pontosnews.gr
Δευτέρα, 7/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ντροπή τους!

30/10/2017 - 9:09πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δύο επίκαιρα θέματα σημάδεψαν τις πρόσφατες μέρες: Το ένα είναι η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική και το άλλο η απαίτηση 116 πρώην βουλευτών να λάβουν 15 εκατομμύρια ευρώ ως αναδρομικά.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Η επίσκεψη του Τσίπρα στην Αμερική ήταν μια επίσκεψη που τίποτα δεν είχε από τα στοιχεία εκείνα που χαρακτήριζαν την Αριστερά ως τα σήμερα. Τίποτα από τα αλλοτινά συνθήματά της: Από το «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» κι από το «έξω οι βάσεις του θανάτου». Αντίθετα, η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στον πρόεδρο της Αμερικής Ντόναλτ Τραμπ είχε όλα τα στοιχεία μιας φτωχής και δανειζόμενης χώρας που εκλιπαρεί για βοήθεια από την ισχυρότερη χώρα του κόσμου. Είχε, επιπλέον, στοιχεία υποκριτικής μετανοίας σε χώρα σύμμαχο.

Ιστορικά, από τη συμφωνία της Γιάλτας (4 Φεβρουαρίου 1945) ανήκουμε στη Δυτική σφαίρα επιρροής. Κι από το 1952 γίναμε μέλος του ΝΑΤΟ, επί Νικολάου Πλαστήρα. Ούτε και ο σοσιαλιστής Ανδρέας Παπανδρέου, παρά την αντιαμερικανική του πολιτική και τα μεγάλα εκλογικά του ποσοστά δεν τόλμησε να συγκρουστεί με την Αμερική. Ο μόνος που έβγαλε την Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, το 1974, μετά την εισβολή των Τούρκων στη Κύπρο, αλλά δίχως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Στη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ντόναλτ Τραμπ πήγε η Αριστερά άοπλη, δίχως την ιδεολογική της πανοπλία.

Δεν πήγε να εκφράσει διαμαρτυρία και διαφωνία. Δεν πήγε να ζητήσει να φύγουν οι αμερικανικές βάσεις, αλλά να διαφημίσει το αβύθιστο ελληνικό αεροπλανοφόρο της Μεσογείου, που το λένε Σούδα. Ακόμη, να δώσει δουλειά σε εταιρείες κατασκευής αεροπλάνων των ΗΠΑ, ως συνήθως.

Πήγε να δικαιολογήσει και τις πιο διαβολικές σκέψεις του προέδρου Τραμπ, θυμίζοντας εκείνο που είπε ο Χαρίλαος Φλωράκης το 1989 για να δικαιολογήσει τη συγκυβέρνηση του ΚΚΕ με τη ΝΔ: «Στην πολιτική κάνεις συνεργασία και με τον διάβολο». Κάτι ανάλογο έκανε και ο Τσίπρας.

Το κλίμα της επίσκεψης ήταν ταπεινωτικό για την Αριστερά. Ξεπέρασε όλες τις ιδεολογικές της θέσεις. Αντιθέτως η ΝΔ δεν έχει κανένα λόγο να αισθάνεται δυσαρεστημένη, καθότι διαχρονικά είναι πιστή σύμμαχος των ΗΠΑ. Εξάλλου είναι αντιφατικό, αυτό για το οποίο μεμφόταν την Αριστερά η Δεξιά, τώρα που το έκανε καλύτερα κι από την ίδια, να την επικρίνει. Την κατηγορεί γιατί είναι αναντίστοιχη με την ιδεολογία της, την οποία ωστόσο απορρίπτει.

Η πολιτική της σημερινής Αριστεράς υπακούει στη λογική πως «όταν αλλάζει θέση ο λαγός, αλλάζει και ο κυνηγός». Αλλιώς θα μένει μεν στη θέση της πιστή, αλλά θα παραμονεύει σε λάθος θάμνο.

Τίποτα στις μέρες μας, και σε διεθνές επίπεδο, δεν είναι πιο ρευστό από την πολιτική. Νέες συμμαχίες γίνονται –λόγω και Συρίας– και οι παλιές διαλύονται. Κι είναι αυτό που πρέπει να μελετήσουμε σ’ έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει. Θέλει μια άλλη διπλωματική ευελιξία, προσαρμοσμένη στις διεθνείς εξελίξεις.

Ποτέ δεν θα άφηνε το ΝΑΤΟ την Ελλάδα να ασκήσει δική της πολιτική. Πήγε να το κάνει ο Καραμανλής ο νεότερος με τη Ρωσία και βρήκε τον μπελά του! Μακάρι να ήταν η Ελλάδα αυτάρκης όπως η Ελβετία ή η Σουηδία…

Το δεύτερο θέμα σχετίζεται με την απαίτηση 116 πρώην βουλευτών (από τους οποίους οι 61 είναι της ΝΔ και οι 52 του ΠΑΣΟΚ) να λάβουν 15 εκατ. ευρώ ως αναδρομικά, ωσάν να μην έχουν τρεις και τέσσερις συντάξεις ο καθένας τους!

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία βογκά, αυτοί έχουν το δικό τους το χαβά. Απαιτούν παντελώς αδιάντροπα χρήματα από μια χρεοκοπημένη πατρίδα, που δεν έχει ούτε ανταλλακτικά για τα ασθενοφόρα της. Απαιτούν να πάρουν, αναδρομικά, λεφτά που αντιστοιχούν σε δέκα χρόνια εργασίας για έναν νέο εργαζόμενο, αυτοί που είναι οι κατεξοχήν υπαίτιοι της χρεοκοπίας της. Που πρόδωσαν, πούλησαν και παρέδωσαν σε τοκογλύφους δανειστές την ανεξαρτησία της.

Η συμπεριφορά τους δείχνει πως είναι άνθρωποι δίχως ήθος και ντροπή. Το μόνο που δικαιούνται να ζητήσουν είναι μια μεγάλη συγνώμη και τίποτα παραπάνω.

Λέγεται πως κάθε εποχή έχει τη λογική της. Όμως η σημερινή πολιτική εποχή στερείται παντελώς λογικής. Τα ατομικά πολιτικά οφέλη κατάστρεψαν τα συλλογικά. Οι άνθρωποι που διέλυσαν την υγεία και τα δημόσια ταμεία ζητούν ανερυθρίαστα και αναδρομικά! Ντροπή τους!

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πανό με την ισραηλινή σημαία στο κτήριο που έπεσε ιρανικός βαλιστικός πύραυλος στις 15 Ιουνίου. Στο πανό γράφει «Το Μπατ Γιάμ είναι δυνατό. Το Ισραήλ κερδίζει!» (πηγή:
EPA/Abir Sultan)
ΓΝΩΜΕΣ

Το Ισραήλ κάνει «ταμείο» (2)

6/07/2025 - 3:26μμ
Yδρόγειος σφαίρα (φωτ.: Pixabay / Mark Robinson)
ΓΝΩΜΕΣ

Πώς επανασχεδιάζεται ο χάρτης της Μέσης Ανατολής

5/07/2025 - 9:25πμ
Ισραηλινή σημαία τοποθετημένη πάνω σε αυτοκίνητο που βρισκόταν στην πόλη Ραμάτ Γκαν της μητροπολιτικής περιοχής του Τελ Αβίβ, η οποία χτυπήθηκε από ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΓΝΩΜΕΣ

Το Ισραήλ κάνει «ταμείο»

4/07/2025 - 4:00μμ
Έργο του Schnorr von Carolsfeld (πηγή: commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ισαάκ όταν ευλόγησε τον Ιακώβ (Μέρος Β’)

1/07/2025 - 9:10πμ
Ντόναλντ Τραμπ και  Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ (εικ.: EPA/MICHAEL REYNOLDS/ EPA/ RAMON VAN FLYMEN)
ΓΝΩΜΕΣ

Τραμπ, Ερντογάν και Μητσοτάκης

29/06/2025 - 3:40μμ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΓΝΩΜΕΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η πέτρα του σκανδάλου είναι ο κ. Μητσοτάκης

28/06/2025 - 9:49πμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν στη Χάγη, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)
ΓΝΩΜΕΣ

Περί σχέσεων Τραμπ-Ερντογάν

27/06/2025 - 4:10μμ
«Η παρουσίαση του Ιακώβ στον Ισαάκ», έργο του Luca Giordano (πηγή: Museo Nacional de Bellas Artes & Wikimedia Argentina / commons.wikimedia.org)
ΓΝΩΜΕΣ

Στον Ισαάκ όταν ευλόγησε τον Ιακώβ (Μέρος Α’)

24/06/2025 - 9:42πμ
Εικόνα από το σημείο όπου έπεσε ιρανικός πύραυλος, στη Ness Ziona, στο νότιο τμήμα του Τελ Αβίβ (φωτ.: EPA/ATEF SAFADI)
ΓΝΩΜΕΣ

Ο πραγματικός στόχος του Ισραήλ στο Ιράν

22/06/2025 - 5:06μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΓΝΩΜΕΣ

Θα τους ακουμπούσε κανείς εάν δεν υπήρχε η Ευρώπη;

21/06/2025 - 9:38πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ertnews.gr)

Κοζάνη: Φωτιά κοντά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

24 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Αναρτήθηκαν τα ονόματα όσων κρίθηκαν κατάλληλοι στις εξετάσεις στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών

53 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΧαρτoCup)

Ο Πόντος στο ποτήρι σας – Δείτε πώς φτιάχνεται το νέο τρεντ του καλοκαιριού

1 ώρα πριν
Η Chief People Officer του ΟΠΑΠ, Αιμιλία Στέλιαρου, ο Chief Retail Officer του ΟΠΑΠ, Ηλίας Κατσαρός και ο Sponsorships Director του ΟΠΑΠ, Γιώργος Ζούμας με την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Νέων Ανδρών

Θερμή υποδοχή της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Νέων Ανδρών από τον ΟΠΑΠ

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Πειραιάς: Συνελήφθη 70χρονος που φωτογράφιζε ανήλικα κοριτσάκια σε πλοίο

2 ώρες πριν
(Πηγή: iSea)

iSea: Γνωρίζουμε στ’ αλήθεια τι τρώμε; – Είδη που κινδυνεύουν με αφανισμό, πωλούνται με… ψευδώνυμο

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign