Γεύσεις και αρώματα από τον Πόντο θα γεμίσει για τρίτη συνεχή χρονιά το Θρυλόριο Ροδόπης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «3ου έτους Ποντιακής Γαστρονομίας» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς». Ο δημοφιλής πλέον διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουλίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη γιορτή της Αγίας Μαρίνας «Παρακάθ’ κι Αροθυμίας» (13-18 Ιουλίου).
Στόχος είναι η διατήρηση και προβολή της ποντιακής παράδοσης σε όλες της τις μορφές, ως ένα κομμάτι του κολάζ της πολυπολιτισμικής Θράκης.
Με επίκεντρο την προσπάθεια του Συλλόγου να προβάλλει και να αναδείξει τον διατροφικό πολιτισμό, την ιστορία, τη νοστιμιά και την υγιεινή ποντιακή κουζίνα, οι διοργανωτές απευθύνουν ανοιχτή πρόκληση σε όλα τα ποντιακά σωματεία για συμμετοχή στην εκδήλωση ποντιακής γαστρονομίας.
Από το 1ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας (φωτ.: Στέλιος Κενανίδης)
Όσον αφορά το διαγωνιστικό κομμάτι, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοργανωτή συλλόγου οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος παρουσιάζοντας ένα μόνο ποντιακό φαγητό με αυθεντική εκτέλεση της συνταγής χωρίς την προσθήκη ξένων υλικών στην ποντιακή παράδοση.
Η αξιολόγηση των συνταγών θα γίνει από καταξιωμένους κριτές και θα πραγματοποιηθεί με βάση την παρουσίαση των πιάτων, τη γεύση και την αυθεντικότητα των συνταγών. Οι τρεις καλύτερες συμμετοχές θα βραβευθούν αντίστοιχα με το χρυσό, το άργυρό και το χάλκινο «Ξυλάγγειν», ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν έπαινο.
- Οι δηλώσεις συμμετοχής και οι συνταγές θα πρέπει να σταλούν έως τις 30 Ιουνίου 2017 είτε με e-mail ([email protected]) είτε ταχυδρομικά (στη διεύθυνση «Πολιτιστικος Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», Θρυλόριο Κομοτηνής, ΤΚ 69100»).
- Πληροφορίες: 6976640083.