Ως προς τα πολιτικά εμπλεκόμενα πρόσωπα, η δικογραφία που αφορά τις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθυμίου Γιαννουσάκη σχετικά με την υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor 1, θα διαβιβαστεί μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα στη Βουλή. Αντίθετα, ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα η δικογραφία θα παραμείνει στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά, η οποία διενεργεί ήδη έρευνα για τα καταγγελλόμενα.
Στη συνέχεια, αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης για τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμένου με τον επίμαχο έγκλειστο ισοβίτη. Η αναφορά του Β. Μαρινάκη βρίσκεται στο δρόμο προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσο.
Να σημειωθεί ότι οι δικογραφίες που θα σταλούν στη Βουλή, θα περιλαμβάνουν όλες τις καταγγελίες για την επίμαχη υπόθεση που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Ακόμη, στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να κληθεί για κατάθεση ενώπιον των εισαγγελικών αρχών του Πειραιά ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης. Επίσης, έχει ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα του Πειραιά Ειρήνη Τζήβα, η οποία έλαβε τις καταθέσεις του Ευθύμιου Γιαννουσάκη μέσα στη φυλακή και η οποία φέρεται να συνομιλούσε παράλληλα και με πολιτικό πρόσωπο.
Ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος
Καμμένος: Η υπόθεση έχει να κάνει και με την ασφάλεια της χώρας
«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα έναν επιχειρηματία που εμπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις που ερευνά η Δικαιοσύνη», ανέφερε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι η υπόθεση του Noor 1 αφορά διακίνηση ναρκωτικών τριών τόνων, και πιθανώς και το πετρέλαιο που θα έφερνε θα ήταν το αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Όπως υποστήριξε, η υπόθεση έχει να κάνει και με την ασφάλεια της χώρας, αφού στην υπόθεση εμπλέκονται Τούρκοι έμποροι ναρκωτικών, συνεπώς είναι υπόθεση που αφορά την ιδιότητά του ως υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Πρόσθεσε ότι υπάρχει μία ξεκάθαρη υποστήριξη από τη ΝΔ, ενός υπόπτου, ενός εμπλεκόμενου σε τέσσερις υποθέσεις, τον οποίο μάλιστα ο κ. Γιαννουσάκης έχει κατονομάσει.
Για το θέμα της επικοινωνίας του με τον κρατούμενο ο κ. Καμμένος είπε: «Ναι, τηλεφωνήθηκα μαζί του και του έθεσα το αμείλικτο ερώτημα». Συνέχισε δε λέγοντας: «Ο κ. Μαρινάκης, μήνυσε εμένα, τον ανακριτή και τον δημοσιογράφο. Τον ισοβίτη γιατί δεν τον μήνυσε; Ή μήπως φοβήθηκε ένας ακόμη ισοβίτης να φάει λίγους ακόμη μήνες φυλακή για συκοφαντική δυσφήμιση;» αναρωτήθηκε ο κ. Καμμένος. Πρόσθεσε ότι ο κ. Γιαννουσάκης φοβόταν για τη ζωή του, μήπως «φαγωθεί» όπως και οι υπόλοιποι μάρτυρες κατηγορίας αν θα αποκάλυπτε όσα ήξερε για την υπόθεση.
Προηγήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κάλεσε τον υπουργό Άμυνας να απαντήσει με ποια αρμοδιότητα επικοινώνησε με τον κ. Γιαννουσάκη, τι του είπε και αν συνομίλησε και με τον Χριστοφορίδη. «Αν αποδειχθεί ότι πράγματι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος συνομίλησε με τον καταδικασθέντα ισοβίτη Γιαννουσάκη, είναι παράβαση του κώδικα ποινικής δικονομίας περί κατάχρησης εξουσίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Καμμένο να καταθέσει τον τηλεφωνικό του λογαριασμό, προκειμένου, όπως είπε, να διαπιστωθεί πόσες ακριβώς συνομιλίες είχε.
- Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.