Στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου περνούν οι αρμοδιότητες του Κώστα Ζουράρι, ο οποίος πλέον βρίσκεται και επίσημα εκτός του κυβερνητικού σχήματος.
Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι χθες μετά την ψήφιση του Πολυνομοσχέδιου ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε στο γραφείο του στη Βουλή τον βουλευτή των ΑΝΕΛ. Η συνάντηση έγινε, κατά τις κυβερνητικές πηγές, σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα, και στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την επιστολή παραίτησης.
Η ανάθεση των αρμοδιοτήτων του μέχρι πρότινος υφυπουργού απομακρύνουν το σενάριο ενός μίνι ανασχηματισμού –ο Αλέξης Τσίπρας, άλλωστε, σήμερα βρίσκεται στην Κύπρο–, και το θέμα παραπέμπεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ανακατανομής των υπουργικών χαρτοφυλακίων.