pontosnews.gr
Τετάρτη, 23/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Συλλαλητήριο Αθήνα: Πώς θα κινηθούν οι συμμετέχοντες, ποια είναι τα μέτρα ασφαλείας

3/02/2018 - 11:44μμ
Συλλαλητήριο Αθήνα: Πώς θα κινηθούν οι συμμετέχοντες, ποια είναι τα μέτρα ασφαλείας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλαλητηρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, η οποία έλαβε από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων την άδεια για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου στην πλατεία Συντάγματος, ενημερώνει σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν καθώς και για την κίνηση των συμμετεχόντων. 

«Το συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες που πιστεύουν πως ο όρος “Μακεδονία” δεν θα πρέπει να υφίσταται ως προσδιορισμός του κράτους των Σκοπίων και ο στόχος είναι να εκφραστεί ξεκάθαρα η βούληση του ελληνικού λαού», τονίζει αρχικά η Συντονιστική και προσθέτει ότι είναι δεδομένη η εμπιστοσύνη της στην Ελληνική Αστυνομία αναφορικά με τις προθέσεις μεμονωμένων ομάδων, που φέρονται να στοχεύουν στη διοργάνωση αντι-συγκεντρώσεων.


Χιλιάδες πολίτες στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό
που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

«Καλούμε όλους τους Έλληνες που θα προσέρθουν στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου, είτε μεμονωμένα είτε ομαδικά, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αστυνομικών και των ανθρώπων του Συντονιστικού» υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά. Επίσης, τονίζεται ότι κατόπιν συνεννόησης με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η πρόσβαση στην Πλατεία Συντάγματος και στον περιβάλλοντα χώρο, για τους προσερχόμενους με μισθωμένα λεωφορεία από την επαρχία, θα γίνεται ως εξής:

Α) Για τα λεωφορεία που θα κατευθύνονται στην Αθήνα από την νότιο Ελλάδα, μετά από τα διόδια Μάνδρας, αυτά θα συνοδεύονται (κατά ομάδες των 10 ή 15 λεωφορείων) από περιπολικά της Τροχαίας και της Αμέσου Δράσεως και θα οδηγούνται μέσω των λεωφόρων Κηφισού και Ποσειδώνος στη λεωφόρο Συγγρού. Εκεί με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της Τροχαίας, οι επιβαίνοντες σε αυτά θα αποβιβάζονται στο τμήμα της λεωφόρου Συγγρού από τον σταθμό του μετρό «Φιξ» έως τη συμβολή αυτής με τη λεωφόρο Αμαλίας.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Από εκεί, οι διαδηλωτές πεζοί θα κατευθύνονται προς το χώρο συγκέντρωσης, ενώ τα λεωφορεία με τους οδηγούς τους μόνο θα κατευθύνονται με σκοπό την ασφαλή-φυλασσόμενη στάθμευσή τους στο χώρο του «Τάε κβο ντο». Στο σημείο εκείνο, μπορούν να σταθμεύσουν περί τα 80 λεωφορεία, ενώ τα υπόλοιπα θα σταθμεύουν στο δεξιό ανερχόμενο και κατερχόμενο ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Συγγρού από το ύψος του μετρό «Φιξ» έως τη συμβολή αυτής με τη λεωφόρο Αμαλίας.

Κατόπιν εντολής της ΓΑΔΑ, οι σταθμοί μετρό Συντάγματος, Πανεπιστημίου και Ομονοίας θα παραμείνουν κλειστοί για λόγους ασφαλείας, από τις 10:00 π.μ. και μέχρι του πέρατος του συλλαλητηρίου.

Β) Για τα λεωφορεία που θα κατευθύνονται στην Αθήνα από την βόρειο Ελλάδα, μετά από τα διόδια Αφιδνών, αυτά θα συνοδεύονται (κατά ομάδες) από περιπολικά της Τροχαίας και της Αμέσου Δράσεως και θα οδηγούνται μέσω της λεωφόρου Κηφισίας πλησίον του ξενοδοχείου Χίλτον, για αποβίβαση των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο. Στο «Μπάντμιντον» (στη λεωφόρο Κατεχάκη-Κοκκινοπούλου) θα οδηγούνται τα λεωφορεία για στάθμευση. Στο σημείο αυτό μπορούν να σταθμεύσουν περί τα 300 λεωφορεία.

Τα υπόλοιπα θα σταθμεύσουν φυλασσόμενα στο ανερχόμενο της Κοκκινοπούλου, μετά το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, και κατόπιν οδηγιών της Τροχαίας, καθώς και στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Η αναχώρηση από όλα τα σημεία θα γίνει με το ίδιο τρόπο. Σε όλους τους δρόμους περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σταδιακά, αναλόγως με την προσέλευση του κόσμου.

Επίσης, από τη Συντονιστική Επιτροπή γίνονται επίσης γνωστά τα παρακάτω όσον αφορά τα μέτρα ασφάλειας του συλλαλητηρίου:

  • Κατόπιν συνάντησης εκπροσώπων του Συντονιστικού με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής, η Ελληνική Αστυνομία θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την περιφρούρηση του συλλαλητηρίου και την προστασία των συμμετασχόντων σ’αυτό, η οποία και διαβεβαιώνει ότι δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία οποιαδήποτε προβλήματος.
  • Οι διαδηλωτές οφείλουν να συμμορφώνονται πλήρως με τις οδηγίες των αστυνομικών, καθώς και οι οδηγοί οχημάτων με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
  • Οι μετέχοντες στο συλλαλητήριο πρέπει να αποφύγουν να κατευθυνθούν προς την Πλατεία Συντάγματος διερχόμενοι πεζοί από τις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου, καθότι στις 12:00 θα υπάρξει αντισυγκέντρωση στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου. Σημειωτέον ότι ο χώρος αυτός θα αποκλεισθεί πλήρως από πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες θα εξασφαλίσουν την με κανένα τρόπο επαφή των δύο συγκεντρώσεων.


Η εξέδρα που έχει στηθεί στο κάτω μέρος της πλατείας για το συλλαλητήριο (φωτ. pontos-news.gr)

Συγκεκριμένα: Από νωρίς το πρωί, λόγω της αντισυγκέντρωσης στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, οι λεωφόροι Ακαδημίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου θα αποκλεισθούν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έως την οδό Ομήρου, που τις τέμνει, όπου και θα δημιουργηθεί αδιαπέραστος φραγμός αστυνομικών λεωφορείων και πεζών αστυνομικών δυνάμεων (ΥΑΤ και ΥΜΕΤ).

Ο χώρος των ανωτέρω λεωφόρων, από την Ομήρου έως την οδό Αμερικής, θα παραμείνει εντελώς κενός για όλον τον κόσμο με δεύτερο φραγμό λεωφορείων και δυνάμεων της Αστυνομίας, κάθετο στην οδό Αμερικής, σημείο έως το οποίο μπορούν να κατακλύσουν με απόλυτη ασφάλεια οι μετέχοντες στο πανελλαδικό-παλλαϊκό συλλαλητήριο για την Μακεδονία. Πεζές αστυνομικές δυνάμεις θα καθοδηγούν και θα πληροφορούν τους διαδηλωτές σε όλο τον χώρο της συγκέντρωσης και πέριξ αυτού.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η μεταφορά των οστών του απελευθερωτή Θ. Κολοκοτρώνη στην Τριπολιτσά (φωτ.: facebook / ΓΑΚ – Παράρτημα Αρκαδίας)
ΕΛΛΑΔΑ

Σαν σήμερα, το 1821, απελευθερώθηκε η Τριπολιτσά – Η ιστορική επιστροφή του Γέρου του Μοριά

23/09/2026 - 5:45μμ
Γενική άποψη του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου (φωτ. αρχείου: MotionTeam / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Νεκρός γιατρός στο γραφείο του στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

23/09/2026 - 3:39μμ
Αναρτημένα σε τοίχο σχολείου τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Παιδείας: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των ΓΕΛ στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026

23/09/2026 - 1:18μμ
Η Κυριακή Γρίβα σε φωτογραφία που είχε ανεβάσει στα social media
ΕΛΛΑΔΑ

Στο Εφετείο η δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων

23/09/2026 - 8:58πμ
Το φθινοπωρινό κύμα κακοκαιρίας συνεχίζεται (φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά – Πού θα είναι ισχυρά τα φαινόμενα

23/09/2026 - 8:08πμ
Το κιόσκι όπου δολοφονήθηκε η 25χρονη βιολόγος στην Ηγουμενίτσα (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τη δολοφονία της 25χρονης Πηνελόπης

22/09/2026 - 9:59μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Τρεις συλλήψεις για ρίψη επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων στον Κηφισό

22/09/2026 - 7:45μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Κεραυνός σκότωσε κοπάδι προβάτων – Ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε εγκαταστάσεις κτηνοτροφικής μονάδας

22/09/2026 - 5:53μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: ΕΔΕ για το θάνατο του πυροσβέστη κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης –Συλλυπητήριο μήνυμα από τον ΠτΔ και την ηγεσία του ΠΣ

22/09/2026 - 5:25μμ
Μέρος των κατασχεθέντων (πηγή: Ελληνική Αστυνομία)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κύκλωμα με εικονικές εταιρείες και «αχυράνθρωπους» – Ζημιά 2,35 εκατ. ευρώ

22/09/2026 - 3:07μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: pixabay)

Social media: Αύξηση της προβληματικής χρήσης από εφήβους – Από 36,1% το 2015, στο 48% το 2024

42 λεπτά πριν
Η μεταφορά των οστών του απελευθερωτή Θ. Κολοκοτρώνη στην Τριπολιτσά (φωτ.: facebook / ΓΑΚ – Παράρτημα Αρκαδίας)

Σαν σήμερα, το 1821, απελευθερώθηκε η Τριπολιτσά – Η ιστορική επιστροφή του Γέρου του Μοριά

1 ώρα πριν
Ο Μανσούρ Γιαβ'ας με τον Εκρέμ Ιμάμογλου το 2023 (φωτ.: EPA / Manuel de Almeida)

Άγκυρα: Παραιτήθηκε από το CHP ο Μανσούρ Γιαβάς και συνεχίζει ως ανεξάρτητος δήμαρχος

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Μέριμνα Ποντίων Κυριών/Facebook)

ΜΠΚ: Τερζήδικο κέντημα και δημιουργική γραφή για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

2 ώρες πριν
Σημείωμα ενημερώνει τους επισκέπτες του Κολοσσαίου για το θάνατο του εργάτη (φωτ.: EPA / Federico Perruolo)

Ρώμη: Εργάτης έχασε τη ζωή του πέφτοντας από το Κολοσσαίο 

3 ώρες πριν
Γενική άποψη του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου (φωτ. αρχείου: MotionTeam / Βασίλης Βερβερίδης)

Θεσσαλονίκη: Νεκρός γιατρός στο γραφείο του στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV