Ένα κλασικό πιάτο της ταϊλανδέζικης κουζίνας τιμά σήμερα η Google, το παντ τάι. Το φαγητό, που έχει κινεζική προέλευση, έγινε διάσημο στη χώρα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν υπήρχε έλλειψη ρυζιού.
Τα ρυζομακάρονα (rice noodles) ωστόσο ήταν φτηνά, και με την προσθήκη λαχανικών και άλλων φθηνών προϊόντων, όπως οι γαρίδες, δημιουργούσαν ένα ισορροπημένο και θρεπτικό φαγητό.
Μέσα σε λίγο καιρό το παντ τάι έγινε το εθνικό φαγητό της Ταϊλάνδης, καθώς έγινε γνωστό στους εμπόρους και πουλιόταν στους δρόμους. Η συνταγή του είναι αρκετά απλή, με τον εκάστοτε σεφ να βάζει τη δική του πινελιά.
Αρχικά μουλιάζουμε τα ρυζομακάρονα. Τηγανίζουμε αυγά με τόφου και αρκετά λαχανικά. Ρίχνουμε από πάνω μια σάλτσα από τάμαριντ (σσ.: όσπριο συγγενές με τη φάβα), ψάρι και γαρίδες. Από πάνω γαρνίρουμε με ψητά φιστίκια και είναι έτοιμο. Είναι ένα από τα πιο διάσημα φαγητά δρόμου σε όλον τον κόσμο.