Η μεγαλύτερη βασιλόπιτα ως τώρα παρασκευάστηκε στον Δήμο Περιστερίου. Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθήνας και ο Δήμος Περιστερίου, θέλοντας να σπάσουν όλα τα ρεκόρ, δημιούργησαν ένα τεράστιο πρωτοχρονιάτικο γλυκό, που κόπηκε και μοιράστηκε σήμερα το απόγευμα στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως.
Η βασιλόπιτα ζύγιζε 2,5 τόνους, ενώ κόπηκαν και μοιράστηκαν στον κόσμο 15.000 κομμάτια ανάμεσα στα οποία υπήρχαν 200 φλουριά!
Ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, μαζί με τον γνωστό ηθοποιό Κώστα Βουτσά, έκοψαν την γιγαντιαία βασιλόπιτα, η οποία ξεπερνούσε τα 180 τετραγωνικά μέτρα και δημιουργήθηκε από 20 και πλέον βιοτεχνικά αρτοποιεία (φούρνοι της γειτονιάς). Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας: 800 κιλά αλεύρι ζαχαροπλαστικής, 450 κιλά μαργαρίνη λευκή, 350 κιλά ζάχαρη κρυσταλλική, 330 κιλά γιαούρτι, 120 κιλά ζάχαρη άχνη, 45 κιλά μπέικιν πάουντερ, 350 αυγά, 550 πορτοκάλια, 30 κιλά ηλιέλαιο, 40 κιλά κονιάκ και ένα κουτί βανίλια.
- Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας.
- Βίντεο: Up Drones.