pontosnews.gr
Πέμπτη, 18/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε το 50% της ανακαίνισης των νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού»

29/03/2018 - 5:59μμ
Ο ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε το 50% της ανακαίνισης των νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού»
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο ΟΠΑΠ παρέδωσε σήμερα δύο σημαντικά έργα στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία». Αυτά αφορούν τη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας και την Κεντρική Αποστείρωση του νοσοκομείου, και εντάσσονται στο πλαίσιο της ανακαίνισης των Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».

Την τελετή εγκαινίων τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος ευχαρίστησε τον ΟΠΑΠ για τη σημαντική του προσφορά στην ελληνική κοινωνία και κυρίως στα παιδιά.

Τα έργα στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας του νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία» περιλαμβάνουν την πλήρη ανακαίνιση του χειρουργικού συγκροτήματος και όλων των χώρων της μονάδας, τη δημιουργία ενός θαλάμου ανάνηψης δυναμικότητας τριών κλινών καθώς και πέντε θαλάμων νοσηλείας συνολικής δυναμικότητας 21 κλινών. Σε ό,τι αφορά την Κεντρική Αποστείρωση του νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε πλήρης ανακατασκευή ώστε η μονάδα να διαθέτει τους κατάλληλους χώρους για την ορθή λειτουργία της. Επίσης, όλοι οι χώροι της μονάδας εφοδιάστηκαν με τον πιο σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η παρουσία μου εδώ σηματοδοτεί την εκ μέρους της πολιτείας αναγνώριση τέτοιου είδους πρωτοβουλιών σαν κι αυτή που έχει αναπτύξει ο ΟΠΑΠ. Είναι γνωστή η πολύπλευρη δραστηριότητά του στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας. Είμαι όμως εδώ, σε αυτήν ακριβώς την πτυχή της συνεισφοράς του ΟΠΑΠ, γιατί αγγίζει έναν πραγματικό πυλώνα του κοινωνικού κράτους: αφορά την υγεία, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, και μάλιστα εκείνο το τμήμα της υγείας που αφορά τα παιδιά. Το πόσο η κρίση, η οποία έχει μαστίσει και μαστίζει ακόμα τον τόπο, έχει στοιχίσει στο κοινωνικό κράτος το γνωρίζουμε.

»Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αναπληρώνουν τα κενά που εμφανίζει, εκ των πραγμάτων, η κρατική δραστηριότητα σε τόσο ευαίσθητους για την κοινωνική συνοχή τομείς. Ας μην ξεχνάμε, ιδίως σε ό,τι αφορά τα δύο νοσοκομεία, το “Αγία Σοφία” και το “Αγλαΐα Κυριακού”, ότι αυτή η δραστηριότητα για την προστασία του παιδιού και στα θέματα της υγείας του είναι συνταγματική επιταγή. Ρητά το Σύνταγμα επιβάλλει αυτή την υποχρέωση στο κράτος. Δυστυχώς, όπως είπα, λόγω της κρίσης, το κενό που δημιουργείται είναι μεγάλο. Και ευτυχώς που η ιδιωτική πρωτοβουλία έρχεται να αναπληρώσει αυτό το κενό.

»Αυτό θέλω να σηματοδοτήσω. Να παρακαλέσω τους υπευθύνους του ΟΠΑΠ, πέρα από τις ευχαριστίες, να συνεχίσουν αυτή τη σημαντική προσφορά στην ελληνική κοινωνία και ιδίως στα παιδιά. Και μακάρι, σας το λέω και το αισθάνομαι έτσι, μακάρι να υπάρξουν περισσότεροι μιμητές. Υπάρχουν βεβαίως. Μακάρι να υπάρξουν και άλλοι, πολλοί περισσότεροι».


Από αριστερά: Ντάμιαν Κόουπ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, Καμίλ Ζίγκλερ, Πετρ Ματεγιόφσκι

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρουσία του στην εκδήλωση, επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μια πολύ ξεχωριστή ημέρα για όλους μας στον ΟΠΑΠ – και για εμένα προσωπικά. Μετά από τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς, έχουμε ανακαινίσει το 50% των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συμμετέχουν σε αυτή τη φιλόδοξη και μακροπρόθεσμη πρωτοβουλία, που στηρίζει έμπρακτα τους νέους της Ελλάδας, το πολυτιμότερο κεφάλαιο της χώρας για το μέλλον. Βεβαίως, το έργο μας δεν σταματά εδώ. Δέσμευση μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην κοινωνία, συμβάλλοντας στην επίτευξη κοινών στόχων, όπως κάνει ο ΟΠΑΠ διαχρονικά στα 60 χρόνια της ιστορίας του». 

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Ντάμιαν Κόουπ δήλωσε: «Εδώ και 60 χρόνια ο ΟΠΑΠ είναι υπεύθυνος και αξιόπιστος εταίρος της ελληνικής κοινωνίας. Μέσω της στρατηγικής μας για την εταιρική υπευθυνότητα στηρίζουμε τον κρίσιμο τομέα της υγείας υλοποιώντας πρωτοβουλίες που δημιουργούν αξία και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Με τις νέες μονάδες που παραδίδονται σήμερα έχουμε ολοκληρώσει 22 έργα ανακαίνισης στα μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της Ελλάδας, στο πλαίσιο της σταθερής μας δέσμευσης για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τη νέα γενιά. Τα αποτελέσματα των έργων μας μέχρι τώρα μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε χιλιάδες παιδιά να αποκτήσουν πρόσβαση σε σύγχρονες και υψηλής ποιότητας ιατρικές εγκαταστάσεις».

O επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων του ΟΠΑΠ Οδυσσέας Χριστοφόρου επεσήμανε: «Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, μια σημαντική προσφορά για την ελληνική κοινωνία. Χαίρομαι που μας τίμησε ιδιαίτερα με την παρουσία του o Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο ΟΠΑΠ συνεχίζει απρόσκοπτα το κοινωνικό του έργο».

Ο chief Customer Officer Πετρ Ματεγιόφκσυ δήλωσε: «Eίμαι περήφανος από τα αποτελέσματα της ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας. Αποδεικνύουν τη δέσμευσή μας για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο έχει πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά».


Ο Ντάμιαν Κόουπ στο χειρουργείο της ανακαινισμένης Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας του «Αγία Σοφία»

Από την πλευρά του ο κοινός διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Εμμανουήλ Παπασάββας υπογράμμισε: «Εγκαινιάστηκαν δύο πολύ σημαντικά τμήματα του νοσοκομείου, στο πλαίσιο της μεγάλης ανακαίνισης των δύο νοσοκομείων που ξεκίνησε και συνεχίζεται με τη μεγάλη χορηγία του ΟΠΑΠ. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του ΟΠΑΠ για την άψογη συνεργασία και την αμέριστη στήριξη. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο ΟΠΑΠ θα βρίσκεται δίπλα μας με μελλοντικές πρωτοβουλίες με άξονα πάντα το παιδί».

Τα νέα έργα στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας και την Κεντρική Αποστείρωση του νοσοκομείου περιλαμβάνουν τον πλήρη εκσυγχρονισμό των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και των συστημάτων κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού, καθώς και τον εφοδιασμό με τον απαραίτητο γραφειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, εκτενείς χρωματικές και διακοσμητικές παρεμβάσεις, οι οποίες δημιουργούν πλέον ένα ευχάριστο περιβάλλον νοσηλείας για τους μικρούς ασθενείς.

Ο ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, ξεκίνησε το έργο ανακαίνισης στα δύο νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» τον Απρίλιο του 2014. Συνολικά έχουν παραδοθεί 22 έργα ανακαίνισης, μεταξύ των οποίων 15 νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 9.230 τ.μ. και δυναμικής 321 κλινών που καλύπτουν το 50% και των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εξαγοράσιμη ποινή 18 μηνών στον 63χρονο εκπαιδευτικό που παρενόχλησε 8χρονη στο άλσος Συκεών

18/06/2026 - 2:50μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Η Σιθωνία τίμησε την αστυνομικό Μαρία Ζαφείρη με μνημείο και μετονομασία δρόμου

18/06/2026 - 1:25μμ
(Φωτ.: pixabay / bingngu93)
ΕΛΛΑΔΑ

Δημογραφικό: Μειώθηκαν κι άλλο οι γεννήσεις στη χώρα το 2025, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

18/06/2026 - 12:56μμ
Μέτρα προστασίας για τη ζέστη στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά την Πέμπτη

18/06/2026 - 8:10πμ
Δικαστική αίθουσα (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δίωξη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής – Στο «κάδρο» η έκπτωτη δήμαρχος και ακόμη έξι πρόσωπα

17/06/2026 - 10:04μμ
Σκεπασμένο με την ελληνική σημαία το λευκό φέρετρο 
της 45χρονης αστυνομικού που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στη Δράμα. Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Σεραφείμ Καραμβαλάσης)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Δράμα: «Φοβόταν ότι θα της κάνει κακό» – Νέες μαρτυρίες για τις κινήσεις της 45χρονης πριν από το έγκλημα

17/06/2026 - 8:28μμ
(Φωτ.: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Αττική: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πλαστογραφίας ταξιδιωτικών εγγράφων – Συνελήφθησαν δύο άτομα στα Κάτω Πατήσια

17/06/2026 - 4:13μμ
(Φωτ.: allwyn.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Απολαυστικό νέο επεισόδιο «Out of the Box Stories» με καλεσμένο τον Δημήτρη Μωυσιάδη (vid.)

17/06/2026 - 3:32μμ
(Φωτ.: allwyn.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Δυναμική πρεμιέρα για το Release Athens Festival με τη σφραγίδα της Allwyn

17/06/2026 - 2:47μμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΕΠ: Βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για 2.628 μόνιμες θέσεις ΤΕ από τον γραπτό διαγωνισμό

17/06/2026 - 2:31μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Θεσσαλονίκη: Εξαγοράσιμη ποινή 18 μηνών στον 63χρονο εκπαιδευτικό που παρενόχλησε 8χρονη στο άλσος Συκεών

8 λεπτά πριν
Το χωριό Μπόζχουγιούκ (Bozhüyük), στo όρος Ακ Νταγ, ανατολικά της πόλης Ακνταγμαντενί (πηγή: Wikipedia)

Τα μεταλλεία που γέννησαν μια πατρίδα: Η ιστορία του Ακ Νταγ Ματέν

37 λεπτά πριν
To Κατράκειο κατάμεστο (φωτ.: Facebook / Κατράκειο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας / Ορέστης Νικολαΐδης)

Η Αθήνα ετοιμάζεται για το μεγαλύτερο ποντιακό γλέντι του καλοκαιριού – Αντίστροφη μέτρηση για το «Ο Πόντος ανταμώνει»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Χαλκιδική: Η Σιθωνία τίμησε την αστυνομικό Μαρία Ζαφείρη με μνημείο και μετονομασία δρόμου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay / bingngu93)

Δημογραφικό: Μειώθηκαν κι άλλο οι γεννήσεις στη χώρα το 2025, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

2 ώρες πριν
Μικροί ομογενείς επιδεικνύουν τις ικανότητές τους στους παραδοσιακούς χορούς (φωτ.: facebook/ESTIA Greek Festival Hobart/ΑΡΧΕΙΟ)

Άρωμα Ελλάδας στη Νέα Υόρκη: Δύο μεγάλα ελληνικά φεστιβάλ ενώνουν την ομογένεια με γεύσεις, μουσική και παράδοση

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign