pontosnews.gr
Τετάρτη, 11/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης για Novartis: Σε μια δημοκρατία δεν μπορείτε να τελειώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους

22/02/2018 - 12:59πμ
Μητσοτάκης στη «Le Figaro»: Η έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία αποτελεί ενθαρρυντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για τη Novartis, κάνοντας λόγο για σκευωρία που στήθηκε με στόχο να πληγούν οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του επισημαίνοντας πως η σημερινή συζήτηση δεν γίνεται σε χρόνο πολιτικά ουδέτερο καθώς, όπως είπε η συγκυρία είναι κρίσιμη.

«Το κεκτημένο της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου είναι σε αμφισβήτηση» τόνισε αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως άνοιξε τη συζήτηση με τα Σκόπια χωρίς να έχει θέσει εξ’ αρχής ως αναγκαία προϋπόθεση την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων. Ο Κ. Μητσοτάκης είπε πως αν η Ελλάδα είχε ακολουθήσει την αναπτυξιακή τροχιά των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, αν οι Τσίπρας και Καμμένος, όπως είπε, μπορούσαν να κατανοήσουν ότι οι ανάγκες του έθνους απαιτούν να βάλουν το εθνικό πάνω από το κομματικό δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ που είμαστε.

«Η Ελλάδα δεν είναι μια κανονική χώρα γιατί δεν έχει μια κανονική κυβέρνηση» είπε κατηγορώντας την κυβέρνηση για κυνήγι μαγισσών με θεσμικές ακρότητες. «Αυτό που απασχολεί τους πολίτες είναι πως σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία το πολιτικό σύστημα εμφανίζεται σπαρασσόμενο. Και αυτό έχει ανυπολόγιστο κόστος για τη χώρα» υπογράμμισε τονίζοντας πως αυτή η κατάσταση δημιουργεί μια αρνητική εικόνα για τη χώρα στο εξωτερικό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε ανοιχτά τον πρωθυπουργό πως θέλει να σπιλώσει τους αντιπάλους του με στημένες κατηγορίες που δεν αποδεικνύονται αλλά στόχο έχουν να αφήσουν λάσπη.

«Καταφεύγετε στο να διχάζετε τους Έλληνες σε καλούς και κακούς, έντιμους και κλέφτες, φθαρμένους και άφθαρτους.

»Σε μια δημοκρατία δεν μπορείτε να τελειώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους όσο και αν προσπαθείτε. Εσείς κ. Τσίπρα θα τελειώσετε πολιτικά σύντομα με εκλογές, και θα γίνουν με μία κάλπη και όχι με 10. Ξέρετε πολύ καλά ότι οι πολίτες που σας ψήφισαν σας έχουν εγκαταλείψει. Αλλάξατε τον εκλογικό νόμο, στήσατε παρακράτος που συκοφαντεί και διώχνει τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Κάλπες θα στηθούν και τότε θα έχετε απέναντί σας τον λαό» τόνισε.

Συμπλήρωσε πως «οι πολίτες δεν πείθονται ούτε από σκευωρίες ούτε από σόου. Αυτό που θέλουν να ακούσουν είναι προτάσεις για το μέλλον» είπε τονίζοντας πως η κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο επικίνδυνη για την οικονομία αλλά και για τη δημοκρατία.

«Παρεμβαίνετε στους θεσμούς. Διορίσατε πρόεδρο του Αρείου Πάγου ως επικεφαλής του νομικού σας γραφείου μία μέρα μετά τη συνταξιοδότησή της. Έχετε μετατρέψει τη δημόσια τηλεόραση σε εργαλείο απροκάλυπτης κυβερνητικής προπαγάνδας. Εργολάβοι προσπαθούν να ελέγξουν τα ΜΜΕ. Στοχοποιείται μεθοδικά και συστηματικά τους πολιτικούς σας αντιπάλους χρησιμοποιώντας πληρωμένα φερέφωνα που τα ταΐζετε από τα κονδύλια των ΔΕΚΟ» ανέφερε και πρόσθεσε πως όλα αυτά γίνονται για να στήσει κυβέρνηση το αφήγημά της με το οποίο θέλει να πάει σε εκλογές.

«Αφού εξαπατήσατε τους πολίτες παριστάνετε ότι είστε καθαροί και ηθικοί. Η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια. Αν πιστεύετε ότι ο Κουρουμπλής είναι αθώος θα έπρεπε να ζητήσει ο ίδιος να εξαιρεθεί από το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Με την επιλογή του να μην εκδώσει δελτίο τιμών διευκόλυνε τη Novartis. Θέλετε να μετατρέψετε την επόμενη προεκλογική αντιπαράθεση σε πόλεμο λάσπης», είπε.

Υποστήρξε πως η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που είχε μειώσει τη φαρμακευτική δαπάνη την ώρα που, όπως ανέφερε, οι πρώτοι που αντιδρούσαν ήταν τα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης. «Εσείς συμμαχήσατε με τις φαρμακοβιομηχανίες. Πάει πολύ να παριστάνετε τον αρχάγγελο της κάθαρσης ενός συστήματος που συμφωνώ ήταν προβληματικό. Οι μάσκες έπεσαν και οι κουκουλοφόροι της πραγματικής εκτροπής εμφανίστηκαν.

»Σκάνδαλο Νοβάρτις υπάρχει. Δεν το ανακάλυψαν τα λαγωνικά της κυβέρνησης αλλά οι Αμερικανοί. Είναι παγκόσμιο σκάνδαλο. Εδώ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχείρησαν να συγκαλύψουν το σκάνδαλο με κουκουλοφόρους μάρτυρες. Την ώρα που κάποιοι στήνουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο στήνετε γκρίζες ζώνες στη Βουλή» τόνισε ξεκαθαρίζοντας πως η θέση της ΝΔ είναι καθαρή.

«Φως στο σκοτάδι, να μάθουμε την αλήθεια, να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται, να ζητήσουμε χρήματα από την εταιρία για τη ζημιά. Εσείς όμως δεν κάνετε αυτό κ. Τσίπρα. Χρησιμοποιήσατε την υπόθεση για να πλήξετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Σας ζητώ να μου πείτε τί έχετε κάνει για ένα σκάνδαλο που γνωρίζετε εδώ και ένα χρόνο; Δεν προλάβατε ή θέλατε χρόνο να κατασκευάσετε μάρτυρες; Ο αριθμός των συνταγών αυξάνεται [..] Πίσω από τις φωνές και τα παραμύθια για το δήθεν πλεονέκτημα της αριστεράς η κυβέρνηση στηρίζει τις φαρμακοβιομηχανίες» δήλωσε εξαπολύοντας εκ νέου επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και κατηγόρησε πως δεν είχε το θάρρος να κοιτάξει στα μάτια αυτούς που κατηγορεί.

«Κύριε Τσίπρα δεν είχατε το θάρρος να τους κοιτάξετε στα μάτια, να κοιτάξετε στα μάτια τον κ. Πικραμμένο που με τρεμάμενη φωνή ήταν εδώ να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Αν υπάρχουν ένοχοι σε αυτή την αίθουσα είστε εσείς. Ένοχοι για συστηματική απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρων. Ο τρόπος που χειρίστηκε η κυβέρνηση την υπόθεση δεν είναι μόνο ανήθικος αλλά υπονομεύει τη διάκριση των εξουσιών.

»Η κυβέρνηση κατηγορεί 10 πολιτικούς με αποκλειστικό τεκμήριο 3 ανώνυμες μαρτυρίες.

»Λέτε στην πρόταση σας ότι ενδεχομένως να τέλεσαν το αδίκημα της απιστίας το οποίο δεν μπορεί να εξεταστεί γιατί παραγράφεται. Αλλά στήνετε 10 κάλπες ξεχνώντας τυχαία τον κ. Κουρουμπλή. Είναι θεσμικά αδιανόητο ότι το καθεστώς μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος κατατέθηκε μετά την έλευση της δικογραφίας στη Βουλή» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας πως από την πρώτη στιγμή η ΝΔ είπε ότι επιθυμεί να γίνει η επιτροπή για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ η παρουσία των 3 μαρτύρων στη Βουλή είναι επιβεβλημένη. «Μην τολμήσετε να κλείσετε την επιτροπή χωρίς να έρθουν όλα στο φως. Δικαιοσύνη με ανώνυμες κατηγορίες και κατασκευασμένα κατηγορητήρια δεν υπάρχει. Οι μάρτυρες πρέπει να έρθουν στη Βουλή μπροστά σε αυτούς που κατηγορούν. Αν φοβούνται για τη ζωή τους ας έρθουν να καταθέσουν με κουκούλα ή με αλλοιωμένη φωνή. Δεν θα νομιμοποιήσουμε μια διαδικασία που έχει ως στόχο τη δημόσια διαπόμπευση. Στήστε μία κάλπη με ένα ερώτημα “ναι ή όχι στη σύσταση προκαταρτικής επιτροπής” και σε αυτό εμείς ψηφίζουμε ναι. Όλα αυτά θέτουν σε αμφισβήτηση το κράτος δικαίου σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική συγκυρία» υπογράμμισε και δήλωσε με έμφαση πως στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις λειτουργούν σε πλαίσιο κανόνων.

«Δεν θα σας αφήσουμε να κάνετε την Ελλάδα τριτοκοσμική αποικία. Η δημοκρατία δεν θα σκύψει το κεφάλι σε μια αδίστακτη παρέα που κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Η υπόθεση της εξεταστικής αφήνει βαριά πίσω της την οσμή της σκευωρίας. Οι πολίτες προσβλέπουν σε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή που θα θωρακίσει τους θεσμούς της δημοκρατίας μας. Η ΝΔ είναι έτοιμη να δώσει στην πολιτική το χαμένο κύρος της. Να επαναφέρει τη Βουλή στην αποστολή της, να προσφέρει στη χώρα αλήθεια και κανονικότητα. Εμείς διασφαλίζουμε σταθερότητα. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού, αξίζουμε καλύτερα» κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη  2η Σύνοδο για την Πυρηνική Ενέργεια, στο Παρίσι, Tρίτη 10 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από το Παρίσι: Η Ελλάδα γυρνά σελίδα, ώρα να εξετάσουμε και την πυρηνική ενέργεια

10/03/2026 - 2:28μμ
Επαναπατρισμός Ελλήνων πολιτών από τη Μέση Ανατολή με πτήση της Sky Express, από την Μουσκάτ, πρωτεύουσα του Ομάν, χθες, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Με ειδικές πτήσεις από Ομάν και ΗΑΕ έφτασαν στην Αθήνα 277 πολίτες και οι οικογένειές τους

7/03/2026 - 10:18πμ
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Υπάρχουν ύποπτοι για σχέσεις με το Ιράν στην Ελλάδα – Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα

6/03/2026 - 4:16μμ
Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Θεόδωρος Μπιζάκης με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αλί Οζέλ και τους συνεργάτες, στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μαρία Ζαχαράκη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Τουρκία: Συνομιλίες στην Άγκυρα για διμερείς σχέσεις και περιφερειακές εξελίξεις

6/03/2026 - 1:10μμ
Έλληνες πολίτες και οι οικογένειές τους επαναπατρίστηκαν, την Πέμπτη 5 Μαρτίου, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας (φωτ.: ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαναπατρισμός Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή: 315 πολίτες επέστρεψαν από Αμπού Ντάμπι, Ντουμπάι, Ιερουσαλήμ

6/03/2026 - 10:09πμ
Εικόνα από τη δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Ορισμός εκλογικής περιφέρειας Απόδημου Ελληνισμού - Διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων εκτός επικράτειας μέσω επιστολικής ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές» (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολική ψήφος: Με 201 «υπέρ» εγκρίθηκε το νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών

4/03/2026 - 8:37μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι παρούσα με ευθύνη και ισχύ όπου την καλεί το εθνικό καθήκον, η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική

4/03/2026 - 12:00μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε επιχειρήσεις κατά του Ιράν – Συγκεκριμένο σχέδιο για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών

3/03/2026 - 3:55μμ
(Φωτ. αρχείου: 
EUROKINISSI / Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Νετανιάχου για τις εξελίξεις σε Κύπρο & Λίβανο

3/03/2026 - 2:55μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι συμβάσεις με τις Chevron και Helleniq για τους υδρογονάνθρακες

2/03/2026 - 11:13μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Νικηφόρα από το Παρίσι ο Ολυμπιακός

6 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε δείπνο ιφτάρ στο Προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας με τον Ερντογάν

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Επικίνδυνη κλιμάκωση στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Εκρήξεις στην Τεχεράνη και το Μπαχρέιν, πλήγματα στον Κόλπο και τελεσίγραφο Τραμπ για το Στενό του Ορμούζ

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Ξανά σε λειτουργία ο πετρελαιαγωγός Θεσσαλονίκης–Σκοπίων μετά από 13 χρόνια

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»)

Η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία» ξεσήκωσε τους απόστρατους του Στρατού Ξηράς με χορούς και μουσικές του Πόντου

8 ώρες πριν
Η Πολύμνια Παναγιωτίδου περιλαμβανόταν στο «Εθνικόν Ημερολόγιον» του 1900, επιμέλεια Κωνστ. Φ. Σκοκού (Αθήνα)

Πολύμνια Παναγιωτίδου: Η Πόντια που άνοιξε το δρόμο για τις γυναίκες φαρμακοποιούς

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign