pontosnews.gr
Πέμπτη, 10/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μια γυναίκα νεκρή, τραυματίες και γκρεμισμένα σπίτια στη Λέσβο από τον μεγάλο σεισμό

12/06/2017 - 8:53μμ
Μια γυναίκα νεκρή, τραυματίες και γκρεμισμένα σπίτια στη Λέσβο από τον μεγάλο σεισμό
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στο χωριό Βρίσα της Λέσβου καταγράφονται οι περισσότερες ζημιές από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Λέσβου, Χίου και τουρκικών παραλίων. Και δυστυχώς, στο ίδιο μέρος αναφέρθηκε ο θάνατος μιας 43χρονης γυναίκας που ήταν εγκλωβισμένη σε ερείπια κτηρίου, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ. Η εύρεση της νεκρής γυναίκας έγινε από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που επιχειρούσαν εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, εγκλωβισμένη παραμένει μέχρι αυτή την ώρα στα ερείπια του σπιτιού της μία άλλη γυναίκα.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν απεγκλωβιστεί ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από οικία στο χωριό Βρίσα, ενώ όλες οι δυνάμεις του νησιού βρίσκονται σε επιφυλακή και περιπολούν για έλεγχο και άμεση ανταπόκριση σε τυχόν συμβάντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά μέχρι στιγμής αναφέρονται δέκα τραυματίες. Από αυτούς, εκείνος που είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση, είναι ο σύζυγος της γυναίκας που ήταν εγκλωβισμένη σε σπίτι που κατέρρευσε στη Βρίσα.

Απεγκλωβίστηκε ζευγάρι ηλικιωμένων από οικία που υπέστη ζημιές, στη Βρίσα Λέσβου.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) 12 Ιουνίου 2017

Για ολοκληρωτική καταστροφή του χωριού Βρίσα της περιοχής Πολιχνίτου μιλά στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου Νίκος Καρασάββας. «Ακόμα και αυτά που στέκουν όρθια έχουν πολύ σοβαρά και εμφανή προβλήματα», προσθέτει.

Από το Πλωμάρι, την επιχείρηση συντονίζουν ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, με τους αντιδημάρχους Κώστα Κατσαρό και Μανόλη Αρμενάκα και από τη Βρίσα, οι  αντιδήμαρχοι Γιώργος Κατζανός και Νίκος Καρασάββας. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου Μανώλη Αρμενάκα, κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα. Επίσης, έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης-Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα. Σύμφωνα πάντα με τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου Μανώλη Αρμενάκα ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικό Σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος καθώς και μια ομάδα από 10 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και ένα διασωστικό σκύλο της 1ης ΕΜΑΚ, έχουν μεταβεί με ελικόπτερο στη Λέσβο, προκειμένου να επιθεωρήσουν και να συντονίσουν τις ενέργειες μετά τη σημερινή ισχυρή σεισμική δόνηση στην ευρύτερη περιοχή.

Παπαζάχος: Θετικό ότι είχε επίκεντρο τη θάλασσα
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθ. Λέκκας υποστήριξε ότι οι μέχρι τώρα ενδείξεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι ήταν ο κύριος σεισμός (ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, μικρότερης έντασης).

Βέβαιος ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος. Είπε όμως ότι είναι εξίσου βέβαιος ότι θα ακολουθήσουν πολλοί μετασεισμοί ορισμένοι από τους οποίους θα είναι αρκετά ισχυροί και θα δημιουργήσουν ενδεχομένως προβλήματα σε ήδη καταπονημένα κτήρια και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Ο κ. Παπαζάχος είπε ότι είναι θετικό ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο τη θάλασσα και μάλιστα περίπου 15 χιλιόμετρα από την ακτή προσθέτοντας ότι ένας παρόμοιος σεισμός το 1845 είχε προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην ίδια περιοχή της Μυτιλήνης.

Καθησυχαστικός για τις συνέπειες του σεισμού στη Λέσβο εμφανίστηκε ο Χρήστος Σπίρτζης. «Να καθησυχάσουμε… Υπάρχουν ελάχιστοι ελαφρά τραυματίες. Οι σεισμολόγοι λένε ότι εξελίσσεται ομαλά η ακολουθία» τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Από πλευράς ΝΔ, ο Αχιλλέας Καραμανλής ευχήθηκε ό,τι καλύτερο για τους κατοίκους του νησιού. «Να πούμε ότι ήταν άμεση η κινητοποίηση της κυβέρνησης κι αυτό είναι θετικό» επισήμανε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ. Ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο Twitter ότι «η προσοχή μας είναι στραμμένη στους πολίτες της Λέσβου που δοκιμάζονται. Είμαστε κοντά τους».

Η προσοχή μας είναι στραμμένη στους πολίτες της Λέσβου που δοκιμάζονται. Είμαστε κοντά τους. Επιτελείο του Κόμματος μεταβαίνει εκεί.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) 12 Ιουνίου 2017

Στη Χίο, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής σοβαρά προβλήματα από το σεισμό, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα Ψαρά και τις Οινούσσες. Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία όσο και από τον Δήμο Χίου, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Ανάλογη εικόνα δίνουν και οι δήμαρχοι Ψαρών Κώστας Βρατσάνος και Οινουσσών Στέφανος Βογιατζής.

Ασφαλείς είναι όλοι οι Έλληνες στην περιοχή δικαιοδοσίας του γενικού προξενείου Σμύρνης, σύμφωνα με ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της γενικής προξένου στη Σμύρνη Αργυρώς Παπούλια. Σύμφωνα με την γενική πρόξενο «παρά την ισχυρή σεισμική δόνηση, υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πυροσβέστης επιχειρεί στην κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στο Ασπροχώρι Ωρωπού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Ωρωπό: Δύο τα δύσκολα μέτωπα – Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

9/07/2025 - 11:34μμ
(Φωτ. αρχείου: 
EUROKINISSI / Βασίλης Οικονόμου)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Ωρωπό: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Οι καπνοί δυσχεραίνουν το έργο των εναέριων μέσων

9/07/2025 - 8:44μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΕΛΛΑΔΑ

Ειρήνη Μουρτζούκου – Το κατηγορητήριο: «Αδίστακτη δράση» και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

9/07/2025 - 8:16μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ωρωπός: Πυρκαγιά στο Ασπροχώρι, σε αγροτοδασική έκταση – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση

9/07/2025 - 6:52μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Επτά καταδίκες και δύο φυλακίσεις για υπερκοστολογήσεις στην κατασκευή σηράγγων της Εγνατίας Οδού

9/07/2025 - 5:27μμ
Η Ειρήνη Μουρτζούκου μεταφέρεται στα δικαστήρια της Πάτρας (φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

«Φόνισσα» φώναζαν στην Ειρήνη Μουρτζούκου – «Μου μίλαγαν οι δαίμονες, δεν όριζα τα χέρια μου» λέει εκείνη

9/07/2025 - 2:39μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη της Greek mafia: Αυλαία στο Εφετείο Κακουργημάτων – Οι αποφάσεις

9/07/2025 - 2:15μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το σιδηρόδρομο – Τι περιλαμβάνει

9/07/2025 - 1:29μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ

9/07/2025 - 11:26πμ
Η Ειρήνη Μουρτζούκου οδηγείται  τον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών στην Αθήνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ειρήνη Μουρτζούκου ομολόγησε τις δολοφονίες 3 βρεφών και της αδελφής της

9/07/2025 - 11:00πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17α Τενεδίων Δρώμενα: Ο Σύλλογος Απανταχού Τενεδίων τιμά τη μνήμη του Αγίου Αβούδιμου

7 ώρες πριν
Πυροσβέστης επιχειρεί στην κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στο Ασπροχώρι Ωρωπού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Φωτιά στον Ωρωπό: Δύο τα δύσκολα μέτωπα – Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

7 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από παλαιότερο Φεστιβάλ Παράδοσης (φωτ.: facebook / Δήμος Θέρμης)

Με έντονη ποντιακή παρουσία το 4ο Φεστιβάλ Παράδοσης του Δήμου Θέρμης

7 ώρες πριν
(Φωτ.: slgr.gr)

Super League: Κλήρωση για νέο πρωτάθλημα με βράβευση Ποστέκογλου – Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

8 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Τέσσερις Κινέζοι υπήκοοι συνελήφθησαν για κατασκοπεία – Την Πέμπτη οδηγούνται στον εισαγγελέα

8 ώρες πριν
Μαθήτριες σε ελληνικό σχολείο της Φάτσας (φωτ.: «Η Έξοδος», τόμ. ΙΑ')

Μαρτυρία Ευστράτιου και Μελέτιου Σιδηρόπουλου: Το σύνταγμα ήταν το δηλητήριο που μας κρυφοπότισαν οι Τούρκοι

9 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign