Φθινοπωρινή στροφή παίρνει ο καιρός σήμερα με βροχές σε όλη τη χώρα, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας. Οι νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες- οι οποίες κυρίως στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές- θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Δεν αποκλείεται οι καταιγίδες να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές με εξασθένηση το βράδυ. Στη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και πιθανόν στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν και στα βόρεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία και πιθανόν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Σε νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια, βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
















