pontosnews.gr
Πέμπτη, 26/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο παλμός της ποντιακής νεολαίας χτύπησε δυνατά στο χορό των «Ακριτών» Σταυρούπολης

5/03/2018 - 5:28μμ
Ο παλμός της ποντιακής νεολαίας χτύπησε δυνατά στο χορό των «Ακριτών» Σταυρούπολης
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για ακόμη μια φορά ο παλμός της ποντιακής νεολαίας χτύπησε δυνατά σε έναν χορό που τα είχε όλα. Ο λόγος για τον ετήσιο χορό του τμήματος νεολαίας του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Μαρτίου, στην αίθουσα δεξιώσεων «Έναστρος» στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση είχε και επετειακό χαρακτήρα, καθώς φέτος ο Σύλλογος κλείνει 40 χρόνια από τη γέννησή του και το τμήμα νεολαίας 20 χρόνια.

Το πρόγραμμα άνοιξαν τα παιδικά χορευτικά συνοδευόμενα από τον Μπάμπη Αμπεριάδη στη λύρα και τον Στάθη Νικολαΐδη στο νταούλι. Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο πρόεδρος της νεολαίας Γιάννης Τοκμακίδης, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων την ισχυρή δυναμική της νεολαίας που έχει ως σκοπό να κρατήσει ζωντανά τα κύτταρα του ποντιακού πολιτισμού. Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο γενικός γραμματέας της ΔΙΣΥΠΕ Βασίλειος Μωυσίδης και ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕ και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου, Παύλος Γαλεγαλίδης.

Αναπόσπαστο κομμάτι των ελδηλώσεων τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει οι βραβεύσεις μελών που έχουν προσφέρει πολλά στο Σύλλογο. Έτσι λοιπόν στη φετινή εκδήλωση βραβεύτηκε η Όλγα Καλαϊτζίδου, μέλος και χορεύτρια του σωματείου από πάρα πολύ μικρή ηλικία.

Την όμορφη αυτή βραδιά ο κόσμος ταξίδεψε μουσικά σε όλες τις περιοχές του Πόντου με τη λύρα, το αγγείο, το κλαρίνο, το νταούλι και τις εξαιρετικές φωνές των τραγουδιστών. Ο Θεόφιλος Πουταχίδης και το επιτελείο του, ο Κυριάκος Τριανταφυλλίδης (τραγούδι), ο Δημήτρης Παπαδόπουλος (λύρα, αγγείο), ο Γιώργος Αετόπουλος (τραγούδι), ο Κώστας Ταμουτσίδης (λύρα) κ.ά. απογείωσαν την εκδήλωση.

Το παρών έδωσαν η Ελένη Κυριακίδου-Βασιλειάδου (ταμίας της ΠΟΕ), ο Γιώργος Παρχαρίδης (πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ και της ΔΙΣΥΠΕ), η Μαρία Ασλανίδου (συντονίστρια της Περιφερειακής Ενότητας Νεολαίας Θεσσαλονίκης της ΠΟΕ) και πολλοί εκπρόσωποι ποντιακών συλλόγων και φορέων της Θεσσαλονίκης.

  • Χορηγός επικοινωνίας: pontos-news.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Γλυφάδας/Ένωση Ποντίων Περιστερίου/Σύλλογος Ποντίων Κορυδαλλού «Εύξεινος Πόντος»/Σύλλογος Ποντίων Μαγούλας/Σύλλογος Ποντίων Χορευτών «Τραντέλλενες»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Με περηφάνια και παράδοση παρέλασαν οι Πόντιοι για την 25η Μαρτίου

25/03/2026 - 10:03μμ
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι «Ακρίτες» του Πολυκάστρου παρέλασαν γεμάτοι περηφάνια για τον Πόντο και την Ελλάδα

25/03/2026 - 7:52μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)
ΠΟΝΤΟΣ

Ο Πόντος παρέλασε περήφανα στη Λάρισα

25/03/2026 - 5:35μμ
Ο θάνατος του Μάρκου Μπότσαρη (Mort de Marc Botsaris), από την έκδοση του René Puaux Grèce, «Terre aimée des Dieux». Παρίσι, 1932 (πηγή: Βιβλιοθήκη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης)
ΠΟΝΤΟΣ

Στη Σάντα η 25η Μαρτίου γινόταν σκηνή μνήμης – Πώς το «Σούλι του Πόντου» τιμούσε το 1821 με θεατρικές παραστάσεις

25/03/2026 - 10:14πμ
(Φωτ.: poe.org.gr)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Το μήνυμα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την 25η Μαρτίου 1821: Εκείνοι δεν έσκυψαν το κεφάλι – Ασυμβίβαστοι μέχρι τέλους

25/03/2026 - 9:49πμ
Ο Αλέξιος Γ’ Μέγας Κομνηνός με τη σύζυγό του Θεοδώρα σε μικρογραφία του κτητορικού χρυσοβούλου της Μονής Διονυσίου (φωτ.: commons.wikimedia.org)
ΠΟΝΤΟΣ

Αλέξιος Γ’ Μέγας Κομνηνός: Η μακρόχρονη βασιλεία του σημάδεψε την ακμή της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας

24/03/2026 - 3:44μμ
(Πηγή: Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη / el.travelogues.gr. Στην γκραβούρα [του 1853], η εσωτερική αυλή του Τεμένους του Σουλτάνου Μπεγιαζίτ Β’ στην Κωνσταντινούπολη)
ΠΟΝΤΟΣ

«Η Ακαδημία της Σιωπής»: Μια όμορφη ιστορία σοφίας από το πρώτο τεύχος των «Ποντιακών Φύλλων»

24/03/2026 - 11:00πμ
Ο Τάκης Βαμβακίδης με τη Σοφία Παπάζογλου μετά την παράσταση (πηγή: facebook.com/sofia.papazoglou27)
ΠΟΝΤΟΣ

Σοφία Παπάζογλου: Όλοι οι Πόντιοι κάθε ηλικίας οφείλουν να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους και να δουν το «Ροδάφ’νον»

24/03/2026 - 12:46πμ
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Χορός και γλέντι μέχρι… τελικής πτώσης στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Ελευθερίου–Κορδελιού

23/03/2026 - 11:20μμ
Πλήθος πιστών έσπευσε να παρακολουθήσει την ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών (φωτ.: Σωματείο Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Με κατάνυξη οι Δ΄ Χαιρετισμοί στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι

23/03/2026 - 9:46μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το ξυλόγλυπτο άγαλμα του αγίου Γεωργίου Έχει κατασκευαστεί από μονοκόμματο ξύλο καρυδιάς με πρόσθετο τμήμα στον πήχη του δεξιού χεριού (φωτ.: Δήμος Καστοριάς)

Υπ. Πολιτισμού: Δρομολογείται η συντήρηση της ξυλόγλυπτης εικόνας του Αγίου Γεωργίου Ομορφοκκλησιάς

22 λεπτά πριν
(Φωτ.: greek.vema.com.au)

Σίδνεϊ: Μια αγκαλιά αλληλεγγύης για το Πάσχα από την ελληνική ομογένεια

50 λεπτά πριν
(Φωτ.: Allwyn)

Ο Τάσος Δουβίκας στο Allwyn Game Time: «Η Εθνική Ομάδα αποτελεί ένα νεανικό σύνολο με τεράστια πείνα για διάκριση»

1 ώρα πριν
(ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προεδρεύει στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Πέμπτη 26 Μαρτίου 2026.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Κατώτατος μισθός στα 920 ευρώ από 1η Απριλίου

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μήνυμα συνεργασίας από την Άγκυρα: Η Ελλάδα επενδύει σε διάλογο και σταθερότητα με την Τουρκία

2 ώρες πριν
Tα κτήρια στην περιοχή του Αγίου Όρους είναι μνημειακά, ιστορικά, που δεν έχουν τα εχέγγυα της δομικής επάρκειας (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Σεισμολόγοι για Άγιο Όρος: «Δεν μπορεί να εκτιμηθεί, ούτε να αποκλειστεί αν θα υπάρξει ισχυρότερος σεισμός» – Τα δύο προβλήματα της περιοχής

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign