pontosnews.gr
Τρίτη, 17/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σκάνδαλο Novartis: Αντίγραφα της δικογραφίας στα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα

7/02/2018 - 5:34μμ
Σκάνδαλο Novartis: Αντίγραφα της δικογραφίας στα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στα χέρια τους αναμένεται να πάρουν σήμερα αντίγραφα της δικογραφίας όλοι οι ενδιαφερόμενοι, το όνομα των οποίων αναφέρεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, αφού έχουν υποβάλει σχετική αίτηση. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το πρωί, στον πρώτο όροφο της Βουλής και στο γραφείο 131, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο φυλάσσεται αυστηρά η δικογραφία, έχουν σχηματιστεί ουρές, καθώς τόσο οι εμπλεκόμενοι, όσοι και οι εκπρόσωποι που έχουν ορίσει τα κόμματα, αναμένουν για να πάρουν σειρά και να ενημερωθούν σχετικά με το περιεχόμενό της.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνεδρίαση έγινε μία πρώτη αποτίμηση της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί από τις «καταιγιστικές εξελίξεις» για το σκάνδαλο της Novartis.

Η συζήτηση, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ήταν προκαταρκτική και διευκρινίστηκαν κάποια θέματα που αφορούν νομικά ζητήματα της δικογραφίας. «Η μελέτη της δικογραφίας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες θα ληφθούν αποφάσεις» ανέφεραν πηγές της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι το ζήτημα θα τεθεί και πάλι επί τάπητος, σε νέα συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Η ιστοσελίδα iefimerida.gr δημοσίευσε τις πρώτες σελίδες της επίμαχης δικογραφίας, όπου φαίνονται τρία ονόματα (ψευδώνυμα) προστατευόμενων μαρτύρων κι ένα ακόμη μάρτυρα, ο οποίος έδωσε ένορκη κατάθεση στις 8 Ιανουαρίου 2018. Επίσης, στις σελίδες 2 και 3 της δικογραφίας αναγράφονται ονόματα εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis είναι έξι, όπως προκύπτει από όσα είπε στον ρ/σ ΘΕΜΑ ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης.

Όπως τόνισε ο Π. Σαράκης, έχει τρεις εντολείς που κατέθεσαν προσφυγή στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και δεν είναι οι ίδιοι με τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που κατατέθηκε στη Βουλή την Τρίτη.

«Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια»
«Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Το βλέπουμε και στην υπόθεση της Novartis. Η κυβέρνηση επιδιώκει να απροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το τέταρτο μνημόνιο και τα νέα μέτρα που έχει ήδη υπογράψει», τονίζει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ολόκληρη η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η δημόσια παραδοχή του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες είναι θεσμικά αδιανόητη. Και επιβεβαιώνει πλήρως ότι η κυβέρνηση έχει εδώ και καιρό δημιουργήσει έναν αθέμιτο δίαυλο επικοινωνίας με δομές της Δικαιοσύνης, επιχειρώντας να στήσει μια πρωτοφανή σκευωρία. Μετά τη δήλωση Πολάκη, η κυβέρνηση δεν έχει πλέον κανένα άλλοθι να προστατεύει τους τάχα ανώνυμους μάρτυρες. Οι τελευταίοι οφείλουν να καταθέσουν όσα ισχυρίζονται, χωρίς κουκούλες, στη Βουλή».

«Ο ΣΦΕΕ και τα μέλη του σέβονται το τεκμήριο της αθωότητας»
Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, με αφορμή την υπόθεση της Novartis, εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του φαρμάκου, με κατηγορίες εμπλοκής εταιρείας μέλους του ΣΦΕΕ σε έκνομες ενέργειες, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη και υπογραμμίζει πως διαχρονικά υποστηρίζει και προάγει την τήρηση της νομιμότητας, της ηθικής προώθησης και της διαφάνειας, αντιλαμβανόμενος πλήρως ότι το βασικό ζητούμενο είναι η εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας και η εξασφάλιση του δικαιώματος των ασθενών στην απρόσκοπτη πρόσβαση στις αναγκαίες θεραπείες.

»Ο ΣΦΕΕ και τα μέλη του σέβονται το τεκμήριο της αθωότητας, όπως ακριβώς υπαγορεύεται και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ταυτόχρονα επιθυμούν την άμεση κατάληξη της υπόθεσης.

»Ο ΣΦΕΕ με σοβαρότητα και πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του τονίζει και πάλι τη σημασία της διαφάνειας για την ισότιμη πρόσβαση όλων των εταιριών μελών του στην αγορά, προς όφελος όλων των Ελλήνων ασθενών και των Ελλήνων φορολογουμένων. Η Πολιτεία οφείλει να θωρακίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και να αποκαθιστά τη σχέση διαφάνειας στο τρίπτυχο φαρμακευτικές εταιρείες – συνταγογράφηση – ασθενείς με αίσθημα δικαίου και χωρίς προκαταλήψεις».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στο τραπέζι η πυρηνική ενέργεια – Συγκροτείται υπουργική επιτροπή

15/03/2026 - 12:10μμ
Στιγμιότυπο από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, στα κεντρικά της Χαριλάου Τρικούπη. Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογή συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες τα μέλη ενόψει του συνεδρίου

15/03/2026 - 11:22πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβάλλεται η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αυστραλία λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

14/03/2026 - 1:45μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

12/03/2026 - 11:20μμ
Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη,   Πέμπτη 12 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν θα οδηγήσω τη χώρα σε πρόωρες εκλογές – Μήνυμα για Κύπρο και ανησυχία για τις επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν

12/03/2026 - 5:35μμ
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας από ψηλά (πηγή: Facebook / Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία ανεβάζει ξανά τους τόνους για τα νησιά του Αιγαίου – Ενοχλούν οι Patriot στην Κάρπαθο

12/03/2026 - 2:00μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη  2η Σύνοδο για την Πυρηνική Ενέργεια, στο Παρίσι, Tρίτη 10 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από το Παρίσι: Η Ελλάδα γυρνά σελίδα, ώρα να εξετάσουμε και την πυρηνική ενέργεια

10/03/2026 - 2:28μμ
Επαναπατρισμός Ελλήνων πολιτών από τη Μέση Ανατολή με πτήση της Sky Express, από την Μουσκάτ, πρωτεύουσα του Ομάν, χθες, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Με ειδικές πτήσεις από Ομάν και ΗΑΕ έφτασαν στην Αθήνα 277 πολίτες και οι οικογένειές τους

7/03/2026 - 10:18πμ
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Υπάρχουν ύποπτοι για σχέσεις με το Ιράν στην Ελλάδα – Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα

6/03/2026 - 4:16μμ
Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Θεόδωρος Μπιζάκης με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αλί Οζέλ και τους συνεργάτες, στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μαρία Ζαχαράκη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Τουρκία: Συνομιλίες στην Άγκυρα για διμερείς σχέσεις και περιφερειακές εξελίξεις

6/03/2026 - 1:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: seismoi.gr)

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ ταρακούνησε τα Χανιά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Πολιτιστικός Φορέας Ποντίων Καλλιθέας «Θέατρο Πόντου»)

Ποντιακή διασκέδαση μέχρι το πρωί στον ετήσιο χορό του «Θεάτρου Πόντου»

3 ώρες πριν
Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (φωτ.: Λιμενικό Σώμα)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Δέκα πλοία με ελληνική σημαία και 160 Έλληνες ναυτικοί στον Περσικό Κόλπο

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com)

Χανιά: Απολογήθηκαν οι έξι κατηγορούμενοι για την υπόθεση ομαδικού βιασμού 17χρονης

4 ώρες πριν
Η Αργυρούπολη του Πόντου, στις αρχές του 20ού αιώνα (πηγή: Grothe, Hugo: Auf türkischer Erde: Reisebilder Und Studien, 1903. Archive: Center for Information and Documentation on Armenia – IDZA, Berlin)

Ο Πούλον ση Δημήτρ’ αφέντη το μαγαζίν: Μια λίρα ζήτησε αλλά ο Φωστήρτς…

4 ώρες πριν
Αριστερά ο Γιάννης Σανίδης και δεξιά ο Χρήστος Παναγιωτίδης (φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Βερολίνου / Verein der Griechen aus Pontos in Berlin e.V.)

Μουχαμπέτ’ με δύο λυράρηδες στο Βερολίνο από τους «Υψηλάντηδες»

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign