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού», πρόσθεσε.

«Όλοι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα ανέλαβε το μεγαλύτερο βάρος αυτού του χρέους, και μάλιστα μέσα σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, με τεράστιες επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό».

Ως προς τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ότι οι δυο χώρες τάσσονται υπέρ της συμμετοχής κρατών ιδίως από την περιοχή της Βαλκανικής, αλλά διευκρίνισε ότι καθιστούμε σαφές πως η διεύρυνση αυτή και η συνακόλουθη ένταξη των υποψήφιων κρατών προϋποθέτει τον εκ μέρους τους πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, μέρος του οποίου είναι και ο πλήρης και ειλικρινής σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του.

«Το αναφέρω αυτό ιδίως για την περίπτωση της φίλης και γείτονος Τουρκίας, η οποία έχει κάθε συμφέρον ν’ ακολουθήσει Ευρωπαϊκή πορεία. Όμως, είναι αυτονόητο ότι η ευόδωση μιας τέτοιας προοπτικής προϋποθέτει, από την πλευρά της, τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου -και, άρα, του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου- ιδίως αφενός ως προς την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επίλυση του Κυπριακού και, αφετέρου, ως προς τα σύνορά της με την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και ως προς τον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να ανεχθεί παρεκκλίσεις ως προς τον εκ μέρους της Τουρκίας σεβασμό του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και του Διεθνούς Δικαίου, πολλώ μάλλον όταν, αν συνέβαινε το αντίθετο, θα εδημιουργείτο ένα εξαιρετικά αρνητικό προηγούμενο, το οποίο θα μπορούσαν να επικαλεσθούν εις βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της και άλλες τρίτες χώρες».

Τέλος, επισήμανε ότι Έλληνες και Εσθονοί, ως συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι έχουμε χρέος, να εργασθούμε προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και έκανε λόγο για ένα ρεαλιστικό όραμα, μια Ευρωπαϊκή Ένωση ομοσπονδιακού τύπου, η οποία στηρίζεται στις αρχές της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και της υπεράσπισης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

«Μόνο υπό την προϋπόθεση αυτή, όπως τόνισα και κατά τις κοινές μας δηλώσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσει, ιδίως στους ταραγμένους σημερινούς καιρούς -απτό παράδειγμα η εκρηκτική κατάσταση και η αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή- να διαδραματίσει έναν ρόλο που δεν αφορά μόνο τους λαούς της. Και τούτο διότι, με βάση την Ιστορία της και τον τελικό προορισμό της, έχει όλα τα εχέγγυα αλλά και το χρέος να υπερασπισθεί, σε πλανητικό επίπεδο, θεμελιώδεις αρχές και αξίες για το μέλλον της ανθρωπότητας, όπως είναι, πρωτίστως, οι αρχές και οι αξίες της ειρήνης, του ανθρωπισμού, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, κατ’ εξοχήν δε της κοινωνικής δικαιοσύνης» κατέληξε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΑΜΥΝΑ

Νέα αίτηση στον Άρειο Πάγο για τις υποκλοπές μετά από δικαστικό έγγραφο για τον Ταλ Ντίλιαν

14/07/2026 - 3:06μμ
Στέλεχος του Ελληνικού Στρατού εκπαιδεύεται στο χειρισμό Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών στο Κέντρο Επιχειρήσεων Προσομοίωσης (ΚΠΕ) «ΙΑΝΟΣ», στην Αλεξανδρούπολη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΑΜΥΝΑ

Πώς εκπαιδεύει ο Ελληνικός Στρατός τους νέους χειριστές drones – Από τον εξομοιωτή στο πεδίο επιχειρήσεων

11/07/2026 - 12:41μμ
Αεροσκάφος F16 σε ακροβατικούς ελιγμούς (φωτ. αρχείου: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

F-16 έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Ζάκυνθο λόγω μηχανικής βλάβης

9/07/2026 - 3:02μμ
Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής της Νέας Υόρκης Μάικ Λόλερ (φωτ.: facebook.com/ lawler4ny)
ΑΜΥΝΑ

F-35: Επιστολή Ρεπουμπλικάνου βουλευτή στον Ντόναλντ Τραμπ για να μπλοκαριστεί η πώληση των μαχητικών στην Τουρκία

2/07/2026 - 9:54πμ
Το μνημείο στο Ελληνορθόδοξο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο, της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου (φωτ.: haf.gr)
ΑΜΥΝΑ

Αίγυπτος: Η Πολεμική Αεροπορία αποκατέστησε το Μνημείο των Ελλήνων Πολεμιστών στο Κάιρο

26/06/2026 - 11:06μμ
Επίσημη τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου του ΓΕΕΘΑ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΕΘΑ: Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου

22/06/2026 - 10:04μμ
(Πηγή: x.com/KubiliusA)
ΑΜΥΝΑ

Η Ελλάδα υπέγραψε τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα SAFE – Δήλωση του αρμόδιου επιτρόπου Α. Κουμπίλιους

13/06/2026 - 6:33μμ
(Φωτ.: STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΑΜΥΝΑ

ONEX: Δυνατότητα για ναυπήγηση του πρώτου ελληνικού υποβρυχίου για το Πολεμικό Ναυτικό εντός 8ετίας

10/06/2026 - 3:47μμ
Ο Νίκος Δένδιας στη 19η Διαβαλκανική Σύνοδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη, 3 Ιουνίου 2026 (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΑΜΥΝΑ

Η Άγκυρα επιβεβαιώνει ότι παρενόχλησε το αεροσκάφος του Δένδια στην Κύπρο μέσω διάψευσης

8/06/2026 - 6:46μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Κύπρος: Τουρκική παρενόχληση στο αεροσκάφος Δένδια και των ΥΠΑΜ Γαλλίας και Ολλανδίας

8/06/2026 - 8:36πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Allwyn)

Human Foosball Arena: Το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι του καλοκαιριού βρίσκεται στο κατάστημα της Allwyn στο Σύνταγμα

22 λεπτά πριν
Στο εσωτερικό του Paragon Cafe το 1936 (φωτ.: Wikimedia Commons-Public Domain)

Το ιστορικό ελληνικό καφέ-σύμβολο της Αυστραλίας καταρρέει – Η ιστορία και η θλιβερή μοίρα του Paragon Café που δημιούργησε Έλληνας μετανάστης από τα Κύθηρα

50 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Πυρκαγιά στην οδό Σκιάθου: Νεκρή ανασύρθηκε ηλικιωμένη – Ένας τραυματίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντινής Γρεβενών/Facebook)

Η Ποντινή Γρεβενών ετοιμάζεται για το καθιερωμένο καλοκαιρινό της πανηγύρι

2 ώρες πριν
Έξω από το κτήριο της Marfin, λίγες μέρες μετά τον δολοφονικό εμπρησμό (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βάιος Χασιαλής)

Υπόθεση Marfin: Τον αποστολέα του ανώνυμου e-mail ζητά η ανακρίτρια – Σε Ναύπλιο και Μαλανδρίνο φυλακίστηκαν οι δύο 42χρονοι

2 ώρες πριν
Η Μάρω Κοντού στη Βουλή.  Υπήρξε βουλευτής στην Α' Αθηνών, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας (φωτ.: EUROKINISSI)

Μάρω Κοντού: Η Σμυρνιά γιαγιά που σφράγισε τη μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign