pontosnews.gr
Τρίτη, 23/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Πυρά κατά Λευκωσίας ενόψει ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ

29/12/2017 - 9:22μμ
Τον Απρίλιο οι γεωτρήσεις ΕΝΙ και Total στην κυπριακή ΑΟΖ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πυρά κατά της Λευκωσίας, ενόψει της έναρξης των εργασιών εντός της κυπριακής ΑΟΖ από το γεωτρύπανο «Saipem 12000», που έχει μισθώσει η ιταλογαλλική κοινοπραξία ENI-TOTAL και αναμένεται να ξεκινήσει ερευνητικές γεωτρήσεις την Πρωτοχρονιά, εξαπολύει η Άγκυρα. Με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, γραμμένη σε ιδιαίτερα σκληρό ύφος, η Τουρκία κάνει λόγο για «μονομερείς και απαράδεκτες ενέργειες» από την ελληνοκυπριακή πλευρά, που αγνοεί, όπως τονίζει, «τα αναφαίρετα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, συνιδιοκτητών του νησιού, στους φυσικούς πόρους».

Παράλληλα, προειδοποιεί ότι είναι «αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και συμφέροντά της εντός της υφαλοκρηπίδας και να συνεχίσει να υποστηρίζει την τουρκοκυπριακή πλευρά».

Πάντως, η Άγκυρα έχει ήδη δημιουργήσει συνθήκες έντασης τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή. Πρόσφατα μάλιστα σημειώθηκε η εμφατική διέλευση του πλωτού γεωτρύπανου (του «Deep Sea Metro 2» με συνοδεία κορβέτας του τουρκικού ναυτικού από το μέσον του Αιγαίου) που έχει μισθώσει για έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο. Αν και στη Λευκωσία εξακολουθεί να υφίσταται ανησυχία για την τουρκική κινητικότητα, καθίσταται σαφές ότι παράλληλα προς τις εν λόγω γεωτρήσεις, δεν θα αρχίσουν και ανάλογες κινήσεις από την πλευρά της Άγκυρας. Βέβαια, η παρουσία σεισμογραφικών-ωκεανογραφικών σκαφών, όπως του «Μπαρμπαρός» στην περιοχή, είναι δηλωτικό των προθέσεων της Τουρκίας.

Η Τουρκία δέσμευσε παράνομα περιοχή βορειοανατολικά της Κύπρου
Την ίδια ώρα, με παράνομη Navtex η Τουρκία «δεσμεύει» περιοχή βορειοανατολικά της Κύπρου και από την πλευρά μεταξύ των τουρκικών ακτών και των ακτών της κατεχόμενης Κύπρου για έρευνες από το σκάφος «Μπαρμπαρός», που θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Μαρτίου 2018. Πρόκειται για περιοχή πολύ μακριά από τα 13 τεμάχια της Κυπριακής Δημοκρατίας, ωστόσο περιλαμβάνει περιοχή ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, που διεκδικείται ως περιοχή ελέγχου των Κατεχομένων. Το «Μπαρμπαρός» στις σεισμογραφικές έρευνες θα συνοδεύεται από τα σκάφη M/V TANUX-1 και R/V APOLLO MOON.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει απρόσκοπτα τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της, ασκώντας τα κυριαρχικά δικαιώματά της, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές προκλήσεις πέριξ της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε ότι εκείνο που πρέπει να μετρά είναι το τι επιτυγχάνει η Κύπρος μέσα από την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της. «Δεν έχω πρόθεση να σχολιάσω τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας» είπε.

  • Πηγή: kathimerini.gr. / ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από αριστερά, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε χειραψία με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν (φωτ.: . EPA/Dimitar Dilkoff/Pool)
ΚΥΠΡΟΣ

Ν. Χριστοδουλίδης: Νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Κύπρου-Γαλλίας η Στρατηγική Κοινή Δήλωση

15/12/2025 - 6:37μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Χριστοδουλίδη – Στο επίκεντρο οι τελευταίες εξελίξεις

11/12/2025 - 4:28μμ
Σκάφος και ελικόπτερο του Κυπριακού Κέντρου Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης (φωτ.: Facebook / JRCC Larnaca - ΚΣΕΔ Λάρνακας)
ΚΥΠΡΟΣ

Μυστηριώδης εξαφάνιση γιοτ από το Ισραήλ: «Χάθηκε» ανοιχτά της Κύπρου

10/12/2025 - 5:30μμ
Κολάζ από κυπριακά ψηφιδωτά (φωτ.: mosaic.tuc.gr)
ΚΥΠΡΟΣ

Ημερίδα για τα ψηφιδωτά της Κύπρου στο Πολυτεχνείο Κρήτης – Η συμβολή του έργου MOSAIC

8/12/2025 - 4:42μμ
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας Κυπριακής Δημοκρατίας)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ανασχηματισμό έκανε ο Νίκος Χριστοδουλίδης – Αλλαγές σε πέντε υπουργεία

5/12/2025 - 10:54μμ
(Πηγή: youtube.com/@clarahaskilpianocompetitio1971)
ΚΥΠΡΟΣ

Άννα Αβραμίδου: Η 17χρονη πιανίστρια επιστρέφει στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025

30/11/2025 - 11:38πμ
Τουφάν Ερχιουρμάν και Νίκος Χριστοδουλίδης, και στη μέση ο Χασίμ Ντιάν, 20 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: Χ / UN Cyprus / Peter Šulgan)
ΚΥΠΡΟΣ

«Παράθυρο ευκαιρίας» για το Κυπριακό – Πρώτη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ερχιουρμάν

20/11/2025 - 3:32μμ
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Πρώτη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ερχιουρμάν μετά τις «εκλογές» στα Κατεχόμενα   

17/11/2025 - 11:24πμ
Η προκλητική φωτογραφία του τουρκικού υπουργείο Άμυνας (φωτ.: x.com / tcsavunma)
ΚΥΠΡΟΣ

Τουρκική πρόκληση στην Κύπρο: F-16 πέταξαν πάνω από την «Πράσινη Γραμμή»

16/11/2025 - 8:18μμ
Το οδόφραγμα Λεύκας- Απλικίου, στην ορεινή περιοχή Τροόδους, το οποίο λειτουργεί ως είσοδος και έξοδος για τα κατεχόμενα στην Κύπρο (φωτ.: ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΚΥΠΕ/Κάτια Χριστοδούλου)
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: 42 χρόνια σήμερα από τη γέννηση του ψευδοκράτους

15/11/2025 - 11:51πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

«Περιφερειακό ΝΑΤΟ» στην Ανατολική Μεσόγειο; Υπεγράφη το σχέδιο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

23 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Θάνατος 3χρονου στην Αλεξανδρούπολη: Προφυλακίστηκε η μητέρα για ανθρωποκτονία λόγω υποσιτισμού

47 λεπτά πριν
Μέλη της Ποντιακής Εστίας Νεάπολης στο στούντιο της ΕΡΤ3 (πηγή: Glomex)

Κάλαντα Πόντου που έλαμψαν στην ΕΡΤ3!  

1 ώρα πριν
(Εικ.: Stephane / Pixabay)

Το Δέντρο του Δωδεκάμερου – Η ιστορία του χριστουγεννιάτικου δέντρου, θρύλοι, δοξασίες και παραδόσεις των ημερών

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο απο την Νίκαια Λάρισας. Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Τρακτέρ στις εθνικές – Μήνυμα Μητσοτάκη: «Δεν εκβιαζόμαστε»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)

Πέννυ Ρόγκα στο PS Blog: Υπήρξαν φίλοι μου που εξαφανίστηκαν όταν νόσησα με καρκίνο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign