Συνήθως αγοράζουμε πολύ περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε, με αποτέλεσμα να καταλήγουν στα σκουπίδια. Και όμως υπάρχουν τρόποι να διατηρήσουμε μυρωδάτα τα λεμόνια μας μυρωδάτα για πολύ περισσότερο καιρό και παράλληλα να κάνουμε οικονομία στην τσέπη μας.
Ένας ενδεδειγμένος τρόπος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα food.com, είναι να αποθηκεύσουμε τα λεμόνια μέσα σε ένα μπολ με νερό στο ψυγείο. Έτσι θα διατηρηθούν φρέσκα έως και τρεις μήνες.
Μια άλλη επιλογή είναι να αποθηκεύσουμε ξύσμα λεμονιού στην κατάψυξη μέσα σε μια σακούλα τροφίμων. Μπορεί το χρώμα του να γίνει λίγο πιο σκούρο με τον καιρό, αλλά δεν θα χάσει το μοναδικό του άρωμα. Όταν έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσετε, βγάλτε το από την κατάψυξη μερικά λεπτά νωρίτερα προκειμένου να ξεπαγώσει ή προσθέστε το απευθείας στη συνταγή.
Η τρίτη λύση είναι να στύψουμε μερικά λεμόνια και να βάλουμε το χυμό τους σε παγοθήκες. Μόλις παγώσουν μπορούμε να μεταφέρουμε τα παγάκια σε πλαστικές επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες τροφίμων. Όποτε χρειαζόμαστε χυμό λεμονιού για κάποια συνταγή, απλά ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ένα από αυτά τα παγάκια.
Πηγή:olivemagazine.gr