pontosnews.gr
Τετάρτη, 17/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βίτσας: Η Άγκυρα δεν θα ρισκάρει μια ήττα με την κυπριακή ΑΟΖ

7/01/2018 - 6:11μμ
Βίτσας: Υπάρχουν όρια που η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν ανέχεται να τα υπερβεί κανείς
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Παραλογισμός θα ήταν για την τουρκική ηγεσία να βάλει πρακτικά εμπόδια και να επιχειρήσει να δημιουργήσει τετελεσμένα στο θαλάσσιο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η Κύπρος είναι θωρακισμένη από το διεθνές δίκαιο και από ένα τυχόν τουρκικό τυχοδιωκτισμό ο μόνος χαμένος θα είναι η ίδια Τουρκία», σημείωσε.

Ο Δημήτρης Βίτσας διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Άγκυρα «δεν θα ρισκάρει να εισπράξει μια ήττα», όταν ρωτήθηκε για την αντίδραση της Αθήνας στο ενδεχόμενο εμφάνισης του τουρκικού πλοίου-γεωτρύπανου «Deepsea Metro II» στην περιοχή. Εξάλλου, ανέφερε ότι η συνεργασία Αθήνας και Λευκωσίας είναι πολυεπίπεδη και λαμβάνει υπόψη όλα τα ενδεχόμενα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέπτεται την Κύπρο και θα παραστεί την Τρίτη στην τελετή παραλαβής των λειψάνων πεσόντων της ακταιωρού «Φαέθων», για επαναπατρισμό τους στην Ελλάδα. Αναφερόμενος στο γεγονός, είπε ότι οι πεσόντες του «Φαέθων» είναι και μια τραγική υπενθύμιση του χρέους όλων μας για επίλυση του Κυπριακού.

«Η επίλυση του Κυπριακού πράγματι είναι διακαής πόθος του λαού της Κύπρου, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, και κατέχει υψηλή θέση στις προτεραιότητές μας, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς. Πρέπει κάποτε η τουρκική πλευρά να συνειδητοποιήσει ότι η στασιμότητα δεν οδηγεί πουθενά, πολύ περισσότερο που τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής του βόρειου τμήματος του νησιού, παρά το χρόνο που έχει περάσει, δεν έχουν γίνει αποδεκτά από τη διεθνή κοινότητα», τόνισε.

Για τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κύπρου, σχολίασε ότι αποτελεί «αναφαίρετο και μη διαπραγματεύσιμο δικαίωμα ενός κυρίαρχου κράτους μέλους του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αξιοποίηση των φυσικών του πόρων».

Για τον επαναπατρισμό των λειψάνων, είπε ότι πρόκειται για μια αποστολή με έντονο συναισθηματικό φορτίο, καθώς «εκπληρώνουμε μια υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας προς τους ανθρώπους αυτούς που έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι». Μίλησε για πράξη αυτοθυσίας και για τον άνισο αγώνα που έδωσε το πλήρωμα της ακταιωρού «Φαέθων» τον Αύγουστο του 1964, κατά τους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία, λέγοντας ότι «μετέφερε τις Θερμοπύλες στις ακτές της Κύπρου».

Προσέθεσε πως η προσπάθεια επαναπατρισμού των λειψάνων στους οικείους τους αποτελεί ηθική αλλά και ιστορική προσταγή που συνοδεύεται με την αναγνώριση αυτού του εθνικού αγώνα και αυτής της θυσίας για την ελευθερία της Κύπρου. Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί όταν ταυτοποιηθούν και επαναπατριστούν τα οστά και του τελευταίου πεσόντος στρατιώτη.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το Piri Reis (Πίρι Ρέις) αποπλέει από το λιμάνι των Βουρλών στη Σμύρνη (φωτ. αρχείου: EPA/ MEHMET OZDOGRU/ ANATOLIAN AGENCY TURKEY OUT)
ΑΜΥΝΑ

Αντι-NAVTEX από την Ελλάδα στη NAVTEX της Τουρκίας για έρευνες του «Πίρι Ρέις» στο Αιγαίο

15/09/2025 - 1:05πμ
(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΑΜΥΝΑ

ΕΛΚΑΚ: Προκήρυξη για την ανάπτυξη δορυφόρου εξ ολοκλήρου κατασκευασμένου στην Ελλάδα

2/08/2025 - 7:15μμ
Tελετή ένταξης του συστήματος μη επανδρωμένων αεροχημάτων V-BAT παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην έδρα της ΑΣΔΕΝ, Τετάρτη 14 Μαΐου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΑΜΥΝΑ

Στο μηχανισμό SAFE η Ελλάδα – Διεκδικούμε δάνεια 1,2 δισ. για την άμυνα και την αμυντική βιομηχανία

28/07/2025 - 12:09μμ
Παρουσίαση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια της Β' φάσης της μεταρρύθμισης «ΑΤΖΕΝΤΑ 2030» στις Ένοπλες Δυνάμεις, Πέμπτη 24 Ιουλίου 2025. (Φωτ.: Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΑΜΥΝΑ

Μόνο στο Στρατό Ξηράς θα υπηρετούν πλέον οι στρατεύσιμοι – Ποιες αλλαγές ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας

24/07/2025 - 2:00μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΑΜΥΝΑ

Τέσσερις Κινέζοι υπήκοοι συνελήφθησαν για κατασκοπεία – Την Πέμπτη οδηγούνται στον εισαγγελέα

9/07/2025 - 10:10μμ
Η φρεγάτα «Ύδρα» (φωτ.: Χ / EUNAVFOR ASPIDES)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Ο «κύβος ερρίφθη» για τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ – Σύσκεψη εν πλω στο Αιγαίο υπό τον Νίκο Δένδια

3/07/2025 - 12:46μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου ΓΕΣ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΣ: Ματιές στη θερινή εκπαίδευση σπουδαστών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών

23/06/2025 - 2:42μμ
Η αεροπορική βάση της Σούδας (φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

Κ. Μητσοτάκης: Διέψευσε δημοσιεύματα για μεταφορά οπλικών συστημάτων στη Σούδα

19/06/2025 - 11:29πμ
Λάβαρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας για την αντιβαλλιστική θωράκιση της Ελλάδας

18/06/2025 - 10:59μμ
Ο γ.γ. του NATO Μαρκ Ρούτε στις αρχές του Ιουνίου, στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/ OLIVIER MATTHYS)
ΑΜΥΝΑ

Μαρκ Ρούτε: Ζητά αύξηση 400% στην αεροπορική και αντιπυραυλική ικανότητα του NATO

9/06/2025 - 1:18μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτογραφίες του Τάιλερ Ρόμπινσον που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές μετά τη σύλληψή του

Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Ο εισαγγελέας ζητά τη θανατική ποινή για τον Τάιλερ Ρόμπινσον

4 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Μαρίνας «Η Ρωμανία»)

Αγιασμός και δραστηριότητες για τη νέα χρονιά από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Μαρίνας «Η Ρωμανία»

5 ώρες πριν
Καπνός υψώνεται μετά το βομβαρδισμό των προαστίων της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις. 16 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Atef Safadi)

Καραβάνια αμάχων εγκαταλείπουν την πόλη της Γάζας – Κόλαση πυρός από το Ισραήλ

5 ώρες πριν
O Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)

Γκουτέρες: Είμαι αποφασισμένος για επανεκκίνηση των συνομιλιών στο Κυπριακό

5 ώρες πριν
Στην Πλατεία Μικρασιατών Προσφύγων της Νέας Περάμου Αττικής (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Περαμίων-Κυζικηνών)

Από την Πέραμο Κυζίκου στη Νέα Πέραμο Αττικής: Εκδήλωση τιμής και μνήμης

6 ώρες πριν
(Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Άρης Μαρτάκος)

Πτολεμαΐδα: Αποκαλύπτεται το μνημείο για τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign