Θ’ εφτάγω έναν σεβταλούκ αδά ‘ς σα Σιμοχώρε,
θα κουβαλώ και φάζ’ ατεν αγρόμηλα και μώρε.
Με αυτό τον στίχο ήθελε να εξευμενίσει τη μελλοντική του αγάπη ο λαϊκός καλλιτέχνης, που την ήθελε να είναι από τα χωριά που ήταν κοντά στην Τραπεζούντα (σιμά – Σιμοχώρε), υποσχόμενος ότι θα την ταΐζει άγρια μήλα, που είναι γνωστά για τη γεύση τους, και φυσικά μώρε, που είναι τα βατόμουρα.
Αυτά μάζεψα πριν από λίγες μέρες στο όρος Βερτίσκος, σε υψόμετρο 800 μέτρων, όπου την περίοδο αυτή υπάρχουν εν αφθονία!
Όσο για τις ιδιότητές τους, τα βατόμουρα θεωρούνται υπερτροφή πλούσια σε βιταμίνες Α, C και Ε, με ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιγηραντική και αντικαρκινική δράση. Ειδικοί αναφέρουν ότι η κατανάλωση βατόμουρων βοηθά στην υγεία και την ευεξία του ανθρώπου, αφού εκτός από βιταμίνες περιέχουν πολυάριθμα θρεπτικά συστατικά όπως φολικό οξύ, ιχνοστοιχεία σελήνιο και ασβέστιο, πολυφαινόλες και ανθοκυανίνες.
Τρώγονται ωμά, ενώ χρησιμοποιούνται επίσης για παρασκευή μαρμελάδας και ποτού.