pontosnews.gr
Δευτέρα, 27/03/2023
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Συλλαλητήριο Αθήνα: Πώς θα κινηθούν οι συμμετέχοντες, ποια είναι τα μέτρα ασφαλείας

3/02/2018 - 11:44μμ
Συλλαλητήριο Αθήνα: Πώς θα κινηθούν οι συμμετέχοντες, ποια είναι τα μέτρα ασφαλείας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλαλητηρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, η οποία έλαβε από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων την άδεια για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου στην πλατεία Συντάγματος, ενημερώνει σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν καθώς και για την κίνηση των συμμετεχόντων. 

«Το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες που πιστεύουν πως ο όρος “Μακεδονία” δεν θα πρέπει να υφίσταται ως προσδιορισμός του κράτους των Σκοπίων και ο στόχος είναι να εκφραστεί ξεκάθαρα η βούληση του ελληνικού λαού», τονίζει αρχικά η Συντονιστική και προσθέτει ότι είναι δεδομένη η εμπιστοσύνη της στην Ελληνική Αστυνομία αναφορικά με τις προθέσεις μεμονωμένων ομάδων, που φέρονται να στοχεύουν στη διοργάνωση αντι-συγκεντρώσεων.


Χιλιάδες πολίτες στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό
που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

«Καλούμε όλους τους Έλληνες που θα προσέρθουν στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου, είτε μεμονωμένα είτε ομαδικά, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αστυνομικών και των ανθρώπων του Συντονιστικού» υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά. Επίσης, τονίζεται ότι κατόπιν συνεννόησης με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η πρόσβαση στην Πλατεία Συντάγματος και στον περιβάλλοντα χώρο, για τους προσερχόμενους με μισθωμένα λεωφορεία από την επαρχία, θα γίνεται ως εξής:

Α) Για τα λεωφορεία που θα κατευθύνονται στην Αθήνα από την νότιο Ελλάδα, μετά από τα διόδια Μάνδρας, αυτά θα συνοδεύονται (κατά ομάδες των 10 ή 15 λεωφορείων) από περιπολικά της Τροχαίας και της Αμέσου Δράσεως και θα οδηγούνται μέσω των λεωφόρων Κηφισού και Ποσειδώνος στη λεωφόρο Συγγρού. Εκεί με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της Τροχαίας, οι επιβαίνοντες σε αυτά θα αποβιβάζονται στο τμήμα της λεωφόρου Συγγρού από τον σταθμό του μετρό «Φιξ» έως τη συμβολή αυτής με τη λεωφόρο Αμαλίας.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Από εκεί, οι διαδηλωτές πεζοί θα κατευθύνονται προς το χώρο συγκέντρωσης, ενώ τα λεωφορεία με τους οδηγούς τους μόνο θα κατευθύνονται με σκοπό την ασφαλή-φυλασσόμενη στάθμευσή τους στο χώρο του «Τάε κβο ντο». Στο σημείο εκείνο, μπορούν να σταθμεύσουν περί τα 80 λεωφορεία, ενώ τα υπόλοιπα θα σταθμεύουν στο δεξιό ανερχόμενο και κατερχόμενο ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Συγγρού από το ύψος του μετρό «Φιξ» έως τη συμβολή αυτής με τη λεωφόρο Αμαλίας.

Κατόπιν εντολής της ΓΑΔΑ, οι σταθμοί μετρό Συντάγματος, Πανεπιστημίου και Ομονοίας θα παραμείνουν κλειστοί για λόγους ασφαλείας, από τις 10:00 π.μ. και μέχρι του πέρατος του συλλαλητηρίου.

Β) Για τα λεωφορεία που θα κατευθύνονται στην Αθήνα από την βόρειο Ελλάδα, μετά από τα διόδια Αφιδνών, αυτά θα συνοδεύονται (κατά ομάδες) από περιπολικά της Τροχαίας και της Αμέσου Δράσεως και θα οδηγούνται μέσω της λεωφόρου Κηφισίας πλησίον του ξενοδοχείου Χίλτον, για αποβίβαση των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο. Στο «Μπάντμιντον» (στη λεωφόρο Κατεχάκη-Κοκκινοπούλου) θα οδηγούνται τα λεωφορεία για στάθμευση. Στο σημείο αυτό μπορούν να σταθμεύσουν περί τα 300 λεωφορεία.

Τα υπόλοιπα θα σταθμεύσουν φυλασσόμενα στο ανερχόμενο της Κοκκινοπούλου, μετά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, και κατόπιν οδηγιών της Τροχαίας, καθώς και στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Η αναχώρηση από όλα τα σημεία θα γίνει με το ίδιο τρόπο. Σε όλους τους δρόμους περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σταδιακά, αναλόγως με την προσέλευση του κόσμου.

Επίσης, από τη Συντονιστική Επιτροπή γίνονται επίσης γνωστά τα παρακάτω όσον αφορά τα μέτρα ασφάλειας του συλλαλητηρίου:

  • Κατόπιν συνάντησης εκπροσώπων του Συντονιστικού με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής, η Ελληνική Αστυνομία θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την περιφρούρηση του συλλαλητηρίου και την προστασία των συμμετασχόντων σ’αυτό, η οποία και διαβεβαιώνει ότι δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία οποιαδήποτε προβλήματος.
  • Οι διαδηλωτές οφείλουν να συμμορφώνονται πλήρως με τις οδηγίες των αστυνομικών, καθώς και οι οδηγοί οχημάτων με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
  • Οι μετέχοντες στο συλλαλητήριο πρέπει να αποφύγουν να κατευθυνθούν προς την Πλατεία Συντάγματος διερχόμενοι πεζοί από τις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου, καθότι στις 12:00 θα υπάρξει αντισυγκέντρωση στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου. Σημειωτέον ότι ο χώρος αυτός θα αποκλεισθεί πλήρως από πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες θα εξασφαλίσουν την με κανένα τρόπο επαφή των δύο συγκεντρώσεων.


Η εξέδρα που έχει στηθεί στο κάτω μέρος της πλατείας για το συλλαλητήριο (φωτ. pontos-news.gr)

Συγκεκριμένα: Από νωρίς το πρωί, λόγω της αντισυγκέντρωσης στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, οι λεωφόροι Ακαδημίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου θα αποκλεισθούν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έως την οδό Ομήρου, που τις τέμνει, όπου και θα δημιουργηθεί αδιαπέραστος φραγμός αστυνομικών λεωφορείων και πεζών αστυνομικών δυνάμεων (ΥΑΤ και ΥΜΕΤ).

Ο χώρος των ανωτέρω λεωφόρων, από την Ομήρου έως την οδό Αμερικής, θα παραμείνει εντελώς κενός για όλον τον κόσμο με δεύτερο φραγμό λεωφορείων και δυνάμεων της Αστυνομίας, κάθετο στην οδό Αμερικής, σημείο έως το οποίο μπορούν να κατακλύσουν με απόλυτη ασφάλεια οι μετέχοντες στο πανελλαδικό-παλλαϊκό συλλαλητήριο για την Μακεδονία. Πεζές αστυνομικές δυνάμεις θα καθοδηγούν και θα πληροφορούν τους διαδηλωτές σε όλο τον χώρο της συγκέντρωσης και πέριξ αυτού.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων, η απεργία ανεστάλη «προσωρινά» μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο μετρό, τραμ και ηλεκτρικός – Ανεστάλη η απεργία

27/03/2023 - 7:30μμ
Παίκτες του Άρη φορούν φανέλες με το όνομα και την ηλικία του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, σε παλιότερο αγώνα με την ΑΕΚ (φωτ.: EUROKINISSI/Μάρκος Χουζούρης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για τη δολοφονία Άλκη Καμπανού: Από αύριο η εξέταση των μαρτύρων της υπεράσπισης

27/03/2023 - 6:32μμ
Ο συμβασιούχος σταθμάρχης είχε την απογευματινή βάρδια στο σταθμό της Λάρισας, τη μέρα που σημειώθηκε η πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, αλλά είχε αποχωρήσει νωρίτερα από το σταθμαρχείο  (φωτ.: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβασιούχος σταθμάρχης – Νεκρός σε τροχαίο ο διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ

27/03/2023 - 5:27μμ
Μετά από την απόφαση προφυλάκισης του 44χρονου, θα δοθεί έγκριση των εισαγγελικών αρχών για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του κατηγορούμενου  (πηγή: Facebook)
ΕΛΛΑΔΑ

Ηλιούπολη: Προφυλακιστέος ο προπονητής-βιαστής του Τάε Κβον Ντο

27/03/2023 - 4:58μμ
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έκθεσης για το 2022, σε ποσοστό 38% οι καταγγέλλοντες-θιγόμενοι είναι άντρες και το 62% γυναίκες (φωτ.: Pixabay/Markus Winkler)
ΕΛΛΑΔΑ

Επιθεώρηση εργασίας: 6 στους 10 καταγγελλόμενους για βία ή παρενόχληση είναι εργοδότες ή διευθυντές

27/03/2023 - 3:00μμ
(Φωτ. αρχείου: MotionTeam / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ακαδημία Πλάτωνος: Στα χέρια της ΕΛΑΣ 59χρονος που φωτογράφιζε ανήλικα κορίτσια

27/03/2023 - 1:58μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δικαιολογημένη η καταδίκη της Ελλάδας για την ποιότητα του αέρα στη Θεσσαλονίκη, λέει καθηγήτρια του ΑΠΘ

27/03/2023 - 12:29μμ
Στιγμιότυπο από την κίνηση σε λεωφορεία και τρόλεϊ στο κέντρο της Αθήνας την περίοδο της πανδημίας (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιώργος Δαγαλάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Τα περιοριστικά μέτρα… περιορίζονται – Τέλος από σήμερα οι μάσκες στα ΜΜΜ

27/03/2023 - 11:26πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς μετρό αύριο Τρίτη λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων

27/03/2023 - 10:55πμ
Απολογία ενώπιον του 14ου Τακτικού Ανακριτή αθλητριών του 44χρονου προπονητής Tae Kwon Do που κατηγορείται για  σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023. (Φωτ.: Eurokinissi/Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα απολογείται ο προπονητής του Τάε Κβον Ντο

27/03/2023 - 10:01πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων, η απεργία ανεστάλη «προσωρινά» μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Αθήνα: Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο μετρό, τραμ και ηλεκτρικός – Ανεστάλη η απεργία

22 λεπτά πριν
Πρόγραμμα του Θεάτρου Τραπεζούντος (πηγή: ellinoistorin.gr)

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου – Η απαρχή του ποντιακού θεάτρου

53 λεπτά πριν
Παίκτες του Άρη φορούν φανέλες με το όνομα και την ηλικία του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, σε παλιότερο αγώνα με την ΑΕΚ (φωτ.: EUROKINISSI/Μάρκος Χουζούρης)

Δίκη για τη δολοφονία Άλκη Καμπανού: Από αύριο η εξέταση των μαρτύρων της υπεράσπισης

1 ώρα πριν
Επισκέπτες και τουρίστες περιμένουν έξω από το Λούβρο, απέναντι από τους διαδηλωτές που απέκλεισαν την είσοδο του μουσείου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διετή αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, στο πλαίσιο εκτεταμένων κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη Γαλλία (φωτ.: EPA/Christophe Petit Tesson)

Γαλλία: «Θύμα» των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και το… μουσείο του Λούβρου

2 ώρες πριν
Ο συμβασιούχος σταθμάρχης είχε την απογευματινή βάρδια στο σταθμό της Λάρισας, τη μέρα που σημειώθηκε η πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, αλλά είχε αποχωρήσει νωρίτερα από το σταθμαρχείο  (φωτ.: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)

Τραγωδία στα Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συμβασιούχος σταθμάρχης – Νεκρός σε τροχαίο ο διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ

2 ώρες πριν
Μετά από την απόφαση προφυλάκισης του 44χρονου, θα δοθεί έγκριση των εισαγγελικών αρχών για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του κατηγορούμενου  (πηγή: Facebook)

Ηλιούπολη: Προφυλακιστέος ο προπονητής-βιαστής του Τάε Κβον Ντο

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2022 pontosnews.gr
Made by minoanDesign