pontosnews.gr
Σάββατο, 13/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τσίπρας: Αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο

8/03/2018 - 8:12μμ
Η Βουλή επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση Τσίπρα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μήνυμα προς την Άγκυρα και από το βήμα της Βουλής έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ακολούθησε διάλογος πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης για το αν πρέπει να γίνει τηλεφώνημα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τους δύο αξιωματικούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μιλήσει με τον Τούρκο πρόεδρο, εφόσον υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας, προκειμένου να επιστρέψουν στην Ελλάδα το συντομότερο οι δύο στρατιωτικοί. «Θα τον καλέσω – σε συνεννόηση με την ηγεσία του Στρατού – όταν κρίνω εγώ ότι είναι σωστό και δεν θα κάνει χειρότερα τα πράγματα» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έσπευσε να προσθέσει ότι «δεν θα αναδείξω ένα σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο σε μείζον διπλωματικό που μπορεί ενδεχομένως να μας μπλέξει σε περιπέτειες». Στη συνέχεια κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι ανεύθυνο και επιπόλαιο από την πλευρά του να τον εγκαλεί γι’ αυτό.

«Καλό θα ήταν να αφήσουμε τα εθνικά θέματα έξω από το γήπεδο της αντιπαράθεσης για επικοινωνιακά οφέλη», ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν αντέξατε όμως τον πειρασμό. Θέλω να σας πω ότι δεν θα μπω στον ίδιο ρόλο. Πράγματι η περιοχή μας είναι μια περιοχή αστάθειας. Αλλάζει η συμπεριφορά των γειτόνων μας, έχουμε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή και με εξελίξεις που ορθώς εγκυμονούν ανησυχίες. Είπατε όμως ότι η κυβέρνηση αυτή χειρίζεται τα εθνικά θέματα με επιπολαιότητα. Εδώ και 3 χρόνια η χώρα έχει ανακτήσει το ρόλο που της αναλογεί και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι οι ισχυροί ηγέτες που επισκέφθηκαν τη χώρα, όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και αυτό δεν έγινε τυχαία», τόνισε χαρακτηριστικά Έλληνας πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Πριν από 20 χρόνια είχαμε αυτή σε μια σύρραξη. Και θέλω να σας θυμίσω τη δυνατότητα που είχα εγώ την επόμενη μέρα να επικοινωνήσω με τον Τούρκο πρωθυπουργό, ενώ ο τότε πρωθυπουργός περίμενε τις ΗΠΑ…». Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως τώρα ο κ. Τουσκ έβγαλε ανακοίνωση των 27 με οξύτατη αναφορά και καταδίκη για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να τα συγκρίνει.

Συνεχίζοντας την επίθεση προς τον πρόεδρο της ΝΔ, είπε πως «εγώ αυτά που έχω να πω τα λέω μπροστά στον κ. Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου», τονίζοντας ότι «είναι αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο και τα κυριαρχικά δικαιώματα στην ΑΟΖ, η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή».

«Η αδυναμία σας στην εξωτερική πολιτική θα έχει μεγαλύτερο κόστος για τη χώρα»
Στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη διγλωσσία της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και αναρωτήθηκε γιατί παρόμοια περιστατικά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια: «Μήπως επειδή ουδέποτε θελήσατε να διαμορφώσετε αρραγές εθνικό μέτωπο, όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις; Στην οικονομία σάς πληρώσαμε με δύο αχρείαστα μνημόνια. Στην εξωτερική πολιτική η αδυναμία σας μπορεί να έχει μεγαλύτερο κόστος για τη χώρα».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην όξυνση των προκλήσεων από την Άγκυρα: «Τους τελευταίους μήνες αυξάνει την προκλητικότητα της. Ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο και τα εθνικά συμφέροντα. Είμαστε φιλειρηνικός λαός, αλλά αυτό δεν πρέπει να εκλαμβάνεται από κανένα ως αδυναμία. Δεν διεκδικούμε εδάφη από κανένα, αλλά δεν διαπραγματευόμαστε σπιθαμή εθνικής γης. Από τη Σύμη και τη Ρόδο, ζήτησα να κρατήσουμε ψηλά τρεις αρετές. Ψυχραιμία. Αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη. Και ενότητα του λαού. Με αυτές τις αρετές πρέπει να πορευτούμε στους ταραγμένους καιρούς μας».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/MotionTeam)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόψε η ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ – Θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

13/09/2025 - 9:10πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται με όρους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

12/09/2025 - 5:25μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ - EPA / Γιάννης Κολεσίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία χτύπησε την πόρτα της ΕΕ για το SAFE – Θα εισακουστούν οι ανησυχίες Ελλάδας και Κύπρου;

12/09/2025 - 11:11πμ
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Doug Burgum, στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμερικανικό LNG και Chevron στο επίκεντρο της συνάντησης του Κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανό ΥΠΕΣ

11/09/2025 - 2:35μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές, δεν τίθεται ζήτημα διαδοχής στη ΝΔ

7/09/2025 - 3:45μμ
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Δείτε ζωντανά

7/09/2025 - 12:14μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στην 89η ΔΕΘ (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Μεταρρύθμιση 1,6 δισ. ευρώ με μόνιμες μειώσεις φόρων για μεσαία τάξη, οικογένειες, νέους

6/09/2025 - 11:52μμ
Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις στην πλατεία ΧΑΝΘ, έξω από τη ΔΕΘ και το Βελλίδειο (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξω από το Βελλίδειο διαδηλώνουν τα συνδικάτα, μέσα η ομιλία Μητσοτάκη – Δείτε ζωντανά

6/09/2025 - 8:24μμ
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δύο κατευθύνσεις η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Παροχές με αιχμή τη φορολογία

6/09/2025 - 7:25μμ
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στη 2η Διεθνή Διάσκεψη για τη Δημοκρατία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη (φωτ.: Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικό Σχέδιο Ανάτασης θα παρουσιάσει το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας

5/09/2025 - 8:38πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Eurobasket 2025: Αντέδρασε η ΕΟΚ στην ανάρτηση της τουρκικής ομοσπονδίας

1 λεπτό πριν
Ο λογότυπος της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ (πηγή: ngb.army.mil/resources/photo_gallery/states/index.htm)

«Washington Post»: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για ανάπτυξη 1.000 μελών της Εθνοφρουράς στη Λουιζιάνα

31 λεπτά πριν

Σύλλογος Ποντίων «Μανουήλ Κομνηνός»: Ήρθε η ώρα για το 3ο Ποντιακό Πανοΰρ

1 ώρα πριν
Κοντέρ αυτοκινήτου (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης / EUROKINISSI)

Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας με βαριές ποινές και τσουχτερά πρόστιμα

2 ώρες πριν
Γαύδος: Ένα ελληνικό νησί-θησαυρός, το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης (φωτο)

Σεισμός 4 Ρίχτερ κοντά στη Γαύδο

2 ώρες πριν
Ο Φώτης Κόντογλου

Φώτης Κόντογλου: Προβολή ντοκιμαντέρ για τον «σπουδαίο Μικρασιάτη» στη Νέα Φιλαδέλφεια

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign